Ett oerfaret Liverpool spelade två bra FA-cupmatcher mot West Ham, men fick ändå se sig besegrade. Den tilltänkta skyttekungen Benteke blev syndabock.

Liverpool borde ha vunnit den första matchen på Anfield. Likväl borde man ha vunnit gårdagens drabbning på Upton Park, även om den var spelmässigt jämnare än föregående match. LFC kom till spel med flera oerfarna spelare, som visade noll respekt för West Ham med den uppskrivna Payet i spetsen. Visst var West Hams försvars- och målvaktsspel inte dåligt i detta cupmöte, men min uppfattning var att Liverpools uddlöshet och inte deras skicklighet var huvudorsaken till att Randolph bara fick släppa en boll bakom sig under flera hundra minuters spel.

Benteke blev den stora syndabocken. Han köptes trots allt in för att vara spelaren som ska sätta dit bollen i matcher som denna. Det gör han helt enkelt inte. Många ger Bentekes lagkamrater skulden, men jag tycker det är rimligt att en klubb som Liverpool inte anpassar hela sitt spel efter en spelare, i detta fallet Benteke. I gårdagens match blev Benteke serverad flera fantastiska målchanser, men hans egen oförmåga gjorde att målen uteblev. Frågan som dyker upp i mitt huvud är; har Benteke verkligen den mentala styrkan som krävs för att lyckas i Liverpool?

Det luriga med Benteke är att han var en ”Dr. Jekyll och Mr. Hyde”-spelare även i Aston Villa. Han kunde vara fantastisk i flera månader för att därefter vara medioker i flera månader. Dessvärre har den fantastiska perioden uteblivit i Liverpool. En klubb som LFC har ju fler alternativ, och därmed hårdare konkurrens, än Aston Villa. Benteke har inte råd att ha så låg lägstanivå. Det gör att han förlorar sin plats, han har inte ens startat på sistone trots att tre andra anfallare har varit skadade.

Nu är Origi och Sturridge tillbaka. Jag tycker att Sturridge visade mer spännande kvalitéer i sitt inhopp än vad Benteke gjort på väldigt länge, kanske någonsin i LFC-tröjan. Sturridge tar egna initiativ och är inte lika beroende av ”service” som Benteke. Och Benteke är nog inte den lättaste att ge ”service” heller, med tanke på att han inte besitter den skarpaste fotbollshjärnan. Extra oroande är att Benteke har förlorat massa luftdueller i sina senaste matcher, då undrar man ju vad han överhuvudtaget tillför?

11 kommentarer
 1. Kan inte komma på en forward som så dålig koll på offside på den här nivån. Att han dessutom ALDRIG är på plats i straffområdet när färdigheterna kommer utan befinner sig på kanten eller utanför straffområdet får en verkligen att undra hur smart killen är egentligen…

  • Sant! Fast han vet iaf hur man finner av ett öppet mål till skillnad mot Benteke!

  • Lägg ner Pepe, det finns ingen chans att Balotelli på något sett va bättre i Liverpool än Benteke så här långt. Balotelli va totalt värdelös i Liverpool medans Benteke har varit dålig men har iaf gjort mål och varit avgörande i mer än en match. Balotellis enda ljuspunk va när han gjorde mål mot Tottenham på Anfield.

  • När man bedömer hur bra en spelare lyckats måste man i den beräkningen ha med inköpspris och förväntad prestation, om man exempelvis köper in en målvakt med tanke på att han ska vara förstakeeper eller reserv.

   Ingen kan säga att balotelli var bra hos oss, precis som ingen kan säga att benteke varit bra hos oss (motståndarfans undantagna).

   Men med tanke på det pris och de förväntningar benteke hade, att han i det läget varit så dålig som han faktiskt varit att han till och med varit petad trots att tre anfallare varit skadade och den fjärde presterat bra i ungefär var tredje match, gör väl ändå att han hittills måste ses som en klart sämre affär för oss än vad balotelli var. Sen kan det ändra sig, men fram till nu anser jag att benteke presterat sämre sett utifrån förväntningarna.

 2. Måste vara den sämsta starten på ett år någonsin, välkommen till verklighetens England Klopp. En flytseger mot ett otroligt dåligt Norwich, en ok första match mot Stoke och en ok match mot Arsenal, därefter har vi sett ut som ett Newcastle utan form…

  Tror att sommaren kommer att bli väldigt aktiv för vår del, vår trupp är väldigt sårbar och våra ersättare är en eller två nivåer under toppskiktet i PL. Vi måste göra oss av med Bomteke innan hans värde är nere på noll, där måste vi få in ett alternativ som håller en säsong för blir Sturridge kvar så vet vi att han missar 50% av säsongen. Ings kommer funka bra som backup om han kan komma tillbaka från sin skada, Origi funkar även han att ha på de tre platserna långt fram. Men vi måste in med en Dybala, Morata etc som håller hög nivå och som passar in i vårt spela med att springa i djupled. Sedan så blir det storrensning bland våra backar och mittfältare. Vi behöver få in en kreativ DM, en vänsterback och någon mittback. Tror att Lucas, Enrique, Allen, Lallana, Skrtel/Lovren, Toure, Caulker, Balotelli, Benteke, Bodgan får se sig efter ny arbetsgivare i sommar.

 3. Spelmässigt så var Balotelli klart bättre än Benteke visat hittills, visst är Balo frustrerande att kolla på ofta men han är en smartare spelare än Benteke och jag tycker dessutom att han jobbade betydligt hårdare i presspelet och duellspelet. Men det får man ju inte säga för det stämmer inte överens med varken hans eller Bentekes rykte. Sen Balotelli blev utlånad så har ju detta tagit ytterligare spinn, snacket om att han inte jobbade tillräckligt hårt och han är en diva o.s.v. Saker som enbart baserar sig på hans rykte, ska inte säga att han jobbade hårdast av alla men arbetsmässigt på planen tycker jag han gjorde ungefär vad man kan förvänta sig, varken Sturridge eller Benteke springer ihjäl sig i försvarsspelet, framförallt inte den sistnämnde men han har inget rykte om sig att vara besvärlig så då ser inte folk det.

  Jag sa det då och jag säger det nu, jag hade hellre behållt Balotelli i truppen än att värva Benteke för de pengarna.

  • Håller med dig till 100% ElPayaso, och jag hoppas att Balotelli får chansen under Klopp. Har fortfarande inte tappat hoppet gällande Balotelli

  • Ska väl även tillägga att det vore spännande att se Balotelli lira tillsammans med Sturridge som det förmodligen var tänkt från början.

  • Vad skulle det tjäna till att ta tillbaka balotelli för? Han passar ju lika dåligt in i vårt tänkta spel som benteke.
   Om det skulle falla sig så att förbannelsen med skador inte fortsätter härja över Anfield känns det som att det är tre lagdelar som vi behöver rusta upp innan vi skaffar en lekkamrat till sturridge, firmino, origi och ings där framme. Den kvalitén på spelare inom en lagdel är vi inte i närheten av vare sig på målvaktssidan, försvar eller mittfält.

  • oj oj oj. Snacka om att vi har blivit så psykiskt våldtagna av Liverpool att vi nu sitter och diskuterar huruvida vi borde ta tillbaka en av våra tids sämst fungerande forwards för att byta ut mot en annan av vår tids sämst fungerande forwards.

Kommentarer är stängda.