[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

I takt med motståndarens rädsla blev vi allt mer monstruösa. Knivskarp var inte bara en självklar synonym, det var en synonym bland många, och vilken du än valde så var den inte riktigt tillräcklig för att förklara det där som växte. Det vidunder som nu steg upp ur sin dvala var så vidunderligt att det kunde erövra vad som helst. Vi var någonting vackert, kanske snart det vackraste.

Det är enkelt att förstå att den inledande texten inte beskriver den här säsongen eller vår insats mot Hull igår. Det är dock ett faktum att om vi med Luis Suarez kunde beskrivas som ett monster som blev vackrare för var dag så börjar vi tyvärr för varje dag med Mario Balotelli mer se ut som ett freak.

Är det verkligen så enkelt? För mig var det inte det. Jag stred med min lans förra året varje gång det ropades enmanslag om vårt vackra vidunder. Vi var the real deal, det vi presterade var stundtals ren perfektion men vi var en helhet av perfektion. För mig var det inte endast delen Luis Suarez som var perfektionen. Två enkla konstateranden. Luis Suarez är borta. Perfektionen är borta. Helt klart är att Rodgers inte fått ihop det nya pusslet. Frågan är om pusslet går att få ihop? Själv lägger han stor vikt vid att säsongens träningar med den nya spelargruppen är väldigt få som en sorts förklaring till varför det inte ser ut som det borde. De nya spelarna ska alltså inte haft tid att acklimatisera sig i systemet.

Spridda skurar kritik jag uppmärksammat gällande att Brendan Rodgers lovord förgående säsong helt kan tillskrivas spelarna och det ifrågasättande om han egentligen är en bluff, samt huruvida Jamie Carragher borde få en plats i ledarstaben för att Rodgers är oförmögen att strukturera upp försvaret är frågor och lösningar som väckts av vår knackiga inledning. Låt oss ha tålamod.

fans-with-their-martin-skrtel-poster-at-liverpool-v-chelsea-fa-cup-final-590608341

Matchen mot Hull gav egentligen inte några nya huvudbry, det var mer eller mindre samma problem som i så många andra matcher den här säsongen. En tandlös offensiv, våra offensiva fasta situationer fortsätter att vara under all kritik. Vi tappar poäng som i slutändan kan komma att bli viktiga, men trots vår usla start så kan vi konstigt nog se på framtiden med tillförsikt då läget kunde vara betydligt mer prekärt i PL, Ligacupen och Champions League.

Jag tror inte att perfektionen såldes med Luis Suarez, jag tror att den kan återfinnas, förhoppningsvis hinner vi hitta den innan skeppet seglat iväg med alla säsongens mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer
 1. Känns lite beskt nu efter igår när man såg de andra resultaten. Vid vinst hade vi drygat ut till tre poängs försprång mot United, och tagit in tre poäng på city och två på Chelsea. Attans :-/

  Jaja, på att igen nästa helg, får hoppas att Newcastle känner sig nöjda efter dagens bravader och struntar i att spela mot oss 😀

  • Väl skrivet Coffe. Håller med Pierredforever men se det som en vunnen poäng istället för en tappad. Alla ni som vrålar efter nyförvärv, så här är det med en massa nya spelare i truppen. Det går mycket sällan bra för ett lag som har stor spelaromsättning, speciellt inte om man tappar lagets bästa spelare som dessutom mycket av det unika i taktiken/spelet bygger på. Vi hade ju 6 nya med i helgens match. Lägg därtill att försvaret inte klickade förra året heller. Och kom ihåg att det var egentligen först på vårsäsongen som spelet funkade, och då som sagt i offensiven. Vi hade dessutom en liten tight grupp som fick lagom med speltid och vila. I år har vi en stor grupp med skador på nyckelspelarna. Självklart kommer det att ta tid för spelet att klicka. Räkna med att endast 50% av alla nyförvärv funkar bra eller ok, så tycks det vara grovt räknat, inte bara hos oss utan hos alla toppklubbar.

  • Nu är det ju faktiskt så att andelen nyförvärv som har fungerat bra eller ok, har varit klart under 50 procent om man bortser ifrån sommarens transferfönster. Så det är faktiskt inte så konstigt om Rodgers förmåga att värva rätt spelare ifrågasätts.

 2. Jag förstår inte varför folk är chockade/ledsna/irriterade över säsongsinledningen.
  Att vi kom tvåa förra året var för att vi hamnade i ett fantastiskt stim men tittar man på truppen vi hade då hade vi egentligen bara en spelare i absoluta världsklass. Och han är borta nu.
  Jag tror på Rodgers och projektet men jag räknar med att vi kommer komma på platserna 4-8 under 2-3 säsonger till.
  De nya måste få komma in i det, det kommer komma ännu mera nya spelare.
  Men när allt sitter så kommer det bli ett självspelande piano likt Arsenal med Ljungberg.

  Måste också säga att jag var emot värvningen av Balotelli och även om jag vet att han håller en hög klass när han är på humör så tror jag inte han kommer bli någon för oss i framtiden. Skulle gissa på att han hamnar i t.ex. West Ham eller någon italiensk mittenklubb nästa sommar.

  • Tyvärr har vi inte de spelarna för att bli lika som Arsenal på Ljungbergs tid. Det är allt väldigt långt ifrån…