Thiago är en av Liverpools och Edwards mest imponerande värvningar.

De flesta som följde det rekordlånga CL-slutspelet som resulterade i att Bayern München blev mästare anser nog att Thiago Alcantara var den bästa centrala mittfältaren i turneringen. Han var väldigt framträdande både med och utan boll i ett fantastiskt Bayern. Thiago hade mycket boll och lyckades alltid hitta lösningar på bästa Barcelona-manér; ”I just couldn’t get near him,” fastslog exempelvis Mason Mount om Thiago efter att Chelsea fått se sig krossade av Bayern.

Liverpool brukar inte värva färdiga spelare, men nu värvar man en av världens mest färdiga spelare. En världsspelare. Till en summa för initalt £20m, men som kan stiga med ytterligare £5m, beroende på hur han presterar i Liverpool. Det är en fantastiskt liten summa för en spelare som verkligen kan göra skillnaden.

Det råder trots allt inga tvivel om att Thiago kan göra skillnad i Liverpool. Truppen innehåller många mittfältare som är väldigt bra i spelet utan boll, och visst är flera av dem underskattade i spelet med boll, men ingen är lika skicklig i passningsspelet som Thiago. Han kommer att tillföra ytterligare en skicklighetsnivå på Liverpools mittfält och därmed ytterligare en dimension i lagets spel.

Thiago kommer att hitta lösningar på ett sätt som de befintliga mittfältarna inte är kapabla att göra, och jag tycker heller inte att vi ska underskatta den psykologiska betydelsen som värvningen innebär. Alla LFC-spelarna ser säkerligen fram att spela tillsammans med honom och kommer säkerligen vara ännu mer på tå när han börjar träna tillsammans med laget. Med all respekt för Kostas Tsimikas, men det är en annan upplevelse för Virgil van Dijk, Jordan Henderson, James Milner och de andra att se Thiago göra entré. Det bör bli en boost för truppen.

För fansen är värvningen förstås hur rolig som helst. Liverpool har inte varit köpgalna de senaste 12 månaderna, tvärtom, och vi hade nästan börjat vänja oss med att klubben inte köper stjärnspelare. När Athletic släppte sin artikel kring Thiago var det helt omöjligt att komma in på deras hemsida, förmodligen exploderade trafiken av att entusiastiska LFC-fans försökte komma in på sidan. Ironiskt nog har hela Thiago-historien präglats av två sidor; en brittisk sida vars källa är LFC som länge förnekade intresse, och en utländsk sida (kombination av tyska, spanska och brasilianska journalister) vars källor förmodligen kom från Bayern och spelarens camp som hela tiden insisterade att LFC var aktuellt. Med facit i hand vet vi vilka som hade rätt, och stora delar av den brittiska journalistkåren står med svansen mellan benen när Thiago kritar på för LFC.

1 kommentar
  1. Jag förstår att detta är en bra värvning, det jag inte kan sätta mig in i eller förstår är hur slagkraftig, stor, prestigefylld den faktiskt är, även sett till summan som i dagens fotboll får anses vara riktigt liten med tanke på kvaliteten han besitter.

    *Sitter med mobil och har chrome som webbläsare, jag ser inte vilka fält som namn/e-post/hemsida ska fyllas i, rutorna/fälten är där men inte vad vilken ruta/fält betyder*

Kommentarer är stängda.