Klopp planerar att göra stora förändringar i spelartruppen under sommarens transferfönster.

I dagens engelska tidningar kan man läsa om Jürgen Klopps planer inför sommaren. Tysken tänker inte ligga på latsidan utan har snarare för avsikt att genomföra en rad förändringar. Han har tidigare varit inne på att de nuvarande spelarna ska få chansen, vilket de ju har fått, men dessvärre verkar långt ifrån alla ha imponerat tillräckligt mycket för att få bli kvar i nästa säsongs Liverpool.

Tony Barrett på The Times skriver att Christian Benteke kommer att göras tillgänglig såvida han inte genom bra spel lyckas tvinga sig tillbaka i Klopps planer. Klubbens näst dyrare spelare genom tiderna tackade nej till en Kina-flytt förra månaden men ser alltså inte ut att bli kvar över sommaren. Vidare uppger Barrett att LFC vill värva en målvakt som sätter press på Simon Mignolet. Den nya målvakten kommer i så fall att ta Adam Bogdans plats i truppen, då ungraren förväntas flytta. Barrett nämner även tre namn som Liverpool visar intresse för; Mario Götze, Piotr Zielinski samt Ben Chilwell.

Chris Bascombe har också författat en artikel med dylikt budskap. Hans mest relevanta tillägg är att Liverpools styrelse inte har satt någon specifik budget utan har tänker ge Klopp mycket stålar att handla för i sommar. Precis som övriga PL-klubbar kommer den nya TV-dealen innebära att Liverpool har större intäkter än tidigare, vilket kommer att kunna visa sig på transfermarknaden. Bascombe uppger även att Klopp är ute efter snabba offensiva spelare och ledaregenskaper i backlinjen. Prioriteter för Klopp är en vänsterback, målvakt samt anfallare.

Notera att Liverpool som bekant redan har gjort klart med Joel Matip och Marko Grujic inför nästa säsong, samtidigt som exempelvis Lazar Markovic kan återvända från sin utlåning.

* * *

Uppdatering:

Idag redovisade Liverpool sitt finansiella resultat från maj 2014 till maj 2015. Man gick ungefär £60 miljoner plus, vilket till stor del berodde på försäljningen av Luis Suarez. Notera att klubben därefter la stora pengar på spelare som Adam Lallana, Emre Can, Dejan Lovren, Divock Origi och Alberto Moreno, samt förlängde kontrakten med Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Kolo Toure och Jordon Ibe.

Som ett brev på posten spekulerar medierna om att Liverpool kommer att spendera mer än någonsin i sommar. The Independent uppger att Klopp kommer att få en större transferbudget än någon annan LFC-manager någonsin haft, medan The Mirror skriver att Klopp har tillräckligt mycket pengar till sitt förfogande för att kunna ge Bayern München ett seriöst bud på Mario Götze. The Mirror tillägger att målvakter som Bernd Leno, Ralf Fährmann och Marwin Hitz är intressanta namn för Klopp, likaså Marco Reus, utöver Götze förstås.

10 kommentarer
 1. Helrenovering är väll ändå lite att ta i med tanke på att det ser ut som man lägger fokus på 3-4 spelare. Speciellt med tanke på hur det har sett ut under tidigare sommarfönster då man nästan varit uppe i dubbelsiffrigt när det kommer till nyförvärv.

  • 3-4 spelare utöver de två (Grujic, Matip) som redan har signats, eller? 🙂 Jag eftersträvar också en större kontinuitet, det är synd att man eventuellt tappar flera talanger på free transfers.

  • Håller med, max fyra spelare in i sommar. Dem här fyra spelarna ska vara av guldkant.
   Den viktigaste positionen för mig är målvaktsposten, där måste vi ha in kvalité. Mina önskemål är ter stegen el butland.
   Sedan vill jag ha in en ny vänsterback, def mitt och en striker. Här har jag inga förslag men jag hoppas Klopp har det:)

   Sälj: Moreno, Lucas (han är för ojämn), Benteke, Lallana (en bra match räcker inte), Bogdan och Allen.

 2. Är väl bättre att satsa på någon som ter Stegen så får Mignolet ta över Bogdans/Wards plats istället. Götze vore såklart en bra värvning men har inte sett Zielinski eller Chilwell tillräckligt för ha någon åsikt. Får lita på att även om det är mindre namnkunniga spelare att Klopp kan identifiera spelartyperna han vill ha för spela sitt spel, och utveckla dem, samt krydda med färdiga spelare som Götze och ter Stegen.

  Tycker många av de yngre spelarna som Stewart, Smith osv har visat att de är fullgoda squad players och åldern på sin sida. Vi har för många halvbra/dåliga spelare nu som Milner, Lallana, Can, Henderson, Moreno, Lovren, Sakho som inte riktigt hjälper oss att nå nya höjder. De blandar högt och lågt och har inte den absoluta toppnivån heller. Trodde att en sån som Lallana skulle bli en bra värvning för oss, men nej. Är egentligen bara Sturridge, Coutinho, Firmino, Ibe, Origi och Markovic som jag känner att jag vill absolut vill ha kvar för framtiden. Resten känns utbytbara.

  Efter 2-3 fönster med Klopp så hoppas jag dock vi får några år med mycket mer kontinuitet i truppen.

  • Hur kan du räkna bort Can? Killen är 22 år…. Långsiktigt tänkande här hör jag.
   Henderson? Han har varit långtidsskadad. Kan han få en ärlig chans att komma tillbaka innan vi skriker försäljning? Jag minns iallafall vilken form han var i innan skadan och hur mycket Liverpool tappade och saknade han när han blev skadad.

   Så Clyne och t.ex en som Ings känns inte värda att ha kvar, utan är utbytbara? Clyne, säker högerback som Liverpool kommer ha nytta av i många år.
   Ings, har tydlig potential.

   Fine, detta är din personliga åsikt men blir så irriterad på detta kortsiktiga tänkandet, detta ”klippa och klistra” tänk. Att det ska säljas hit och dit…

   Personligen så tror jag enbart att vi behöver få in RÄTT spelare. Inte byta ut hela laget. 3-4 stabila och genomtänkta köp i sommar. Och enbart ett fåtal försäljningar..

  • Clyne kan jag hålla med om har potenial. Är ju inte svårt att spela bättre än Johnson gjorde, men hade hoppats på lite mer av både honom och Lallana. Framför allt mer bidrag offensivt från Clyne. Kanske hade för höga förväntningar. Can har framtiden för sig, men han kanske inte ska vara en bärande spelare i Liverpool vid 22 års ålder om vi har ambitionen att slå oss in i CL igen och utmana om PL? För så bra tycker jag inte han är (nu), alltför ojämn och slarvig. Han kan ha en utveckling i klubben även om han inte spelar 90 min varje match.

   Vet inte riktigt om Henderson kommer bli en världsklass mittfältare, som är bra både framåt och bakåt. Finns många spelare med kämparanda som Hendo, Milner, Ings men det räcker ju inte hela vägen till toppen med det. De spelarna har ju oftast utvecklat den spelstilen för kompensera för andra brister. Är nyttigt med någon sådan spelartyp, som när vi hade Kuyt i laget, men just nu är det för mycket av dem.

   Någonstans måste det bli en balans mellan framtidsspelare / talang och hur bra de är nu och vad de faktiskt bidrar med.

   Jag önskar också det blir mer kontinuitet och långsiktigt tänk, men det går ju inte undgå större utrensningar när vi får in en tränare med ny filosofi och med tanke på hur säsongen har sett ut. Vad tycker du personligen har varit höjdpunkterna och vi kan bygga vidare på? Jag kommer inte på mycket mer än Coutinho, Firmino och en hel Sturridge. Hoppas på Ibe utvecklas och att Markovic har haft nytta av varit utlånad för få speltid. Försvaret, både backlinjen, målvakt men även som lag har ju varit helt jävla katastrofalt dåligt denna säsongen. Känslan är ju att vi kommer släppa in ett mål vid varje hörna eller halvfarlig frispark.

  • Ja Coutinho, Firmino och Sturridge (om han håller sig hel) är definitivt det som Liverpool ska bygga vidare på. Men en helrenovering runt dom är inte svaret.
   Jag ser framemot att se vad Klopp kan göra med potentialen som redan finns i samband med några få smarta värvningar.

   Om jag minns rätt från Klopps tid i Dortmund så handlade inte det om att köpa färdiga spelare utan att förvalta och träna råmaterial. Hummels och Reus m.m. är väll om jag inte minns fel resultatet av Klopps fingerfärdighet att hitta dold talang och få detta mesta utav det.

   Så att värva in ledartyper på viktiga positioner, t.ex. målvakt och mittback, i samband med att Klopp får tid med att jobba med talangerna som finns i laget tror jag är rätt väg att gå. Coutinho och Firmino har varit bra ja, men tänk hur bra dom kunde vara i ett lag med en hyfsat säker defensiv! Och hur spelare som Origi, Ibe, Markovic, Ings med mera kunde utvecklas om de fick chansen att spela i ett lag som hade någotsånär stabilitet.
   Med Klopp, tillskillnad från Rodgers, så tror jag att Liverpool kan lyckas värva de få spelare de vill ha, rätt spelare, istället för att göra 7 st mellanmjölk värvningar.

  • Jag håller med om att vi har för många halvbra spelare, särskilt i vårt mittfält.
   Men att du räknar upp Markovic och Ibe som spelare som ska finnas kvar i framtiden, känns smått absurt.
   Ingen av dom har visat att de kan bli toppen spelare. Ibe har vart urusel året ut och Markovic kändes riktigt ostabil när han spelade hos oss. Men skulle iaf ha velat se honom spela i år och sett om anpassningen till PL kan ha vart en anledning.

   Stewart och Smith är även tveksamma val, menar de är inte i närheten mycket bättre än spelarna som spelar i deras positioner idag och inte heller nödvändigtvis yngre. Stewart är ett år äldre än Can t.om. och visar inte att han förtjänar sin plats.
   Han har spelat ett helt ok och säkert spel hittils. Can har gjort många bra matcher, däremot skulle han tjäna på lite konkurrens och inte spela varje match.

   Sen Clyne är ju kanske vår mest självklara spelare? Levererar i varje match och får en att alltid känna sig säker när han möter en motståndare. Visst han lämnar lite att önska i offensiven, men han är väldigt ung och en av de bästa ytterbackarna i ligan.

   Själv känner jag att det inte behövs bytas allt för mycket. Bort med Ibe, Lallana, Milner, Lovren/Sakho, Bogdan, Toure, Enrique, Balotelli och ett gäng spelare i ”akademin”.

  • Ibe har haft en dålig säsong och stannat upp lite, helt klart.
   Men tycker både han och Markovic har en talang som är värt att hålla kvar 1-2 år extra för Klopp att försöka förädla. Det stämmer även att Markovic inte slog till direkt. Men förhoppningsvis med lite mer speltid, 1 år äldre är han mer redo nu? Vi får väl se, jag tycker båda de 2 är spännande. Vi behöver wingers och Ibe och Markovic är väl de enda riktigt renodlade vi har.

   Tanken med att ha akademi-spelarna som squadplayers är ju att samtidigt uppgradera de som spelar i XI nu, dvs. ut med Milner, Lallana, Lovren och de andra du nämner (minus Ibe) och in med bättre spelare där, så skillnaden blir lite större och mer ledartyper. De yngre står på tillväxt, spelar cuper, inhopp, vid skador och utvecklas genom träna med laget varje vecka. Är ju ingen mening med att ha spelare på tillväxt om det är knappt någon skillnad i kvalité på dem och de som spelar (på vissa positioner).

   Ja, Clyne är hyfsat stabil. Gjort en del markeringsmissar vid inlägg och hörnor dock, men har framtiden för sig.

   Du räknar upp 8-9 spelare, det blir ju en rätt stor utrensning det också, även om Enrique, Balo, Bogdan inte spelar någon roll för de spelar ju ingenting. Men ruljansen kommer förmodligen bli 6-8 spelare utöver Matip och Grujić.

  • Jag tycker att vi behöver en passningssckicklig defensiv mitfälltare, men isåfall behöver vi skeppa någon av våra nuvarande innermittfältare, och där ser Joe Allen ut att vara i farozonen.
   är grujic en defensiv mittfältare eller Box-Box mittfältare?
   Och håller grujic start11 kvalité?

   I övrigt så behöver vi troligtvis en ny ytter som verkligen löper i djupled. För jag vet inte om markovic håller måttet. Ibe har visat att han inte gör det ÄN. Skulle vara riktigt skönt att ha en löpvillig,smart och snabb ytter som öppnar upp lite ytor åt Coutinho, Firmino och sturridge.

   Sen så är väll det självklart att vi behöver en ny målvakt. Bogdan ut, ge ward chansen denna säsong. Om ward håller PL mått så skeppar vi Mignolet och köper någon som är jämnbra med vad ward ev är.
   Om ward är för dålig så lånar vi ut han en säsong till och behåller Mignolet som andra målvakt.
   Samtidigt som vi köper in en ny målvakt.

   Sen så tycker jag att Moreno är för svag defensivt, och där är väll dom flesta kluvna om vi ska ha kvar han eller ej.
   Jag tycker han ska bort, men jag är osäker.

   Vårar kära Liverpool skulle då kunna ställa upp såhär:
   Ny målvakt, förhoppningsvis ter stegen
   Vb: Moreno/Flanagan/ny
   MB: matip
   MB: lovren/Sakho/skrtel
   Hb: ligans bästa imo, Clyne
   DM: grujic/ny beroende på grujics position och kvalité.
   DM: Henderson, formsvag, men när han är på topp så är han så oerhört viktig för detta lag.
   Vänsterytter: Coutinho, jag föredrar han centralt, men vem är jag att döma jämfört med klopp och brendan…
   Offensivmitt: Firmino, nästan som släpande anfallare
   Högerytter: ny
   Anfallare: sturridge, så får Ings och Origi dela på sturridges missade matcher.
   Övrigt: Mignolet/ward, sakho, skrtel, Gomez, flanno, Smith, can, milner, Lucas, Lallana, Origi, Ings, markovic, ibe(eller utlåning för han) stewart, ojo. Har säkert glömt några.
   Dvs att Liverpool skeppar iväg: bogdan, kanske Mignolet, ilori, Kolo, kanske Moreno, Allen, Benteke, Balotelli säkert några fler…

   Detta är bara vad jag tycker.

Kommentarer är stängda.