Efter 2-0-segern mot West Ham sa Brendan Rodgers att Liverpool inte kommer att värva i detta fönster. Ändå fortsätter spelare att ryktas till Liverpool.

* * *

Liverpool är på väg att buda £6,5 miljoner för Winston Reid. Mittbackens kontrakt går ut efter säsongen och Liverpool kommer att testa hur mycket West Ham vill behålla honom. West Ham kommer troligtvis att kräva £6-7 miljoner vilket är ett krav som Liverpool kan tillgodose. Om Reid säljas kommer West Ham att försöka signa Vedran Corluka, som är tillgänglig för £4,5 miljoner. Corluka är även intressant för WBA, Everton och Hull (The Mirror).

* * *

Crystal Palace, Hull, West Brom och QPR vill låna Rickie Lambert resten av säsongen. Lambert har förvisso inte gjorts tillgänglig av Brendna Rodgers, men känslan är ändå att Lambert kan lånas ut om rätt erbjudande kommer. Lambert vill inte lämna Liverpool men inser att möjligheterna till speltid är begränsade (The Sunday People).

* * *

Liverpool vill köpa Asier Illarramendi i sommar. Athletic Bilbao var villiga att betala €24 miljoner för 24-åringen, men han var inte intresserad av att gå fit. Real Sociedad var också intresserade, men de har inte tillräckligt bra ekonomi för att kunna köpa honom. Förutom Bilbao och Sociedad är en till klubb intresserade av att köpa – nämligen Liverpool. LFC är förvisso inte villiga att betala €24 miljoner för honom, men man har för avsikt att lägga ett bud i sommar och det kan bli i närheten av Bilbaos bud (El Confidencial).

6 kommentarer
 1. Har bara läst att denna snubbe är nästa Xabi Alonso men hur bra är han? Vart skulle han spela hos oss? Är han bra offensivt eller defensivt?

 2. Off topic, men Doumbia är klar för Roma för ca 135 mille. Är inte det ett jävligt bra pris och en bra värvning? Att inte Liverpool var där och högg!

 3. Jag har inte sett han spela, men Lucas har ju verkligen spelat upp sig det senaste. Men samtidigt så är han för dålig passningsspelare för att egentligen ta plats på vårt mittfält. Så vi behöver ju en spelare som är lika effektiv i den defensiva mittfältsrollen, men samtidigt kan passa och pressa. Jag hade gärna sett Imbula.

  Men är Illarramendi vad ”jag” söker? haha

 4. Tycker Liverpool borde ta in Song i sommar. PL bästa defensiva mittfältare tillsammans med Matic i mitt tycke. Skulle vara perfekt. Henderson är den på mittfältet med en cementerad plats och Lucas, som verkligen hittat tillbaks till sin gamla goda form, behöver någon att rotera med och spela när han får sin avstängning för dom gula korten han prenumerera på.
  Vi har ju en ersättare till Gerrard i Henderson och jag har svårt att se oss få in någon bättre för vettiga pengar. Är som sagt mer orolig för den defensiva mittfältspositionen. Visst, vi har Can men han är någon som ska spela lite högre upp och det har visat sig att en ren sköld framför backlinjen är något som behövs.

 5. Instämmer. Song skulle vara ett bra alternativ. På sikt tror jag dock att Can tar den platsen, och att vi går tillbaka till en fyrbackslinje. Men Song skulle i dagsläget vara en bra konkurrent till Lucas.

  Men sen behövs ytterligare en mittfältare när Gerrard lämnar. Allen på tok för dålig och skadebenägen för att axla manteln. Jag skulle gärna se Song och Nainggolan till vårt mittfält. Sedan gärna att Allen säljs också å att ngn bättre kommer in. Men det lär väl aldrig hända tyvärr..

Kommentarer är stängda.