Liverpool en av många klubbar som rycker i eftertraktad yngling.

Fulhams Ryan Sessegnon är en av Englands absolut mest talangfulla spelare. Den blott 16-årige(!) vänsterbacken har gjort dundersuccé i the Championship under säsongen – han är bland annat noterad för 6 mål fördelat på 4 i ligan och 2 i FA-cupen. Detta har förstås inte gått obemärkt förbi bland PL-klubbarna.

Enligt hemsidan football.london, vars pålitlighet är oklar, leder Liverpool racet om den eftertraktade tonåringen. Under kvällen bekräftar också Liverpool Echo att LFC är intresserade av Sessegnon – men lokaltidningen gör i vanlig ordning inte annat än bekräftar intresset och uppger att spelaren är under övervägande. Så som det brukar vara, alltså.

Liverpool Echo gör också det intressanta tillägget att Alberto Moreno troligtvis kommer lämna i sommar. Orsaken är förstås utebliven speltid.

Att Liverpools intresse är verkligt kan vi räkna med, likaså att många andra också är intresserade. Att för oss hittills okända källor uppger att LFC ligger bra till är knappast av ondo, men samtidigt kanske ingenting som vi ska dra några förhastade slutsatser av. Det är dock svårt att föreställa sig en bättre miljö och konkurrenssituation för en ung vänsterback som Sessegnon, eller hur?

4 kommentarer
 1. Hart hört talas om grabben men har inte sett honom spela. Är han, trots åldern, tillräckligt bra för att kunna figurera i Liverpools A-lag redan nästa säsong eller är det en påläggskalv för framtiden?
  Även om han kommer in kan det nog behövas en lite mer etablerad vänsterback, speciellt om Moreno försvinner. Eller vad tycker ni andra?

  • Tror han får va backup till milner för o ta över sen.

  • Det är ju svårt att säga men det tvivlar jag på. Det är ju en signifikativ nivåskillnad på Championship och toppen av PL samt att spelsystemet skiljer en del mellan Fulham och Liverpool.
   Med det sagt så verkar han vara riktigt vass offensivt. Klopp vill ju han sina ytterbackar väldigt högt upp på plan och delta mycket offensivt så det är ju en ytterback som skulle passa tysken.

   Jag har bara sett två matcher med Fulham så jag har ju inte någon jättekoll heller. Men det som jag direkt tyckte han borde förbättra va fysiken. Han är ju trots allt 16år så det kommer förhoppningsvis komma med ålder.

   Om han kan direkt bli en startspelare tvivlar jag som sagt på.
   Mest för att jag tror att en mer erfaren VB kommer plockas in i sommar men också pga hans ringa ålder. Det kan bli för mycket press på en så pass ung spelare direkt och det kommer nog resultera i en hel del ojämnheter i spelet.
   Om nu han kommer så blir det nog att han slussas in väldigt sakta med endast cupspel det första året iaf.

   Men med tanke på att den senaste unga talangen som kom fram från Fulham har gjort det otroligt bra i Celtic så tycker jag att Liverpool ska göra allt dom kan för att få över honom.

  • PJ: Det är nog ingen som tror att Sessegnon skulle peta Milner redan nu, men frågan är ju egentligen hur bra han kommer att bli i framtiden, med start nästa säsong. Så unga spelare kan ju utvecklas väldigt mycket väldigt snabbt.
   Dembele var ändå några år äldre och hade en mer utvecklad fysik, men alla kan nog se att Sessegnon kan bli en toppspelare. Klart att Liverpool ska vara där och rycka.

Kommentarer är stängda.