Det blev en topplacering i tabellen för Liverpool efter en avslutande mållös match mot FC Sion i Schweiz, som i ärlighetens namn var en rätt sömnig tillställning.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne, Toure, Lovren, Smith, Henderson(77), Milner(61), Can, Lallana, Firmino(90), Origi

Liverpools bänk: Bogdan, Randall, Skrtel, Rossiter(77), Brannagan(90), Coutinho(61), Benteke

FC Sions startelva: Vaņins, Ziegler, Lacroix, Ruefli(94), Zverotić, Kouassi, Salatic, Pa Modou, Fernandes, Carlitos, Assifuah(73)

FC Sions bänk: Fickentscher, Vanczák, Sierro, Mujangi Bia(73), Adão(94), Akolo, Follonier

Matchfakta:

FC Sion – Liverpool 0-0 (0-0, 0-0)

Skott på mål: 0 – 2
Bollinnehav: 35,4% – 64,6%
Passningsprocent: 66,6% – 81,4%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 57% – 60,6%
Vunna luftdueller: 33,3% – 66,7%
Offsides: 3 – 1
Hörnor: 6 – 1
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Vi bjöds på en rätt sömnig och lamslagen tillställning på FC Sion’s mark i sista omgången av grupp B. Hemmalaget fokuserade på att hålla ett kryss som innebar avancemang till nästa runda för deras del och Liverpool gjorde sitt för att hota hemmalaget så lite som möjligt genom att hålla ett jämnt lågt tempo och stå för halvhjärtade anfallsförsök. Den extra motivationen saknades helt enkelt från bortalagets sida och vi kan bara kallt konstatera att man är vidare till nästa runda som etta i gruppen – mission accomplished. Nu ser vi med spänning fram emot lottningen där Liverpool får reda på sitt motstånd i nästa runda!

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Vaken i sina utrusningar matchen igenom och hade koll på läget matchen igenom. Blev å andra sidan knappt prövad.

Clyne – Fick som enda spelare i bortalaget syna det gula kortet efter en sen och klumpig brytning. Lyckades i övrigt inte uträtta någonting särskilt.

Toure – Spelade tryggt och rutinerat. Tog det säkra före det osäkra.

Lovren – Stod för ännu en stabil insats i mittförsvaret.

Smith – Matchens man of the match. Lyckades sticka fram på sin vänsterkant och leverera några riktigt fina inlägg som var värda ett bättre öde.

Henderson(77) – Tillbaka i startelvan. Spelade lugnt, rullade boll och tog nästa steg i sin rehabilitering tillbaka mot 100%.

Milner(61) – Sprang mycket men uträttade inget särskilt.

Can – En riktig bulldozer på mittfältet som Sion hade svårt att hantera rent fysiskt, men idag höll inte förstatouchen

Lallana – Något långsam med den avgörande passningen, men var en av få spelare som visade något överhuvudtaget i offensiven.

Firmino(90) – Under isen. Brassens förstatouch var riktigt usel idag och detta håller inte för en spelare vars prislapp ligger på över £25 miljoner.

Origi – Hela tiden steget efter. Borde kanske gjort något bättre ifrån sig på läget när han försökte runda målvakten istället för att avsluta direkt.

Inhoppare:

Coutinho(61) – Tillbaka från sin skada. Sion-försvararna var på honom som en hök direkt när han kom in och det gjorde att han hade svårt att skapa något.

Rossiter(77) – Även han tillbaka från skada. Kom in och fick minuter under bältet. Såg lite ringrostig ut i sin touch av naturliga skäl.

Branagan(90) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/675040752485965824

4 kommentarer
  1. Fantastiskt vad mycket stabilare det känns med lovren under Klopp

  2. Det blev ju exakt som man förväntade sig. Inget av lagen ville vinna. Sion går vidare med 1p och Liverpool har bättre saker för sig än att spela en helt betydelselös match mitt i veckan.
    Brad Smith va rolig att se och domarna i vanlig ordning helt värdelösa i EL.

    Inget av lagen gjorde mer än dom behövde och underhållningen va därefter.

  3. Fortfarande riktigt svaga insatser mot defensiva lag 🙁

Kommentarer är stängda.