Det var inte längesen som vi Liverpool-supportrar inte ens vågade drömma om att vinna ligan. Istället var målsättningen i ligan att komma bland de 4 främsta för att kvalificera sig för nästa säsongs Champions League. Det var alltid en tuff uppgift; klubbar som Manchester United, Chelsea och Arsenal har i regel varit bättre än Liverpool på 00-talet och uppstickaren Manchester City var ett synnerligen ovälkommet inslag i racet om CL-platserna. När City etablerade sig i den absoluta toppen blev det oerhört mycket svårare för Liverpool att kvalificera sig; det räckte inte längre med att ”bara” vara bättre än Tottenham och Everton, som stundtals hade upplagor som kunde utmana om CL-platserna.

Idag är det lätt för oss LFC-fans att glömma hur otroligt spännande och framförallt viktig CL-racet kan vara. Liverpool och Manchester City bör rimligtvis knipa de två översta placeringarna i Premier League, men därefter är det tight:
3. Leicester 48 poäng
4. Chelsea 40 poäng
5. Man United 34 poäng
6. Tottenham 34 poäng
7. Wolves 34 poäng
8. Sheffield United 33 poäng

Min känsla är att Leicester tappade momentum efter förlusterna mot Liverpool och Man City. Det blev så tydligt att de inte är i närheten av de allra bästa lagen i ligan. De hade nog – med all rätt – vissa förhoppningar om att uträtta mirakel innan de matcherna. Inte minst med tanke på deras nutidshistorik. Samtidigt är Leicester i en fördelaktig sits i CL-racet, dels har de många spelare som hela tiden utvecklas, dels har de ett poängmässigt försprång. Jag gissar att Leicester kniper en CL-plats, allt annat vore förvånande.

Den fjärde CL-platsen kommer bli spännande. Chelseas unga lag har gjort en stark säsong, men saknar jämnhet. Man United är ett uselt lagbygge och trots stora ekonomiska resurser verkar de ha en förmåga att bli sämre av varje transferfönster. Kanes skada är ett stort avbräck för Spurs, och ärligt talat; Mourinho i den London-klubben känns bara fel.

Jag tror och hoppas att Wolves kan knipa den fjärde CL-platsen. De behöver visserligen förstärka innan fönstret stänger, då deras trupp är aningen tunn, men de har en tendens att göra smarta spelarköp. De har heller ingenting att förlora, många underskattade spelare och framförallt ett kollektivt spel som gör att varje spelare blir lite bättre i deras omgivning.

Vilka tror ni kniper CL-platserna?

2 kommentarer
  1. Tyvärr så kommer ManU ta 4”e platsen, det är vad jag tror MEN om Wolves spelar som de gjorde emot oss, med aningen bättre beslutsförmåga, hotar dom definitivt, det är ett roligt och tufft lag att titta på.

  2. Chelsea har ju ändå ett hyfsat försprång nu och det blir svårt att plocka in det när inget av lagen hittat någon jämnhet i prestationer direkt, det jag hoppas på och skulle även kunna tänka mig är att Wolves har möjlighet att ta fjärdeplatsen. De har ändå plockat in bra med poäng efter en tuff start och som du säger så är de det bästa kollektivet med en hel del fina spelare, vad som kan ligga de i fatet är att de redan spelat väldigt mycket matcher och redan går runt på ganska lite folk, väldigt känsliga för skador på nyckelspelare.

Kommentarer är stängda.