Liverpool tog en ytterst viktig trepoängare när Burnley besegrades med 2-1.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet, Clyne, Matip, Klavan, Milner, Wijnaldum, Can, Lallana, Coutinho(61), Mane, Origi(79)

Liverpools bänk: Karius, Moreno, Lucas(79), Wilson, Gomez, Alexander-Arnold, Woodburn(61)

Burnleys startelva: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd(73), Barton, Hendrick, Arfield(90), Gray(80), Barnes

Burnleys bänk: Vokes(80), Brady(73), Westwood, Agyei(90), Tarkowski, Robinson, Darikwa

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Burnley 2-1 (1-1, 0-1)
0-1: Ashley Barnes 7′
1-1: Gino Wijnaldum 45′
2-1: Emre Can 61′

Skott på mål: 3 – 1
Bollinnehav: 64,5% – 35,5%
Passningsprocent: 75% – 62,8%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 64,2% – 43,3%
Vunna luftdueller: 42,4% – 57,6%
Offsides: 3 – 3
Hörnor: 11 – 1
Gula kort: 2 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Mignolet – Kunde intet göra åt 0-1-målet. Hade inte mycket att göra i övrigt.

Clyne – Försökte fylla på i anfallsväg men saknade lite kvalitet i de avgörande momenten.

Matip – Så kylig både med och utan boll. Klass.

Klavan – OK defensivt, men lite för mycket tjongande i passningsspelet.

Milner – Såg lite osäker ut vid Burnleys spelvändningar, ibland kan man se spår av att han inte har spelat vänsterback hela karriären. Ändå en okej insats utan att på något sätt glänsa.

Wijnaldum – Inblandad i mycket av det lilla som var bra i anfallsspelet. Hans djupledslöpningar är verkligen hur viktiga som helst i låsta matchbilder.

Can – Passningsspelet var stundtals under all kritik, men spelade upp sig något ju längre matchen pågick och blev också matchvinnare i slutändan. 2-1-skottet höll hög klass.

Lallana – Fick sannerligen inte ut mycket den här gången.

Coutinho(61) – Lyckades inte med sina finesser. Tidigt utbytt. Formsvacka?

Mané – Den ledande offensiva spelaren utan att göra någon av sina bättre matcher. Det kändes ändå som att någonting kunde hända när senegalesen fick bollen.

Origi(79) – Var väldigt lite involverad och kanske heller inte riktigt fick tillräckligt med understöd för att kunna leverera mål, men agerade istället framspelare vid båda lagets mål.

Inhoppare:
Woodburn(61) – Fick en halvtimme på sig men uträttade inget särskilt. Kom ändå in med en löpvilja och hunger att åstadkomma något i anfallsväg.

Leiva(79) – Stod alltid på rätt plats. Drog inte på sig frisparkar. Bra inhopp!

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

9 kommentarer
 1. Skräckinjagande bänk vi har i vanlig ordning. Detta blir tufft. Liverpool kan inte vinna en fotbollsmatch utan Henderson på planen känns det som, och den där Origi.. Herregud vilken medioker dussinlirare, påminner om en viss Ngog som ju hade sina glansdagar hos oss.. Tyvärr så är vi inte bättre än såhär. Alltid ska det snålas med transfers och det visar sig nu. Ultratunnt överallt i detta lagbygge

  • Origi som spelade fram till båda målen menar du?
   Tycker han gjorde det så bra han kunde med tanke på att han inte fick mycket att jobba med. När han väl får bollen så spelar han fram till först Gini och sen Can.
   Kanske ska hålla på kritiken tills matchen är färdigspelad så man får en bättre helhetsbild.

  • Måste fråga om det är första matchen du ser med Origi eller om du sett fler?
   Du kan ha missat att han har en riktigt bra teknik, bra skott, spelförståelse, är listig/finurlig, jobbar och sliter hårt?

   Att spelare har en eller två dåliga matcher är mer än acceptabelt och normalt, som Origi hade idag, men tar vi Can som spelat dåligt under väldigt många matcher och så även idag, även om han lyckades hitta mål, så kan vi prata om stillastående och felande länk och likhet med Ngog.

  • Om snålhet är det då inte frågan om för pengar finns att spendera. Däremot kan vi inte attrahera spelare av världsklass i nuläget och Klopp tycker som bekant inte om att signa mediokra spelare utan fortsätter då hellre med befintlig trupp. Tar vi oss till CL kanske det ändras.

  • Vi lever till största delen på BR köpta trupp eller Klopp gör det, rykten säger att vi kommer spendera stort till sommaren, 150m pund(?) för att nämna en summa och då blir det, om detta är sant, bättre konkurrens, bredare/bättre trupp och en elva som Klopp vill ha.
   Spelare ska även skickas iväg och det ryktas där om Mings, Karius, Can, Sture m.fl.

 2. Jaha nu blir det en sån match igen…

 3. Återigen en bedrövlig insats. Det är så sorgligt att se dessa spelare, som gör det så bra i matcher som för dem betyder något på förhand, för att se så otroligt lojja och ointresserade ut i mötena mot de ”mindre lagen”. Jag har så otroligt svårt att se att världsfotbollens mest engagerade coach inte gör sin del av jobbet för att få spelarna taggade inför match. Oavsett motstånd. Så detta bara måste landa på de spelarna.

  Visst det såg bättre ut i andra, framförallt då vi började spela fler långbollar – för att på så sätt få lite press på motståndarna och låta vårt försvar andas lite – men jag såg fortsatt oändligt förlorade med man-mot-man dueller, felbeslut och galna, one-man-show ruscher, som snarare öppnade upp ytor än stängde dem för motståndarna.

  Bytet Coutinho-Woodburn sa så otroligt mycket, på så många olika plan att jag egentligen inte borde ha behövt nämna något mer än själva bytet. Att se vårt tre-manna mittfält bli utmanövrerat av firma Henrdricks och Barton är också det oerhört talande till deras prestationer. Att Joey Barton kan äga Liverpools mittfälts-dito år 2017 är inget annat än total sorg.

  Idag kom vi verkligen undan med 3 poäng. Vi har haft en del oflyt mot oss på senaste tiden, men idag log verkligen fru fortuna mot Liverpool med dess bredaste, klaraste och mest skinande leende, för några tre poäng var vi verkligen inte värda.
  Hoppas nu att dessa skitpoäng kan få spelarna att minnas vad som krävs för att samla poäng nu i slutskedet av säsongen. Så förväntar jag mig en slutgiltig analys av spelarnas mentalitet till sommaren så att vi kan sälja v de som uppenbarligen saknar för vad som krävs att spela på topp nivå vecka in, vecka ut.

 4. Ja, det där va inte en bra match. Burnley spelade riktigt bra och skapade problem for Liverpool genom att spela mer i luften än på marken.

  Coutinho va helt under isen idag och blev helt rätt utbytt. Inget gick hans väg och spenderade sina 60min på plan med att tappa bollen.

  Lallana gjorde en dålig match av det simpla anledningen att han kan så mycket bättre. Ett steg efter i presspelet och fick inte ut mycket offensivt. Va väll helt slut efter monsterinsattsen mot Arsenal.

  Can hade en bedrövlig första halvlek vart han spred passningar till alla förutom sina medspelare. I andra tog han en mer offensiv position och va bättre. Tycker inte hans passningsspel håller tillräckligt hög nivå för den sittande rollen. Han ska ha en av dom två platserna framför men det är inte möjligt i dagsläget då ingen annan har fysiken och uthålligheten för Hendos roll och Lallana samt Gini är bättre än Can.

  Gini va osynlig i stora delar av matchen men jobbade hårt och fick ett mål. Bortsett från målet så va han alldeles för anonym offensivt för att kunna ge fult godkänt för hela matchen. Dock bästa spelaren på Liverpools mittfältet.

  Origi fick inte mycket att göra på topp men när han väl fick bollen så va han avgörande. Spelade fram till båda målen och stångades med Mee och Keane så gott det gick. Har mycket mer att ge men det är svårt att göra utan boll.

  Mané va väll bäst av front trion men inte med någon större marginal och lär knappast vara helt nöjd med sin presentation. Kom dock fram fint ett par gånger på sin kant, höll bra i bollen och va nära att sätta spiken i kistan.

  Clyne måste antingen ge Matip en heads up på att en spelare smyger in bakom eller själv ta den spelaren. Mycket passivt agerande av honom där. Sen att den bollen fick slås va dåligt från första början. Mittfältet lämnade världens gata i mitten genom att gå bort sig i presspelet.

  Matip och Klavan hade det inte lätt men dom räddade laget flera gånger med fina block och sitt huvudspel.

  Mignolet får nog min MOTM. Mané va som sagt bäst på andra sidan plan men fick inte ut så mycket av sitt spel i slutändan och Origi trotts att han va avgörande vid båda målen fick som sagt inte mycket att jobba med och då är det svårt att ge honom MOTM. Cans första va för dålig och Gini va som sagt för anonym matchen igenom. Mignolet dominerade sitt område när Burnley tryckte på som mest och kom ut bra flera gånger för att avfärda faran. Kunde inte göra något åt målet med såg till så att det inte blev fler än så. Det va ingen lysande insats av Mignolet heller, gjorde inget spektakulära eller så men resten av laget va väl under sin nivå och Mignolet gjorde det han skulle.

  Kul att Woodburn fick en längre chans i PL. Liverpool anföll dock mestadels från höger efter att han klev in men hade ett farligt inlägg och ett bra skottläge vart han måste vara mer resolut. Han har ett riktigt bra skott så tänk inte för mycket utan tryck iväg jäveln och tänk till först efteråt när sådana lägen dyker upp. Som den gode Bob Paisley sa ”If you’re in the penalty area and don’t know what to do with the ball, put it in the net and we’ll discuss the options later”.

Kommentarer är stängda.