Efter en rad besvikelser har Liverpool en chans att återta lite av den förlorade stoltheten genom att avancera i FA-Cupen, på andra sidan mittlinjen står Slaven Bilic’s West Ham. Coutinho är tillbaka i startelvan, kommer han bli tungan på vågen?

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: – Mignolet, Flanagan, Illori, Lucas(c), Smith, Chirivella(100), Stewart, Teixeira(59), Ibe, Coutinho(59), Benteke

Liverpools bänk: – Enrique, Milner(100), Henderson, Sturridge(59), Origi(59), Ward, Randall

West Hams startelva: – Randolph, O’Brien(83), Ried(65), Ogbonna, Cresswell, Kouyate(75), Noble(c), Obiang, Antonio, Payet, Valencia

West Hams bänk:– Carroll(75), Adrian, Collins(65), Moses(83), Oxford, Cullen, Parfitt-Williams

Matchfakta:

West Ham – Liverpool 1-1 (1-0, 0-1)

1-0 Antonio 45′
1-1 Coutinho 48′
2-1 Ogbonna 120′

Skott på mål: 7 – 6
Bollinnehav: 46,6x% – 53,4%
Passningsprocent: 71,8% – 73,5%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 58,1% – 66,9%
Vunna luftdueller: 66,7% – 33,3%
Offsides: 4 – 2
Hörnor: 6 – 8
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Liverpool förde spelet i den första halvleken, inledningsvis såg det ut som det gjort så ofta förr med att Liverpool körde fast i ett djupt sittande försvar. Mot andra halvan av första halvlek så började dock Liverpool hitta vägar förbi försvaret i West Ham. Framförallt var det på vänsterkanten där Smith tog smarta löpningar och blev hittad av Coutinho eller Teixiera. Faktum är att vi skapade tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål, tyvärr så stod stolpen eller vår egna oförmåga i vägen för ett ledningsmål. Istället var det West Ham som sent skulle hitta nätet efter ett inlägg som passerade hela vårt försvar och landade på foten tillhörndes Antonio. Ett snyggt avslut i et läge där han inte ska få stå omarkerad. Svagt försvarsspel och vi går till halvleksvila med en hemmaledning.

Andra halvlek öppnade på bästa tänkbara sätt när Coutinho i inledningen av halvleken slog en frispark under en hoppande mur till 1-1. När både Coutinho och Teixiera plockades av efter en knapp timme så avtog Liverpools finurliga anfallsspel och matchen antog ett mer böljande spel där bägge lagen turades om att anfalla. Valencia fick nicka fritt efter Payet snott bollen och prickskjutit in bollen och även Benteke fick sina chanser utan att lyckas. Överlag gör Liverpool 90 bra minuter med rakare anfallsspel och mindre bolltransporter. Det räckte inte till att avgöra efter full tid så matchen gick till förlängning.

Efter en förlängning mellan två trötta lag så var det Liverpool som såg ut att gå segrande ur denna strid om något av lagen skulle klara det innan straffläggning. Sturridge drev upp anfallsspelet och serverade Benteke ett friläge och var själv så nära på att både dribbla sig till en ledning som att prickskjuta in den. West Ham hade inte mycket till anfallsspel, det handlade mest om längre bollar upp på Carroll och fasta situationer. Förutsägbart nog så var det just på en fast situation West Ham skulle punktera denna match. På stopptid bestraffades den annars så briljanta Lucas med en billig, såväl som en onödig, frispark. Payet smekte in inlägget till Ogbonna som inte gjorde något misstag. Bitter eftersmak som många gånger tidigare denna säsong.
* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Syns att Mignolet inte är en målvakt med självförtroende, släpper inte något mål som han kan lastas för och gör ett par riktigt bra räddningar. Men sprider en osäkerhet kring sig i övrigt.

Flanagan – Resolut i sitt försvarsspel, lägger inget emellan i duellerna. Inledde matchen med lite slarvigt passningsspel men klart godkänd idag.

Illori – Såg lite osäker ut när han tidigt sattes under press, kom ur det på ett bra sätt och gör en solid insats idag. Kanske kom han undan turligt när West Ham ropade efter straff.

Lucas – Tillsammans med Stewart så var han matchens gigant, tyvärr kostade Lucas förmåga att ta onödiga frisparkar oss en straffläggning.

Smith – Ytterligare en stark insats från Smith på vänsterbacken, mycket stark i sina offensiva löpningar och utgör ett hot med sina inspel.

Stewart – Smart spelare som dessutom visat sig klara av den fysiskt krävande balansrollen på ett utmärkt sätt. För min del så kan han starta istället för Can i helgen. Strålande!

Chrivella – Såg ängslig ut första 20, med många passningar bakåt och en del med felaktig adress. Tog sig samman rejält och avslutade matchen mycket bra. Var mycket trött efter 100 spelade minuter.

Teixiera – Blev förvånad att Teixiera fick lämna så tidigt, var betydligt mer involverad i spelet än Ibe och det han gjorde offensivt gjorde han förtjänstfullt.

Ibe – En spelare som för mig borde få en paus. Ibe saknar självförtroende och ser ut att ha problem med förväntningarna på honom. Fick flera avhyvlingar av Klopp och hade tur som var på andra sidan planen i andra halvlek.

Coutinho – Var inblandad i flera uppbyggnader till chanser och halvchanser. Smarta instick till framförallt en löpvillig Smith. Lurade West Ham med en magisk frispark. Har varit saknad!

Benteke – När en striker missar ett friläge kan man ha överseende, när man missar samtliga förstår man varför han just nu är en Cup-spelare för Liverpool. Underkänd.

Inhoppare:

Sturridge – Mycket bra inhopp, tog ett tag innan han kom upp i varv, men oj vad det osar klass om denna kille när han väl spelar fotboll. Borde fått en assist till Benteke och var ytterst nära att själv avgöra matchen.

Origi – Fick ta en kantroll som jag anser passar honom sämre, såg lite rostig ut med mestadels förutsägbara dribblingar, bolltapp och sneda skott. La in en bra arbetsinsats, men kan såklart bättre.

Milner – Kom in och tillförde ett trött mittfält energi. Var väl även tänkt att stänka dit en straff. Fick aldrig den chansen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:


https://twitter.com/MrBoywunder/status/697184710330556416

16 kommentarer
 1. Vad var meningen med att ta hem ward från lånet om han ändå ska få nöta bänk?
  Han fick ju gott om speltid och gjorde det bra i skottland

  • Dom lär väll se honom som en bättre ersättare än bogdan om mignolet går sönder. Vilket jag förstår.

  • Så kan det vara, men han borde ju ändå få chansen någon gång, han kan knappast bli sämre än migge är för tillfället

 2. Helt sjukt att det står 0-0. Bra spel från vår sida och känns ju uppåt väggarna att vi är farliga på hörnor.

 3. Åh det var så skrivet i förtid!

  Svor högt när Lucas gav bort frisparken.

  Åhhåhåhå vad det var givet.

  Usch SURT!

  • GAV BORT!?
   Det var den där jävla soppan Valencia som slängde sig ända till Ecuador. Jävla sopa.

  • Lucas som jag tycker är helt klart bäst på plan för oss och petat bort alla andra mittbacksalternativ tycker jag blir rånad där. Knapp kontakt och man såg hur tydligt som helst direkt att det var en grov filmning. Men jag skall inte skylla på domaren, så mycket benteke brände så är det logiskt att vi förlorar.

  • Poängen var alltså inte att Lucas var någon syndabock här och jag säger ju verkligen inte emot att Valencia filmade.

   Det jag villa ha sagt var att jag svor högt åt att WH skulle få en frispark därifrån vid den tidpunkten på matchen… det var så otroligt uppenbart att det skulle bli mycket farligt när Payet fick det läget – och jag räknade med mål.

   Summa summarum, slarvigt uttryckt av mig där.

 4. På riktigt… Man blir ju så less… Benteke är ju absolut inget att ha på topp och inte heller Origi ser farlig ut. Vem är det som har varit scoutningsansvariga för dem… Pinsamt

  • Origi spelar på en kant och har precis kommit tillbaka från en rätt lång skada, lite överseende kanske?

  • Tycker inte han har imponerat alls under tiden i Liverpool… Han hade den där matchen mot Soton men även där hade han mycket tur

  • Origi va riktigt bra mot The Saints och fram tills skadan. I matchen han blev skadad va han lagets bästa spelare trotts att han inte spelade hela matchen. Han har riktigt bra kvalitéer och är väldigt lik Sturridge i sin spelstil. Han är också 20år. Det tar tid för unga spelare att anpassa sig och man kan inte förvänta sig att dom ska vara på topp varje match. Trött på att vissa inte ger unga spelare tid. Dom har för fan hela karriären framför sig och efter en halv säsong så är dom helt värdelösa och ska bara slängas åt sidan. Engelsk fotboll i ett jävla nötskal.

 5. Att valencia inte har ett gult eller 2 för alla regelvidriga filmningar kostar oss matchen… valencia behövde nästan hjälp med bår 3 min tidigare. Årets skämt den killen

  • Nej, årets skämt spelar med röd tröja och kostade skjortan att köpa..

  • Jag vill inte skylla denna matchen på domaren men han var verkligen katastrof, ibland släppte han allt för att sedan ta riktiga skitfrisparkar. Omöjligt för spelarna att veta nivån som gällde. Det var ju dock lika åt båda hållen dock att de fick en så avgörande frispark till skänks.

 6. * Besvikelse … 1 mål på mer än 360 min spel mot WH denna säsong …..

Kommentarer är stängda.