Den här gången handlar ”Pelles punkter” om kontrakt och lite annat smått & gott.

 • Satan vilken bra värvning Joel Matip har visat sig vara. Så smart. Så lugn. Så fin. Så… billig, på ett bra sätt, förstås. Matip fick säkerligen en ’sign-on bonus’ och han är säkerligen inte en av lagets sämsta betalda spelare – men klubben slapp betala en övergångssumma för honom. Jag tänker på hur annorlunda förväntningarna och pressen var på Dejan Lovren, som man ju hostade upp £25 miljoner för. Jag tror verkligen stenhårt på att försöka leta reda på free agents som kan anlända utan någon större press. Kombinera free agents med dyra spetsvärvningar och framtidsspelare, så har du grunden till en väldigt smart transferstrategi, tror jag.
 • Min favorit free agent till i sommar är förstås Sead Kolasinac. Schalkes back skulle smaka mumma. Han skulle konkurrera med Milner om vänsterbackspositionen och utgöra en bra backup till mittbackspositionen. En finfin truppförstärkning, med andra ord.
 • Yevhen Khacheridi. Det är namnet på en mycket bra mittback som av allt att döma blir free agent i sommar. 29-åringen är lång och spelintelligent – och kommer att bli en förträfflig värvning för den klubb som snappar upp honom. Föga överraskande ryktas Sevilla vara intresserade av Dynamo Kievs duktiga fyrtorn.
 • På tal om kontrakt. Vad händer med Emre Can? Mycket skrivs redan nu och sagan har nog bara börjat. Tyvärr slutar långt ifrån alla sagor lyckligt i fotbollsvärlden.
 • Julian Brandt är vass. Storklubbarna måste stå på kö. Hur f-n ska Liverpool lyckas locka till sig honom?
 • Over and out.

 

 

 

6 kommentarer
 1. Utan CL blir det nog svårt att övertala varken Kolasinac eller Brandt. Visst har vi Klopp att erbjuda, men när motståndet heter Juventus eller Bayern så spelar det nog ingen större roll.

  Jag är rädd att många kommer att bli besvikna med sommarens fönster. Det har utlovats storsatsningar, men hur stora kan satsningarna bli utan CL-spel egentligen? Jag hoppas innerligt att Klopp och spelarna orkar hålla koncentrationen uppe nu under säsongens sista månader. Man har redan lyckats tappa det lilla försprång vi hade innan jul och saken är dessvärre inte längre i våra egna händer. Jag räds även spelschemat. Först två kluriga matcher i City borta och ett Mersyside-derby. Och sedan ett gäng matcher mot seriens sämre lag. West Ham, West Brom, Stoke. Detta kommer verkligen bli ett test för ett lag som verkar ha börjat ifrågasätta sina egna förmågor.

  • Sead skulle peta Milner från VB och milner petar Can från mittfältet alla dagar i veckan och då börjar det se bra ut, Can hoppas jag vi säljer, han har blivit en 50/50 spelare med stundtals BRA ingripanden för att totalt haverera.

   In med en extra smart Couthino, en spetsanfallare, en bra mittback och slutligen en ytter som levererar med bra inhopp.

   Jag är emot att spendera pengar men jag tror vi måste börja i den änden istället för våra ynglingar och billiga alternativ på marknaden.

   Att laget i sig blandar och ger är ingen tvekan men med facit så är ligan väldigt jämn, undantaget CFC som krossar, hellre de än ManU.

   Vi lyckades emot Burnley, vi spinner vidare på konceptet och en 3’e plats är helt klart inom räckhåll, nästa år blir det åka av i CL och Ligan 😎.

  • Toyen: Ett lag kan ju också bli bättre genom att utveckla det befintliga spelarmaterialet. Det är ju uppenbart att många spelare i Liverpool har stor utvecklingspotential, men lika uppenbart är det ju att några toppspelare måste införskaffas för att spetsa till laget. Det är väl egentligen det gamla vanliga ”en spetsspelare per lagdel” som behövs, om man kortfattat summerar det hela…

  • Absolut Pelle, så är det och jag skulle vilja säga att vissa har extremt stora möjligheter speciellt med Klopp vid spakarna, han vågar satsa och ändra på dynamiken oavsett matchbild (ge och ta).

   Jag hackar mer och mer på Can, det är jag medveten om men sett från förra säsongen har han inte utvecklats så som Lallana t.ex eller Milner som trots allt kan spela överallt men visat att han är en bra back, Lovren, Clyne, många som tagit ett eller flera steg i rätt riktning men inte Can tyvärr.

  • Toyen: Ja, någonting händer ju kring Can, känns det som. Jag var kritisk till hans insatser i början av säsongen, men då förklarades de med skador, vilket säkert var rätt… Men min poäng då var att en klubb som Liverpool inte kan matcha otränade spelare i form. Men nu kan inte skador förklara Cans svaga insatser. Det är ju också ganska grundläggande saker som han har problem med, som att inte alltid ta svårt beslut och som att slå ganska enkla passningar. Det är mycket som fallerar i hans spel. Men jag hoppas ändå att han skriver på ett nytt kontrakt, tror på honom på sikt.

  • Ursäkt sent svar här pelle, men jag tror att Can inte kommer hitta förra säsongens form igen, vilket fall inte i år. Att han har potential är klart men frågan ör om man ska våga satsa på att han utvecklas inför nästa säsong eller satsa på en etablerad eller yngre förmåga.

   Klopp i all ära och han har ett bra öga till Can, men missar han formsvackan eller ser han bara ljuset i tunneln?

   Can ger och tar, mest tar nu i felpass, dåliga beslut för att en stund vara frälsare till kona på planen. Gillar inte att klanka ner på våra egna spelare men sett till laget i helhet så måste han rycka upp sig 🙄

Kommentarer är stängda.