Trent Alexander-Arnold avgjorde när Liverpool hakade på i toppstriden.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 6

Fastfrusen i marken på Shelveys skott som till synes ändrade riktning något, och spelade med lite väl hög risk i passningsspelet å ena sidan. Klev dock fram och knep ett viktigt friläge av Saint-Maximin å andra sidan. Också skogstokig på sin mur när den inte stod exakt där han ville.

Trent Alexander-Arnold 8

Smällde in en tidig nyårsraket bakom Dubravka som satte punkt för matchen definitivt. Imponerade annars med sitt passningsspel både med höger och vänster fot.

Joel Matip 8

Hans långa ben nådde alltid runt anfallaren med bollen, och när den inte gjorde det så var han framme med huvudet istället. Stabil punkt i frånvaron av van Dijk.

Ibrahima Konaté 7

Hade en tuff batalj med Allan Saint-Maximin där vågskålen länge stod och vägde. Dock en stark insats efter paus där han klev in med kroppen och kändes betydligt mer säker med fötterna och tog rätt beslut.

Andrew Robertson 6

Hittade nästan igenom med sina instick och försök att komma runt på kanten. Nästan.

Jordan Henderson 8

Ersatte Fabinho i den defensiva rollen. Det hindrade dock inte kaptenen att stöta fram i öppna ytor i sin mer ordinarie roll också. I våg efter våg flög han fram, för att sätta hårt tryck på Newcastle. Enda spelaren i LFC som åkte på en varning, dock en bra och nödvändig sådan. Stark insats.

Thiago 6

Gjorde ett par slarviga missar i passningsspelet där ett av dem kostade mål bakåt. Dock bra på att bryta mönster för att såga sig igenom bortalaget. Betydligt bättre under andra halvan av matchen än inledningsvis.

Alex Oxlade-Chamberlain 6

Tillbaka på mittfältet igen efter att ha vikarierat som falsk nia. Växte in i matchen efter att ha varit rätt så anonym initialt. Bidrog bland annat med flera frustande löpningar med bollen vid fötterna, och några missförstånd. Utbytt.

Mohamed Salah 7

Inledde lysande och hade show mot stackars Lewis som gick sönder som ett resultat av alla snabba vändningar fram och tillbaka. Påpassligt framme för att slå in en retur (igen) och inte jättenöjd med att bli utbytt av Klopp.

Sadio Mané 8

Lär inte stjäla rubrikerna med sin insats. Skulle dock vilja påstå att han var den viktigaste Liverpool-spelaren i offensiven ikväll. Fart, kontroll, lysande på att vinna tillbaka bollen och så oerhört starkt att få iväg ett avslut i samband med 2-1 målet. Newcastle högerförsvar var helt slut på energi efter Mané var färdig med dom.

Diogo Jota 7

Irrationell och tog avslut från alla vinklar och högg på alla lägen som presenterades. Visade prov på fin teknisk kvalité och påpasslig målskytt efter att ha stött in sin egen retur.

Roberto Firmino (in istället för Salah minut 74) – 6

Tillbaka i spel och fick bevittna Alexander-Arnolds mål från första parkett. Fokuserade annars mest på att komma in i tempot.

Naby Keita (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 74) – 8

Tillbaka i spel även han. Gav en extra dimension till Liverpools anfallsspel och hittade nya vägar genom skatorna. Också ett finurligt lobbförsök som inte var långt borta. Får gärna visa mer av detta framöver.

James Milner (in istället för Thiago minut 90) – N/A

Fick sina minuter för att inkassera ännu en vinst i Premier League-statistiken.


Vår Man of the Match: Sadio Mané