[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Här kommer en kort sammanfattning av de matcher jag såg denna vecka, exklusive Liverpools matcher mot Real Madrid respektive Hull.

* * *

Tisdag:

AS Roma – Bayern München 1-7
Kommentar: En del trodde att Roma hade något stort på gång… Snacka om kross! Pep Guardiola fick till sin taktiska disposition till hundra procent. Bayern München läste sönder Roma totalt. Kan de resa sig efter detta? Och hur bra (dålig) är egentligen Serie A nuförtiden? Roma är trots allt den enda seriösa titelutmanaren till Juventus.

* * *

Onsdag:

Atlético de Madrid – Malmö 5-0
Kommentar: Starkt av MFF att hålla nollan i första halvlek, men därefter verkade de inte kunna hålla uppe koncentrationen. Atletico var givetvis en oerhört tuff motståndare. Det är imponerande av Atletico att fortfarande hålla en så här hög nivå, trots att de tappade flertalet stjärnspelare i sommarfönstret.

Anderlecht – Arsenal 1-2
Kommentar: Intressant där match där jag framförallt ville se hur Youri Tielemans och Dennis Praet skulle kunna hävda sig mot en högklassig motståndare som Arsenal. Tielemans var bra matchen igenom, han var troligtvis den bästa mittfältarne på planen. Naturligtvis väldigt imponerande av den unga mittfältaren! Praet spelade som #10 och var osynlig i första halvlek, men blixtrade till rejält i den andra, där han bland annat gjorde en bra assist till Anderlechts mål. Hemmalaget ledde länge matchen, men Arsenal gjorde två sena mål och vann därmed matchen.

* * *

Divock ORIGI

Torsdag:

Lille – Everton 0-0
Kommentar: Everton fick slita hårt för ett ta en poäng borta mot Lille. Mitt fokus låg förstås mestadels på Divock Origi, som utgjorde ett stor hot. Han är väldigt snabb, teknisk och orädd. Origi gjorde en stark insats, men Tim Howard hindrade honom från att bli matchhjälte.

* * *

Lördag:

Swansea – Leicester 2-0
Kommentar: Wilfried Bony blev tvåmålsskytt i den här matchen. Först satte Bony 1-0 efter fint kombinationsspel med Gylfi Sigurdsson och därefter 2-0 efter framspelning av Jefferson Montero. Jag höll ett extra öga på bortalagets talang Liam Moore, men både han och mittbackskollegan Wes Morgan hade svårt att hålla koll på Bony. Moore gjorde visserligen några fina brytningar och hans låååånga inkast blev faktiskt farligt, men överlag ingen större insats från hans sida.

Valencia – Elche 3-1
Kommentar: Valencia har ett antal nya ansikten den här säsongen varav flertalet är intressanta. Mittfältaren André Gomes har gjort supersuccé. Han är en väldigt komplett spelare. Den egna produkten på vänsterbacken, José Gaya, är också en spelare som säkerligen är intressant för storklubbar. Båda var bra i den här matchen, men även Pablo Piatti spelade bra, likaså Rodrigo. Jag förväntade mig mer av Dani Parejo, som har gjort en svag säsongsinledning. När Parejo är som bäst dikterar han tempot på ett imponerande sätt, men han spelar med små marginaler, vilket gör att hela lagets passningsspel blir lidande när han har en dålig dag.

* * *

Söndag:

AC Milan – Fiorentina 1-1
Kommentar: Inte direkt veckans mest underhållande match, även om det blev bättre på slutet. Lagen försvarade sig bättre än de anföll… Nigel de Jong nickade in 1-0 i första halvlek, men Josip Ilicic kvitterade i 65:e. Kul för Ilicic som stundtals har gjort ett blekt intryck i Fiorentinas tröja. Jag förväntade mig mer av exempelvis Stephan El Shaarawy, även om han spelade upp sig under matchens sista fjärdedel. Målvakten Neto då? Tja, han var chanslös på målet och hade inte särskilt mycket att göra i övrigt, men han såg säker ut i de ingripanden som han trots allt behövde göra.

* * *

Relaterade länkar:

Talangprofil: Youri Tielemans

Talangprofil: Dennis Praet

Talangprofil: Divock Origi

Talangprofil: Wilfried Bony

Talangprofil: Jefferson Montero

Talangprofil: André Gomes

Talangprofil: José Luis Gaya

Talangprofil: Josip Ilicic

Talangprofil: Stephan El Shaarawy

2 kommentarer
  1. Jag var på San Siro för matchen Milan-Fiorentina och det var bland de sömnigaste jag sett, antagligen sista gången jag betalar för att se Italiensk fotboll…

    • Det var en ganska trist match från soffan också. Det var synd att Milans offensiv var så medioker, jag hade hoppats få se Neto göra fler ingripanden.

Kommentarer är stängda.