Klopps första match, första steget på den här nya resan, det var med stor förväntan som jag såg fram emot dagens tuffa bortamatch mot Spurs. Med alla skador i laget hade inte tysken så många alternativ när han skulle formera en startelva, men visst kunde man se några nya idéer kring hur Liverpool ska spela. Vi sprang, inte helt oväntat, mer än tidigare, vi pressade hårdare för att vinna tillbaka tappade bollar och vårt anfallsspel såg lite annorlunda ut, med Lallana och Coutinho lite mer indragna mot mitten än under Rodgers 4-3-3/4-5-1. Att man kan se tydligare tendenser redan nu, när laget bara varit tillsammans med sin nye tränare i några få dagar, är väldigt positivt och förhoppningsvis får vi ännu mer i nästa omgång. Enligt statistiken sprang vi både längre och snabbare mot Spurs än vi gjort någon annan match den här säsongen, det är bara att hoppas att spelarna har fysiken för att klara det här spelet, de måste ha kraft kvar till att göra något med bollen när man väl återvunnit den. Trötthet tyckte jag inte man kunde se något speciellt av på White Hart Lane, spelarna ville verkligen visa Klopp att de ska vara med i en elva och många gjorde också starka insatser.

Att ha Sturridge, Benteke, Henderson och Firmino på skadelistan i sin första match och dessutom möta ett svårspelat Spurs var såklart ingen lätt uppgift för Klopp, vi hade inte mycket att kasta in från bänken och även om Origi gjorde en okej insats märktes det att vi saknade kvalitet i och kring straffområdet. Det märktes så väl mot Villa när Sturridge var tillbaka, hur kombinationerna plötsligt gick hem, i stället för att spelarna fick bollen lite för långt ifrån sig. Idag saknade vi det sista lilla för att komma till riktigt heta lägen. Det ska bli spännande att se hur Klopp formerar anfallet om vi någon gång står där med alla offensiva kort friska. Nu står vi dock där med en ganska diger skadelista och då blir det ett extra stort problem när vår starkaste offensive spelare är nere i en djup formsvacka, för återigen körde Coutinho fast. Han hade några halvfarliga skott, men hans passningsspel var inte på den nivå vi varit vana vid. Den lille brassen når inte fram med sina avgörande passningar, givetvis hänger det också ihop med anfallarnas löpningar, men jag förväntar mig mer. I låsta matcher måste Coutinho kunna bidra med mer, även om Christian Eriksen i Spurs inte gjorde någon stormatch igår så kändes han som ett hot, medan vår playmaker mest körde fast. Det är väldigt sällan han har bollen i fart på offensiv planhalva, där han är som bäst och det är något jag hoppas Klopp kan få ordning på. Antagligen kommer det att bli bättre bara av att vi får tillbaka våra skadade spelare, men igår saknade jag hans kreativa sida.

Oavgjort borta mot Spurs är en bra inledning på Klopp-eran och jag tyckte tysken såg ganska tillfreds ut i intervjuerna efter matchen, nu väntar två hemmamatcher och jag skulle gissa att Anfield kommer att ge vårt nya hopp ett varmt välkomnande.

6 kommentarer
  • Det är inget allvarligt han ska kunna vara med mot kazan på torsdag

  • Han kan troligtvis spela på torsdag, dock tror jag att han vilar torsdag.

  • Ingen fara, sak vara tillbaks nästa match. 😉

 1. Frågan är om Sturridge kan förbättra sitt löpvilja i defensiven så att han passar in i Klopps system.
  Känner en viss tveksamhet till att han har det i sig. Även Coutinho kan nog behöva lägga i en växel till.
  Har dock sett alldeles för lite Dortmundmatcher för att veta om alla spelare springer som Henderson/Milner.

Kommentarer är stängda.