[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Det går inte att påstå att Liverpools 2-1-seger mot QPR var orättvis. Tvärtom var segersiffrorna i underkant, då hemmalaget skapade klart flest chanser på Anfield. Alla som såg matchen förstår nog att jag främst syftar på de tre lägena som Lallana, Sterling och Gerrard hade. Visst måste Gerrards straffspark betraktas som den bästa målchansen av dessa tre, men även de övriga två var otroligt fina chanser. Det som stör mig med Lallanas och Sterlings missar är att de inte ens fick bolljäkeln på mål, Robert Green tvingades inte göra bra räddningar för att QPR skulle lyckas undvika baklägesmål vid de situationerna. Det är helt enkelt för dåligt.

Just Lallana och Sterling har missat många målchanser den här säsongen. Inte minst i de viktiga matcherna mot Manchester United. Efter 35 omgångar är Liverpool 4 poäng efter United och man behöver inte vara Einstein för att kunna begripa hur extremt viktiga inbördesmötena mot United var. Det var riktiga sexpoängsmatcher som Liverpol förlorade på både Anfield och Old Trafford, det går inte att hävda något annat.

Jag ogillar att tänka i hypotetiska resonemang, men ibland är det svårt.

Tänk om..
… Liverpool hade vunnit en av ligamatcherna mot United.
… Liverpool inte hade tagit sammanlagt 1 poäng mot WBA och Hull matchera innan QPR-vinsten.

Samtidigt måste jag motvilligt erkänna att Liverpool saknar tillräckligt med kvalitet för att kunna vinna match efter match. Hos offensiva spelare är inte klass endast att skapa målchanser – det är även att förvalta målchanser. Det är Liverpoolspelarna helt enkelt inte tillräckligt bra på. Detta har varit extra tydligt i just väldigt betydelsefulla matcherna mot United, där ingen kan påstå att van Gaals mannar tog orättvisa segrar mot Liverpool.

Snart är säsongens slut och transferspekulationerna kommer att inledas. Totaal Liverpool kommer naturligtvis att bevaka sommarfönstret på bästa möjliga vis. Jag tycker att vi har en skapat en liten tradition av att förmedla transferrykten på ett korrekt och snabbt sätt.

Jag hoppas att Brendan Rodgers får förtroende att bygga vidare på arbetet som har inletts. Även i sommar kommer Liverpool att behöva rekrytera många nya spelare, vilket mestadels inte beror på misslyckade värvningar, utan på att äldre spelare som Steven Gerrard, Glen Johnson och troligtvis Kolo Touré sitter på utåtgående kontrakt och ser ut att avsluta sina karriärer på andra ställen än på Merseyside. Däremot är huvudorsaken till anfallsuppsättningens stora behov av spets att Liveprool misslyckades med förra sommarens anfallsrekryteringar. Där har Rodgers och transferkommittén onekligen en väldigt stor utmaning framför sig; de behöver identifiera realistiska nyförvärv till den dyraste positionen av dem alla, det vill säga anfallspositionen.

12 kommentarer
 1. Om Rodgers får vara kvar nästa säsong så har han inget lätt jobb i sommar. Han måste in med en klassforward, han måste in med en ersättare för Gerrard och han måste in med en ordentlig högerback/wingspelare. Detta med minimal budget på 3-400 mille, där jag tror att alla lag topp 7 har en rejält högre transferbudget än oss.

  Framför allt så måste Rodgers hitta ett spelsystem som han ska satsa på och värva spelare där efter. Det går inte att byta spelsystem 3 ggr per match, det vinner man inga pokaler på.

  • Säg att vi säljer Borini, Aspas, Alberto, Balotelli, Jose, Wisdom & Coates. Där borde vara ytterliggare £40M. Ska kunna hitta 3 spelare för £80M! Depay, Pjanic & Montoya?

  • Tror ärligt talat siffran, om vi klarar att sälja dessa spelare, inte blir högre än runt 30M.
   Att verkligen lyckas sälja och inte bara låna ut brukar vara rätt knepigt.

 2. Liverpool kommer att sälja en hel del spelare så transfersumman inklusive försäljningar bör nog snarare ligga på 50- 70 miljoner pund. Sedan ställer jag mig lite tvivlande till om verkligen Liverpool har lägst transfersumma av alla topp 7 lag. Det skulle vara kul att få källa på det.

  • Tror att vi kommer ha ungefär som Southampton och Tottenham att spendera, Tottenham kommer dock ha ett bättre läge då de har fler pengagivande spelare att sälja. Arsenal har cirka £50 mille utan försäljningar, United har en bottenlös kista, detsamma med City som inte har FFP att tänka på längre. Chelsea får som vanligt köpa vad Mou pekar på.

   Vi ligger nog ganska brunt till i sommar, tror inte att vi kommer få så mycket för våra gubbar som vi vill sälja och ägarna vill inte skjuta till mer än nödvändigt. I bästa fall så kanske vi får hem en striker och en halvdan mittfältare och hamnar ljusår bakom topp 4.

 3. Mycket tänk om, men du måste även se det från andra sidan. United har förlorat otroligt många onödiga poäng med!

  • Och de kommer med största säkerhet förlora ytterligare poäng i de 3 återstående matcherna, så säsongen för vår del är inte körd än. Tar vi 9 poäng så kommer vi bli fyra i år. Rafa är som en gammal flickvän eller lumpen, man glömmer de dåliga.

  • Om vi tar 9 och Utd tappar 5 ja. Utd kan ev. tappa 5 men jag kan inte tänka mig att vi tar 9 mot chelsea, palace och stoke.

 4. Tror tyvärr inte vi tar CL plats men viktigt att vi når EL så att vi fortfarande syns i media och att det är bra med erfarenheten

  • Väldigt viktig turnering för våra utvecklingsbara spelare…

 5. Många säger att Balotelli varit Rodgers sämsta köp. Jag håller inte riktigt med. Han är ung och utvecklingsbar och jag hade gett honom ett år till. Sturridge, Origi, Balotelli och antingen Lacacette eller Vietto eller i den klassen hade jag tyckt varit intressant. Vi har nog inte råd att köpa två anfallare och vi behöver nog fyra. Särskilt om sterling lämnar.
  De andra lagen ovan har större floppar i mina ögon. Di Maria, Özil, Cuadrado, Bony och Lamela har väl knappast gjort mer än Balotelli och dessutom är de flera gånger om dyrare.
  Fan jag gillar killen. Ge honom en chans. Tyvärr tror jag inte BR gillar honom.

 6. Förlåt JohanE, men du måste skämta? Jag blir faktiskt arg när jag ser Balotelli spela i Liverpool. Och då var jag ändå relativt hoppfull innan säsongen, jag tyckte att det var en skön chansning. De ville ha en ”Coutinho-effekt”, men oj vad dom inte fick det. Det här är min personliga åsikt om varför jag tycker att han är en totalflopp

  1. Han är otroligt lat. Sämre lagspelare får man leta efter; han är konstant offside, han jobbar bara hårt när han tror sig har en chans att vinna bollen (det händer iallafall). Man ser frustrationen på spelarna omkring honom över att han varken tar jobbet eller engagerar sig.

  2. Han är för dum. Han är konstant offside, han släpper sällan bollen i tid och när han gör det så är passningen feltajmad, eller helt enkelt för dålig rent kvalitetsmässigt.

  3. Han passar inte in i systemet. Återigen, han tar inte jobbet i pressen (även om jag erkänner att han faktiskt har jobbar mer än vad jag trodde han skulle göra), och han är inte den boxspelaren som Liverpool skulle behöva denna säsong. Om han nu inte tar sitt jobb så hade det ju givetvis varit okej om han hade gjort över 15 baljor, men nu är så inte fallet. Skulle jämföra honom med en kass version av Zlatan; han gillar att hämta boll, försöka göra en gubbe, och han är stor och stark. Skillnaden mellan dessa herrar är att vår gode svensk är så mycket bättre på det han gör och att han dessutom är gaaanska giftig i boxen, om man säger så. Sedan så stället jag mig faktiskt tveksam till om Zlatan hade presterat i Liverpool, det handlar som sagt om spelstil.

  Jag håller ändå med dig om att jag gillar honom en smula på grund av hans stil, hans ”I dont give a shit-stil”. Man älskade ju ändå Suarez, men det var ju bara för att han var gudomligt bra helt enkelt! Det hade man nog gjort även med Balo om så vore fallet.

  Nej, jag säger in med en rörlig forward som tar jobbet och som också gör ett par baljor, men det är ju lättare sagt än gjort eftersom dom inte växer på träd och vi dessutom verkar missa CL. Ryktas lite smått om Son Heung-min i Leverkursen nu, det hade varit vansinnigt roligt då jag redan under hans tid i Hamburg sa att Liverpool borde värva honom.

  Jag respekterar att du gillar honom JohanE, och jag håller med dig om att han missat mycket på grund av skador och petning av Brendan. MEN jag tror nästan snarare att Liverpool hade haft en ännu sämre säsong om han spelat mer.

Kommentarer är stängda.