Vi hankade oss fram i årets ligacup, bortsett från matchen mot Southampton var det med väldigt små marginaler vi tog oss till final. I slutändan fick vi de där marginalerna emot oss. Det kändes verkligen inte som att vi skulle lyckas få till en förlängning, det kändes mer troligt att City skulle punktera matchen och de saknade inte chanser att göra det. Vår offensiv kom aldrig igång och det var oftare man såg Sturridge ute på en kant eller kring mittcirkeln än i straffområdet. På något sätt hamnade vi ändå i likaläge och ställdes inför ytterligare en straffläggning.

Så här i efterhand har det diskuterats mycket kring våra straffskyttar. Att Sturridge inte slog någon förklaras såklart av att han knappt kunde gå i slutskedet av matchen, men personligen håller jag inte honom speciellt högt som straffskytt och saknade honom inte som en av de fem som fick chansen. Lite oväntat tycker jag dock det var att inte vår kapten fick chansen, för det är trots allt i ett läge av den här typen som ett laga härförare ska kliva in och nu fick Henderson inte chansen att göra det. Mitt starkaste intryck från straffläggningen var att vi krånglade till det alldeles för mycket, visst, Cans panenka gick hem, men det är inte den typen av straffar jag vill se. Citys spelare satte sina straffar hårt i hörnen, precis som de flesta av våra spelare gjorde mot Stoke, och tvingade med det Mignolet till att försöka göra svåra räddningar. Jag hade mer än gärna sett att våra spelare kört samma taktik, i stället för att stoppfinta på vägen fram eller chippa bollen mitt i mål.

Simon Mignolet hade på ett konstigt sätt kunnat bli matchhjälte, om han fått sina händer på ytterligare någon straff, samtidigt som hans lagkamrater varit lite mer kliniska. Han gjorde ett par fantastiska räddningar under matchen, där den på Agüeros friläge sticker ut, men när man gör en sådan prakttavla som han gjorde vid första målet spelar det ingen roll. I en match av den här kalibern är första målet extremt viktigt, speciellt när det kommer en bit in i matchen, och att ge bort det som vår belgiske målvakt gjorde igår är inte acceptabelt. Om vi vill börja lyfta bucklor lite oftare behöver vi få in en målvakt som vi kan lita på, det blir mer och mer tydligt.

Nu blev det ingen titel och om inte vi lyckas ta oss fram i Europa League slutar det här som ännu en säsong utan en buckla att höja mot skyn. Det är väldigt bittert att förlora finaler, speciellt på straffar, men jag tror vi kommer få flera chanser till nya titlar under Klopp. Den här säsongen har tydliggjort våra brister och jag litar på att dessa kommer åtgärdas under sommaren, vår resa under honom har bara börjat. Citys resa under Pellegrini tar snart slut och jag är övertygad om att det Liverpool Guardiola ställs mot när han tar över kommer vara ett mer komplett och svårslaget lag.

4 kommentarer
  1. Välinformerade källor i klubben spår att klopp önskar rensa i laget ganska friskt till sommaren. Egentligen är det illa att det behövs för tredje året i rad, men det är ju inte så att man skulle sakna vare sig mignolet, allen, Bogdan eller benteke om de nu förhoppningsvis säljs. Även Moreno ska visst hänga löst..tycker det är mest synd. Däremot ser jag inte honom som en back, han borde kunna skolas om till vänsterwing, men som back är det tveksamt om han någonsin kommer lyckas.

    • Allen skulle jag absolut vilja behålla. Han är en som kan komma in i slutet av matcherna och höja bolltempot i laget. Sen har han bara gjort bra ifrån sig när han spelat den här säsongen. Tycker inte Allen är en spelare Liverpool ska släppa allt för lätt. Sen är det Bogdan som ska ersättas, inte Mignolet.

    • PJ: Ja, Bogdan ska ju ersättas, men OJ vilken dyr backup-mv Mignolet kommer bli om Liverpool värvar en klassmålvakt!

    • Utan att dra för stora växlar, men Danny Ward måste väl vara bättre än Bogdan och där har vi väl redan en billig back-up keeper? Frågan är väl om han nöjer sig med det dock

Kommentarer är stängda.