Jag har tappat räkningen på hur många negativa texter jag har skrivit om Liverpool under säsongen. Därför känns det extra skönt att äntligen tala om segrar och framtidshopp igen.

För några månader sedan såg den här säsongen ut att sluta i ett becksvart mörker. Så behöver inte bli fallet. Den stabila 2-0-segern mot West Ham innebar att Liverpool har ett rejält häng på CL-platserna. LFC är faktiskt bara 4 poäng bakom fjärde- och 5 bakom tredjeplatsen. Manchester United, Southampton, Arsenal och Tottenham – känn er jagade!

I och med gårdagens seger gick Liverpool om West Ham. Nu ska vi om fler lag. Vi ska spela i Champions League nästa säsong!

Mycket hänger naturligtvis på om Daniel Sturridge kan hålla sig skadefri. Ingenting tyder på att Liverpool tänker införskaffa kortsiktig förstärkning innan transferfönstret stänger, vilket innebär att Sturridge alltjämt är den enda pålitliga målskytten i hela truppen. Raheem Sterling har förvisso visat intressanta tendenser som anfallsalternativ, men hans avslut är inte tillräckligt bra för att han ska kunna vinna matcher åt Liverpool på kontinuerlig basis. I synnerhet då ingen av de ordinarie mittfältarna producerar mål.

Nåja, just nu är Sturridge skadefri. Just nu är allt frid och fröjd! Låt oss njuta för en stund.

Jag gillade verkligen Liverpools kollektiva insats mot West Ham. Bortalaget försökte med störa Liverpool med både tillåtna och otillåtna (Andy Caroll, ytterligare kommentarer överflödiga…) metoder, men egentligen var det aldrig någon fara på taket. Mamadou Sakho dominerade fullständigt i luftrummet, vilket gjorde att Carroll aktivt sökte upp Martin Skrtel och framförallt Emre Can. Sammantaget hanterade trebackslinjen West Hams attacker väldigt bra, även om Emre inte hade någon av sina bästa dagar på jobbet. Jag hoppas verkligen att de får fortsätta spela tillsammans framöver. En Emre som har en dålig dag är trots allt betydligt bättre än en Glen Johnson eller Dejan Lovren som har en dålig dag. En Johnson eller Lovren som har en dålig dag kan förlora matcher helt på egen hand. Det gör inte Emre.

Mittfältets har flera uppdrag som de löser på ett bra sätt; ge support framför backlinjen, pressa motståndarna, spela sig ur situationer, löpa utan boll och så vidare. Bollvirtuosen Philippe Coutinho erbjuder spetskompetens i de avgörande passningar. För anfallaren är det enkelt när Coutinho har bollen; ge honom löpningar – och han ger dig perfekta passningar. Därför har anfallaren egentligen ett ganska tacksamt uppdrag. Pressa motståndarna när de har bolen, erbjud Coutinho löpningar när Liverpool anfaller.

Med Sturridge kommer Liverpool att vinna jämna matcher. Kryss kommer att förvandlas till segrar. Och tillräckligt många segrar kommer att leda till en placering bland de fyra främsta i tabellen.

5 kommentarer
 1. Skönt att vi börjar se lite linjer i spelet igen,Men tänkte på en sak.
  Tror ni att dom senaste 4,5 matcherna gör att vi kommer stå med händerna i byxfickorna imorgon (deadlineday) pga av detta!
  För vi har trots allt väntat på detta fönster i 4,5 månader nu,Ni som blankt säger nej till värvningar ang Sturridge återkomst tex!
  Hoppas vi alla insett och förstår att vi inte kan luta oss mot han ang hans skadehistorik!
  Han är en klass anfallare,Men på tok för skadebenägen!
  Mignolet har stått på huvudet i 3 matcher nu,Ska vi va så naiva att vi helt plötsligt inte behöver en etta?
  Tror ni vi är på jakt efter en Målvakt,CentralMitt samt en striker?
  Vi får inte en på varje position men kan vi lösa nån post?

 2. Jag har sedan försäsongen skrivit här att
  – det kommer att ta tid att hitta spelet med så många nyförvärv.
  -Suarez borta+Sturridge skada gör att vi tappat världsklassmålgörare som passar vårt spel.
  -att det kommer att vara en tuff säsong för oss och alla lag utom Chelski o City.
  -våra nyförvärv är bra överlag men behöver tid på sig.
  -Brendan är en bra tränare och ska inte sparkas.
  -vi kommer komma på cl-plats, troligtvis passerar vi man u när vi möter dem på Anfield.

  Ynwa

  • Jag hoppar inte på dig nu men det har gått 23 omgångar av PL, 23. Hur mycket mer ”tid” behövs?

 3. Blev skit ervös när Lallana hoppade upp på ryggen på Sturridge i sammanband med målfirandet…let’s not do that…

 4. Tid är tyvärr det sista vi har, För låt säga att vi måste ge folk allt för mycket tid (nyförvärven) medans typ Sterling,Coutinho,Sturridge fortsätter leverar så har vi problem!
  Då kommer dessa köpas upp då vi är en säljande klubb,Detta innebär att vi återigen är på ruta1!
  Så förstår ditt resonemang men det är ett farligt sådant! Skulle inte förvånas om Sterling går för 300-400 miljoner och Coutinho typ 250 om vi inte åter är ute i CL

Kommentarer är stängda.