BOOOOOOOOOM!

DANIEL STURRIDGE! VILKET JÄVLA MÅL!

VÄRLDSKLASS!

På lördagskvällen bjöds vi på fotbollspropaganda signerad fantastiska tränare och fantastiska spelare.

Eden Hazard visade upp en skicklighet, smartness, balans och styrka på bollen som kännetecknar de riktigt stora spelarna. Liverpool hade problem med att hantera Hazard, trots att man oftast hade 2-3 plikttrogna, disciplinerade spelare som var på honom så fort han fick bollen. Ändå gjorde han nästan alltid något bra med den. Beundransvärt!

Beundransvärd var också Alisson Beckers insats. Han räddade två frilägen, vilket gav laget en möjlighet att kvittera. Det är så oerhört tydligt att han tillför ytterligare en dimension; det är så mycket svårare att göra mål på Liverpool med Alisson mellan stolparna.

* * *

Det var ändå Daniel Sturridge som stal showen av Hazard och Alisson. För 1,5 vecka sedan skrev jag en krönika om den nya Sturridge, som ju på grund av alla skador har blivit en annan spelartyp, men ack så viktig han ser ut att bli för den här säsongens Liverpool.

Sturridge besitter fortfarande enorma egenskaper. Hur många spelare skulle kunna göra ett likadant mål som han gjorde i kvällens match mot Chelsea? DET tillslaget är ingenting annat än ren och skär världsklass. En aktion av yppersta klass. En aktion som i slutändan räddade poäng.

* * *

Vi väntar oss fortfarande mer från sina håll och kanter. Den offensiva trion kan bättre. Enough said.

* * *

Mittfältet är intressant. Jag tycker James Milner, Jordan Henderson och Gini Wijnaldum blir aningen trubbigt. Jämför med spelare som Jorginho och Mateo Kovacic, som har helt annan skicklighetsnivå i spelet med boll. Den briljanta aktion som Kovacic gjorde i samband med 1-0-målet har jag svårt att se Milner, Hendo eller Wijnaldum göra.

Den som däremot kan förändra dynamiken på Liverpools mittfält är ju Naby Keita. Han besitter hysteriskt intressanta egenskaper i spelet med boll. Det är bara en tidsfråga innan han exploderar och tar en given startplats, tror jag.

* * *

1-1 borta mot Chelsea är ett bra resultat värdigt en titelutmanare.

Och Liverpool är seriösa titelutmanare. Det måste väl alla begripa nu?

1 kommentar
  1. Det är ju i dessa stunder man lider med Sturridge, en sådan naturbegåvning som fått lida med massa skador. Hoppas att han får hålla sig skadefri länge, detta förtjänar han verkligen! Han kanske rent av förtjänar ett års förlängt om det fortsätter såhär!

Kommentarer är stängda.