[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool överväger att försöka signa Saido Berahino i januari. Tottenham är också intresserade och har budat £15 miljoner, men det är alldeles för lite för att WBA ska acceptera en försäljning. WBA anser att Berahino är värd omkring £25 miljoner och Liverpools potentiella intresse skulle kunna skapa en budgivning mellan LFC och Spurs. Liverpool börjar redan tycka att Mario Balotelli är en chansning som inte gått hem, men det kan bli svårt att sälja honom i januari. Ett annat anfallsalternativ för Liverpool är Wilfried Bony (The Daily Mail).

Berahino

Liverpool är på väg att få reda på att ingen vill ha Mario Balotelli. Klubben börjar acceptera att Balotelli var en chansning som inte verkar gå hem, men det kan bli svårt att hitta en köpare. Liverpool var nämligen den enda storklubben som var intresserade av Balotelli när AC Milan gjorde honom tillgänglig på marknaden efter VM i Brasilien. En icke-namngiven agent sa: “Balotelli’s career was at a crossroads when he signed for Liverpool and once again he has taken the wrong turn. Who is going to want him now? Even his own agent Mino Raiola said this was his last chance, but there hasn’t been any sign that he is going to deliver. Balotelli might have improved his behaviour off the pitch, but the other part of the deal was for him to help fill the gap left by Luis Suarez. Good luck with that” (The Mirror).

* *

West Ham hoppas att deras nära relation med Andre Ayews representant Willie McKay ska få ghananen att välja spel i Londonklubben före övriga intressenter. Även Liverpool, Everton, Swansea och Hull vill nämligen signa Ayew, vars kontrakt med Marseille går ut efter säsongen. Han vill ha en veckolön på omkring £50 000 för att förlänga med Marseille – ett krav som den franska klubben vägrar att tillgodose (The Mirror).

Mauricio Pochettino vill ta in amerikanen DeAndre Yedlin i januari. Spurs signade Yedlin i somras, men lånade omedelbart ut honom till Seattle Sounders i MLS. Om Yedlin ansluter i vinter kommer Spurs troligtvis att sälja Kyle Naughton till Swansea för omkring £3 miljoner (The Mirror).

Manchester United är beredda att intensifiera sitt intresse för den holländska talangen Daley Sinkgraven. Louis van Gaal är orolig för att Sinkgraven ska värvas av någon annan klubb om United inte tar chansen. Den oron kan vara befogad, med tanke på att Ajax, Real Madrid, Barcelona och Liverpool också är intresserade av honom. Om United värvar 19-åringen kommer han troligtvis att lånas tillbaka till Heerenveen resten av den här säsongen (The Mirror).

* * *

Winston Reid kräver en veckolön på £60 000 för att förlänga med West Ham, som dock är ovilliga att höja sitt nuvarande erbjudande på £45 000 (The Daily Mail).

Manchester City överväger att de Manchester United och Arsenal konkurrens om Sami Khedira i januari. Hans kontrakt går ut efter säsongen och Real Madrid kommer att sälja för bud på omkring £10 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Relaterade länkar:

Talangprofil: Saido Berahino

Talangprofil: Wilfried Bony

Talangprofil: Andre Ayew

19 kommentarer
 1. Jag skulle inte ge upp Balo rikitgt än… Man ser tendener men jag tror att han behöver lite lekkamrater och att han inte ska behöva känna pressen från alla, han e som sagt inte mer än mänsklig och för all del, han jobbade ju faktiskt på ganska bra idag med flera hemåt jobb med lyckade resultat. Det är bara framåt som det knasar lite men det gör det ju för hela laget så att man kan skylla allt på vår lilla Mario känns lite orättvist…

  • Jepp, det är enkelt att utse Balotelli till syndabock. I somras kändes det som att italienarna redan hade utsett honom till syndabock innan VM hade börjat. Han befinner sig i en jobbig situation där Liverpool inte har tillgång till två spelare som sammanlagt gjorde 50 ligamål förra säsongen och han är egentligen det enda nyförvärvet som folk kräver ska leverera mål. Samtidigt gör han sig själv otjänster när han missar målchanser. Tänk OM han hade satt chansen där i slutet mot Hull… Då hade tidningarna hyllat honom i morgondagens upplagor.

  • Japp, instämmer. Ge inte upp Mario. Får han lira ett par matcher med Sturridge släpper det säkert för honom, och hela laget.

 2. Visst är Berahino en talangfull spelare. Men att vi har Coutinho, Lallana, Markovic, Sterling, Balotelli, Sturridge och Lambert som anfallare/Wingers nu. Räknar med att Borini lämnar i Januari så kommer Origi tillbaka efter säsongen. Är verkligen en till ”talang” vad vi ska spendera 25 miljoner pund på då?

 3. Vi behöver inga fler talanger. Vi behöver spelare rakt in i startelvan. Bänk har vi nu så det räcker.

  Sedan kan man inte värva en spelare och skicka honom fyra månader senare. Lite tid bör de få om det inte är gigantiska floppar. Balo kommer göra mål om vi övergår till ett 4-4-2

  • Problemet då är ju att Rodgers inte vill spela 4-4-2. Man kan ju ifrågasätta valet att värva Balotelli överhuvudtaget då han uppenbarligen inte kan spela ensam på topp.

   Det är även lite märkligt hur Mario kan vara byggd som en oxe men ändå förlora precis alla dueller han ger sig in i. Suarez hade ingen kroppsbyggnad som var i närheten av Balotelli men kunde antingen hålla bollen under kontroll, få med sig en frispark eller vända bort sin försvarare. Det är något vi saknar minst lika mycket som en målskytt.

  • Jag förstår vad du menar i jämförelsen av Balos kropp mot Suarez. Men att Suarez inte skulle kunna mäta sig fysiskt med Balo är ju helt fel. Suarez är grymt stark i kroppen och därför blir han sällan skadad. Det han har som inte Balo har är ett råstarkt psyke som ibland flippar ur på planen.

  • Johannes: Jag tycker det är överdrivet att säga att Suarez har ett råstarkt psyke. Tvärtom är han ju den världsklasspelaren som spårar ur absolut oftast. Däremot är Suarez en karaktärsspelare och en jäkligt envis spelare… Det är inte Balotelli på samma sätt.

  • Pelle// Vad jag menar med råstarkt psyke är att han är en vinnare till varje pris. Bollen bara ska in i mål i varje anfall och blir det inte mål, blir han grymt besviken. Han har ett driv och självförtroende som smittar av sig till hela laget. Jag skrev inte perfekt psyke för då skulle han inte bitas 😉

  • Glenn: Å andra sidan ligger Berahino trea i Premier Leagues skytteliga. Han skulle gå rakt in i Liverpools nuvarande startelva.

  • Även jag tycker berahino ser riktigt intressant ut. Med tanke på åldern, hans utvecklingspotential samt att han är engelsman, ja då blir priset därefter.

  • Ja, Berahino har gjort en väldigt bra säsong hittills. Men £25 miljoner för någon som egentligen bara har varit bra i några månader? Njae…

  • 25 milj är för mkt för honom men killen har potential. Får vi honom mellan 15-20 milj så tycker jag det är en bra affär. Killen är född 93 och kan spela som ensam forward och kommer gå direkt in i startelvan.

   En sak som jag tänker ang sommarens värvningar är att BR ville ha flexibla spelare men spelare som lallana, sterling, coutinho och markovic trivs alla bäst centralt och gör sig inte speciellt bra ute på kanten. Eller är jag fel ute…

 4. Håller med er om nya spelare! Det är bra att satsa på talanger och stabila spelare i PL. Men satsar man på talanger behövs det också duktiga lirare runt dem som visar hur man ska spela. Det känns oansvarigt att ge så många unga spelare i laget det ansvar de får att lyckas i CL och PL. Dags för klassvärvningar!

 5. Tror Berahino har en lysande karriär framför sig och skulle gärna se killen i Liverpool. Men £25m är lite väl mycket. £15m vore ett bra pris för honom.
  Men så som priserna har seglat iväg, speciellt i PL, så skulle jag inte klaga allt för mycket för det är, tyvärr, så fotbollen har utvecklats. Vill man ha en bra start/rotationsspelare så måste man börja betala priset uppemot och över £20m om dom är ordianrie i sitt nuvarande lag i dom bästa ligorna i Europa.

  • Fast i typ Spanien, Tyskland, Italien och Frankrike finns knappt en spelare utanför CL-klubbarna som kostar £20m eller mer. Priserna är extrema i PL. Om man kan få £10m för Borini och några enstaka miljoner för Suso, så kanske man helt plötsligt tycker det är värt att betala £20m+ för Berahino, antar jag.

  • Men sen är frågan hur bra dom spelarna är utanför CL klubbarna. Speciellt i Tyskland och Spanien så är gapet mellan topp 3-4 och resten av klubbarna väldigt stor. Om det finns spelare i dom sämre klubbarna som är bra nog att ta steget upp till en CL-klubb så är det toppklubbarna obden ligan som snappar upp dom och där med höjs deras pris enormt.

   Jag säger inte att det absolut inte finns bra spelare under £20m, det har väl ändå bl.a. Pelle visat den här säsongen, men så fort dom gör tillräckligt med väsen så skjuter priset upp direkt. Det finns ju inte en chans att Southampton skulle sälja Pelle för under £20m efter hans succéstart.
   Problemet med dessa spelare är att dom är chansningar som sällan går hem, speciellt för dom absoluta toppklubbarna.

  • Jo, visst är skillnaden mellan lagen stor. Det är ju även stor skillnad mellan typ Liverpool och Real Madrid/Barcelona. Väldigt många av toppspelarna har ju faktiskt tidigare under sina karriärer tillhört mindre klubbar. Klart det finns spelare som har tagit steget från ungdomsverksamhet rakt in i storklubb, typ Gerrard, Messi etc men majoriteten har trots allt värvats från mindre klubbar. Därför är det logiskt att kolla i mindre klubbar/mindre ligor.

   Southampton betalade ₤8 miljoner för en 29-årig anfallare från Eredivisie. Det hade aldrig Liverpool gjort.

 6. Vi behöver inte en ny anfallare förrän tidigast till sommaren, vi behöver få igång de vi har och se till att Sturridge håller sig frisk. Jag är trött på att vi ska kopplas ihop med varje spelare som hänger några baljor och sen övervärderas…

Kommentarer är stängda.