Den första halvleken var bara att glömma. Men i den andra kom Liverpool igång med både spel och målskytte i en oerhört viktig vinst.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet, Gomez, Matip, Klavan, Moreno, Henderson, Milner, Wijnaldum, Salah(81), Firmino(66), Sturridge(73)

Liverpools bänk:  Karius, Woodburn, Robertson, Can(73), Grujic, Oxlade-Chamberlain(66), Solanke(81)

Huddersfields startelva: Lössl; Smith (69), Hogg, Mooy, Löwe, van La Parra(33), Williams(69), Depoitre, Ince, Zanka, Schindler

Huddersfields bänk: Green, Malone, Kachunga(33), Cranie, Quaner, Mounie(69), Hadergjonaj(69).

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Huddersfield Town 3-0 (0-0, 3-0)

Spelarkommentarer:

Mignolet – Fick en behaglig eftermiddag, inte ett enda skott på mål och kunde snarare räknas in i publiksiffran.

Gomez – Skönt för självförtroendet med en nolla och Gomez såg väldigt säker ut. Kunde kanske bidragit med mer i offensiv väg men svårt att klaga.

Matip – Jagar fortfarande mål på hörna. Bränner lite för bra lägen och idag var han själv på bollen mer eller mindre.

Klavan – Slängdes in i hetluften när Lovren lämnade sent återbud. Det märktes inledningsvis då det såg trögt och osäkert ut med boll. Bättrade sig efter paus även fast Huddersfield inte var något större test för estländaren.

Moreno – En dag på jobbet utan att imponera.

Henderson – Hade kontroll på matchen, men tempo som en snigel i första halvleken. Något bättre fart under andra halvan.

Milner – Grym hörnsparkskytt och merparten fina inlägg. Ibland kan man önska mer i beslutsfattandet, men i det stora hela en av dom bättre i laget.

Wijnaldum – Anonym innan han smackade upp en raket i krysset. Ibland räcker det.

Salah(81) – Efter att ha skjutit Egypten till VM så blev Salah första straffsparksskytt helt plötsligt. Med facit i hand borde både Firmino och Milner gått före.

Firmino(66) – Sprang runt i ingemansland i den första halvleken. Därefter klev han in i handlingen ordentligt med en betydligt mer framskjuten central position. Det gjorde gott för hela Liverpoollaget. Även kanonmålskytt på hörna(!), som blev spiken i kistan.

Sturridge(73) – Farten är som bortblåst men som tur är finns målinstinkten kvar i straffområdet. Livsviktigt 1-0 mål som släppte spärrarna för hemmalaget.

Inhoppare:

Oxlade-Chamberlain(66) – Riktigt bra inhopp. Poppade upp i bra positioner och kändes ständigt som ett farligt hot i offensiven.

Can(73) – Bra pondus, säkrade segern utan att göra något märkbart större intryck.

Solanke(81) – Brukar knappt få röra bollen i sina inhopp men idag fick han faktiskt några bolltouch och ett avslut på mål.