Ett sömnpiller av sällan skådat slag. Två lag som visade tidigt att man var mycket nöjda med 0-0, båda lagen dessutom med viktiga matcher på hemmaplan inom bara några dagar. Men, i slutändan fick vi med oss det vi behövde. Gruppseger, inga mål bakåt, det är väl de två sakerna vi kan ta med oss från bortamatchen mot Sion. Vi lyckades dessutom lämna matchen utan några skador, när man såg hur planen såg ut kändes det lite oroväckande på den fronten, men det gick bra och samtliga spelarna från dagens match bör var redo igen på söndag mot WBA. På vissa ställen av planen såg det riktigt halt ut och man kunde se att spelarna hade stora problem med fästet under perioder, jag vet inte om den hårda planen var anledningen till att många spelare tappat sin teknik, men jag hoppas så var fallet.

Varken mittfält eller anfall fungerade alls idag, vi slog bort alldeles för många passningar och ofta var det i lägen när vi knappt var under press. Can, Milner och Henderson hade inte mycket att känna sig stolta över i matchen, men det kändes ändå bra att se vår kapten tillbaka. Han må ha gjort en slät figur idag, men vi vet alla vad han kan och vi vet alla hur mycket han betyder för laget. Nu fick han några ytterligare minuter i sig och förhoppningsvis betyder det att han är redo att spela för fullt när det tuffa vinterschemat börjar.

Det ser ofta ut på det här sättet när vi spelar i Europa, lågt tempo, få initiativ av spelarna och ett mycket begränsat underhållningsvärde. Samtidigt är det så att ett gruppspel i Europa League handlar om att ta sig vidare, utan att för den delen köra slut på spelarna i ligaspelet, så på så sätt är den här säsongens gruppspel lyckat. Nu börjar allvaret, i slutspelet måste vi börja prestera på en mer acceptabel nivå, det vi gjort i gruppen kommer inte att räcka när vi ställs mot svårare motstånd. Förhoppningsvis kan vi höja oss och få till den där rätta Europa-känslan igen. Jag tror det är få som suttit på helspänn under de matcher vi spelat hittills, det är egentligen bara hemmamatchen mot Bordeuax som haft någon gnista och det är lite tråkigt. Även om det bara är Europa League ska det tända till när lag från övriga Europa kommer på besök och vi ska tända till när vi kommer ut till arenor vi inte besöker vanligtvis. Nu ska jag inte gnälla för mycket, vi vann gruppen och är vidare, men jag tror det är få som kommer att minnas någon match från det här gruppspelet.

En liten ljusglimt fanns det bland spelarna, Brad Smith gjorde en fin match som vänsterback och flera av hans inspel höll en bra klass. Det är dock otroligt svårt att bedöma hans kvalitet i en match av den här typen, han sattes aldrig på några prov i defensiven och det känns fortfarande osäkert att ha honom som backup till Moreno. Precis som när han spelade mot Southampton tog han för sig offensivt och var inte rädd att gå runt på sin kant och försöka hitta medspelare i straffområdet. Han ser mer färdig ut än när han gjorde några matcher under Rodgers för två år sedan, att han fick speltid då kändes konstigt, nu kan jag förstå att Klopp vill prova honom.

När lottningen till gruppspelet gjordes kändes det onekligen som att vi skulle ha en mycket bra chans att gå vidare och motståndet har nästan varit svagare än jag på förhand trodde att det skulle vara, inget av våra motståndarlag har imponerat. Nu kommer några av de utslagna lagen från Champions League in i turneringen och bland de lag som är vidare från de andra grupperna finns det ett flertal intressanta utmaningar. En sak är säker, den här typen av insatser kommer inte att räcka om vi ska ta oss ytterligare ett steg i turneringen.

1 kommentar
  1. Jag tycker det var en bra genomförd match. De gjorde precis det som behövdes. Ingen borde bli besviken eftersom man visste redan innan att det skulle bli så här. Bra att de tog det lugnt och spar på krafterna till ligan.
    Jag är supernöjd med avancemanget!

Kommentarer är stängda.