[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool erbjuder Martin Skrtel ett nytt 3-årskontrakt. Klubben tror att han kommer att acceptera förslaget inom kort (The Mirror).

* * *

Brendan Rodgers kommer att göra sitt yttersta för att värva en klassanfallare i sommar. Rodgers var väldigt het på Memphis Depay, men intresset har svalnat, eftersom LFC-managern behöver hela sin transferbudget på en klassanfallare. De mest uppenbara måltavlorna är Edinson Cavani och Jackson Martinez, men de kommer troligtvis kräva CL-spel för att flytta någonstans. Det innebär att Christian Benteke är nästa alternativ, men det återstår att se om Rodgers kan övertala belgaren om att skriva på för Liverpool (The Sunday People).

Manchester City tror att de är nära att vinna racet om Raheem Sterling. De är villiga att ge honom en veckolön på £165 000 som kan stiga till £200 000 om Manchester City vinner titlar. Sterling värderas till £55 miljoner (The Sunday People).

Mängder av spelare förväntas lämna QPR efter säsongen. QPR vill ha åtminstone £15 miljoner för Charlie Austin, medan Matt Phillips kan vara på väg till Southampton för £8 miljoner. Övriga som kan komma att lämna är Rio Ferdinand, Bobby Zamora, Joey Barton, Shaun Wright-Phillips, Richard Dunne och Clint Hill. Football League har sin egen Financial Fair Play – och den kan inte QPR klara utan att genomföra mängder av förändringar i sin nuvarande spelartrupp. De kan förvisso fortfarande stanna i Premier League, men det förefaller osannolikt (The Sunday People).

* * *

Liverpool, Southampton och Stoke vill signa Burnleys högerback Kieran Trippier (The Daily Star).

31 kommentarer
 1. Dags att punga ut med lite pengar så vi kan köpa både Depay OCH en klassanfallare. Vad är det för budget vi har???

  • Vigge: Svaret på den frågan är enkel – budgeten som Liverpool har är tyvärr betydligt mindre än den som lagen ovanför i tabellen har.

  • Jag antar att transferbudgeten ligger runt 30- 40 mijoner pund plus försäljningar, så den den totala transferbudgeten bör väl ligga någonstans runt 55 – 70 miljoner pund Och om man skall ha råd med en klassanfallare för runt 30 miljoner pund plus de övriga nyförvärv som behövs, så krävs det väl nästan att man säljer Sterling.

   Det är för mig en gåta att en klubb som säger tänka långsiktigt kan chansa på en spelare som balotelli, eller köpa en spelare som lallana till överpris bara för han är engelsman. För det kan inte sägas vara väl använda pengar.

 2. Känns som att vi kommer att få ingenting i sommar.

 3. Känns surt att vi varit så svala nu på slutet när det gällt så mycket om cl platserna. Ändå är vi ju bara fyra pinnar efter United. Jag hade älskat av hela mitt hjärta att vi skulle kunna ha petat bort dem från cl platsen

  • Jag menar, Chelsea och Arsenal har ju bra lag. United kommer väl fortsätta monstervärva och de kommer ju bli bättre samma med city. Känns väldigt svårt inför nästa år att slå sig in. Vi hade verkligen behövt dessa extrapengar känns det som. Nu får vi börja köpa matchtröjor som fasen så vi har råd med lite klass!

 4. Är det bara jag som aningen blåögt tänker att ägarna kommer förstå att om de inte pungar upp för några få stora spelare i sommar, så kommer vi förmodligen inte spela CL på många många år? Det kan ju knappast vara det de vill se hända.

  • Verkar som att våra ägare gillar att befinna sig ett moment 22. De hoppas på flera Coutinho-värvningar. Det de verkar glömma bort är att de flesta Coutinho-värvningarna slutar som finansiärer till Lallana-värvningar.

   Förhoppningsvis tappar vi bara Gerrard av de spelarna man ser som vitala för laget (jo han är det än hans form på slutet, hade han startat mot Utd tror jag vi hade fått en annan säsong). Jag gråter inte om Sterling försvinner för 50-55 miljoner pund, för den summan kan vi värva rätt tungt även utan CL.

   Men ska man vara lite optimistisk inför framtiden… Så har vi en del sparkapital i den trupp vi har att hoppas på. Lallana, Markovic, Lovren och Moreno har förhoppningsvis acklimatiserat sig/tagit ett kliv i karriären till nästa säsong. Balotelli om han blir kvar kanske kan komma i balans – han har ju faktiskt inte ställt till med något större skit… och var ju under en månad anledningen till att vi vann matcher. Utöver det så kommer Origi hit, jag tvivlar på hans storhet men det är en ny renodlad anfallare. Vi kan hoppas på att Sturridge inte är lika skadad. Ibe har visat att han är en större talang än Sterling i mitt tycke och kan han etablera sig har vi en klasspelare på gång.

   Det som känns positivt inför nästa säsong är att vi i år lyckats sätta ett försvarsspel som inte läcker som ett såll. Det känns som att vi har en betydligt mer gedigen stomme i laget än ifjol då vi förlitade oss mer eller mindre på Suarez sjuka form och Gerrards pånyttfödelse. Nästa år är det bara Skrtel som är något ålderstigen och även om vi förlorar Gerrard och Sterling så har vi vår defensiv mer eller mindre intakt. 100 miljoner pund (30-40 i budget, 50-55 Sterling och resten i trupprensning) räcker väldigt långt när vi är i behov av 3-4 spelare… vi kan kosta på oss att köpa färre och dyrare utan CL faktiskt.

  • De förstår nog det precis som alla andra förstår det. Men ”problemet” är att de valt att köra stenhårt på FFP och därför är lönebudgeten mycket lägre än vad konkurrenterna har. Ägarna har valt att inte ”fuska” med olika sponsorlösningar där sponsorer (ägarna själva) skänker pengar och skriver väldigt luddiga avtal.
   Tror ägarna kommer fortsätta på samma linje och därför ska vi vara glada om vi kommer till EL varje år.
   Topp 10 är nog mer realistiskt i framtiden än titeljagande.

  • Fast vi har i en lönebudget råd att ge några spelare högre lön. Försvinner Sterling, Balotelli, Borini, Gerrard, Johnson, Enrique så borde ju ändå runt 4-500`/v vara kvar i budgeten. Visst vi kan inte ge UTD löner på 300/v men kanske 150-200 beroende på vilken spelare det är.

 5. Känns spontant att för Sterling (550 miljoner) får vi in både Depay samt Benteke! Bara sälja den giriga lilla h***n. !
  Sen känns det helt rätt att skeppa iväg både Johnson och Balotelli och med tanke på att dessa två är två av våra dyraste spelare får vi in både Millner och Illarimendi på samma veckolön!
  Sen har vi fortfarande Gud’s veckolön att hitta en ersättare! Dock lär han gå på 300-500 att köpa loss! Känns inte livsviktigt att det är just en central för tror Hendo är ersättaren på sikt! Ett centralt med Millner,Illarimendi,Hendo samt antingen Allen eller Lucas är betydligt starkare än i år!
  Skulle kunna tänka mig Higuain,Cavani eller Falcao som en topp signing!

 6. Det pratas om spelare vi ska värva men vad har vi för spelare som kan ta steget upp i A-laget och kan ev få speltid.

  • Ilori, Sinclair, Yesil, Rossiter, Wisdom är de som känns närmast i mitt tycke. Ilori och Wisdom är väl mest färdiga av dessa, Tror båda dessa tar plats i A-lags truppen nästa år. Wisdom täcker för Flannos skada och Ilori tar Toures plats i backlinjen. Både Yesil och Rossiter har skyhög potential, bara de får vara skadefria så tror jag de kan ta det sista klivet nästa säsong!

  • Känns riktigt dumt o ta tillbaka illori. Hans utveckling lär ju stannar rätt så rejält om han ska agera fjärde val i backlinjen. Han är ju inte tillräckligt bra för att vara med o slåss om dom 2 mittback positionerna. Så låna ut honom en säsong till i ett lag där han får lira varje match

  • Med högst troligt Europa leaguespel nästa säsong, så finns ju en hel del cupmatcher att matcha Ilori i. Sen är ju både Lovren och Sakho skadebenägna. Toure har ju faktiskt spelat 20 matcher i år, som fjärde alternativ… Jag tror mycket på Ilori, han kan mycket väl knipa en startplats om han får chansen ett par matcher på raken!

 7. Jag förstår verkligen inte varför vi ska köpa Benteke för 30!!! miljoner.
  Han kommer inte göra arbetet särskilt bättre än Balotelli, med den uppställning vi kör med idag. Bara nej.

  • Håller med och tycker att vi har lärt oss nu att man ”fyndar” inte guld för de pengarna hos våra mindre ligakonkurrenter.

 8. Depay blir en dyr värvning men kan han prestera i PL också så är det ju värt det.

  Bakkali som ligger i kontraktsbråk med PSV kanske vi skulle kunna få för en billig peng och där finns ju potential att bygga på.

  Lacazette vore ju också en bra värvning men han och Depay kommer nog kräva CL spel och det spelade vi ju bort mot Hull och WB men erbjud en hög lön .

  Tielemans kanske skulle vara något för mittfältet.

  Sen är det ju omöjligt att veta hur de skulle prestera i PL men går det bra i respektive liga så får man ju hoppas de tar med sig det momentum de har och bygger vidare på detta.

  Sen får vi inte glömma att vi har en akademi som har en del talanger Canos, Chirivella, Wilson, Brannagan, Kent, Sinclair, Ojo så hoppas någon tar steget att få vara med nästa säsong.

  Jag tror dock inte CL hämmar klubben mest utan att vi har en policy att inte betala höga löner förrän de presterar så vi får nog hoppas att vi får in fler Countinho, Sturridge och Suarez värvningar som kan förädlas.

 9. Vill verkligen inte att vi köper in Higuain eller Jackson till nästa säsong, Higuain blir 29 och jackson blir 30. Sedan har Falcao visat att han inte är nåt att satsa på. Sedan så blir väl Cavani också närmare 30 nu. Det kommer bli dyrt att köpa in nästa anfallare då eliten börjar bli gamla och det inte direkt osar om nya talanger.

  • Cavani blev 28 i år (han är 87:a) men allt beror väl lite på priset tänker jag. Vad tror ni han hypotetiskt skulle kosta? Något mindre än vad PSG betalade tänker jag med tanke på ålder…

 10. Hoppas på Milner och Ings. Ings är i mina ögon jävligt vass. Rörlig och bra i boxen med båda fötterna och på huvudet. Tycker han har en riktigt bra spelförståelse med. Lambert ska stanna och Origi in med. Ska vi betala för en ny forward så tycker jag Lacazette är den ända prisvärda sett till ålder, klass och pengar. Lite sugen på Vietto med men har bara sett Youtube klipp på honom så där kan jag inte uttala mig. Ings, Milner, Origi ( redan klar ) Carvallho, Bernard och Lacazette/Vietto då skulle jag känna topp 4 som ett krav.

  • Lambert kvar? Vad har Lambert bevisat sig ha denna säsong som ingen annan i laget har?

 11. För att förtydliga så ser jag Bernard som en ersättare för Sterling som jag tycker vi ska sälja om vi får 50-55 milj £. Anser att Bernard är både billigare och bättre. Kanske skulle han lyfta Couthinio till ännu högre höjder.

  • Tror Bernard faller på att han inte gör några mål på egen hand. Liverpool har framspelare så att det räcker…

 12. Köp Depay, det visar att vi är med och kan konkurrera med de bästa om attraktiva spelare och sen får vi helt enkelt försöka hitta lite ”fynd” eftersom att vi inte har den budgeten som krävs.. Känns ganska onödigt att slösa hela budget på en anfallare som kanske inte alls levererar

 13. Nej tack till benteke och ja tack till Lacazette.

  Har vi ett anfall med origi, ings, sturre och lacazette så känns det riktigt intressant.
  Räknar med att lambert, borini och ballo försvinner.

  Sedan måste vi få in ett rivjärn på mitten jämte hendo.

 14. Jag skulle chansa med ett par mille på Luiz Adriano från Shaktar, vars kontrakt går ut 31/12 -15. Kanske inte extremt bra pressforward men han vet vart målet står och är född 1987 så han har några år kvar.

 15. Att jag vill behålla Lambert beror på att han är vår bäste target forward. Är förmodligen inte överbetald. Han gnäller inte över att sitta på bänken och ger ändå alltid sitt yttersta när han får spela. En nyttig truppspelare i mina ögon.

  • Så kan man se det med, för det har verkligen fungerat med Lambert/Ballen som TP får.för oss, eller, nej, det är ju exakt det som havererat totalt.

   Lambert var en chansning, större chansning än vad Ballen var, ingen av dom har fungerat men laget i sig har kraschat totalt denna säsong i och för sig så vi ska inte enskilt skylla på dessa två herrar.

   BR ska grillas högt och lågt dock för denna säsong, tillsammans med den där jävla transferkomiten.

 16. Tror inte Bernard gör färre mål än Sterling.. Missar nog inte öppet mål ifrån fem meter en handfull gånger per säsong…

  • 5 mål på 49 matcher varav 3 i Ukrainska cupen, borgar väl inte direkt för fler mål än Sterling eller? Nej med Liverpools stora svårigheter att få bollen i mål så känns Depay som ett mycket bättre alternativ. Han öser in mål från sin wingposition. Måste ju på förhand vara ett mycket bättre alternativ.
   Tar faktiskt hellre också Konoplyanka på free transfer än Bernard…

Kommentarer är stängda.