Liverpool får en gedigen övergångssumma för talangen.

Ki-Jana Hoever är en av Liverpools främsta talanger, men fick under förra säsongen se sig utkonkurrerad av Neco Williams om platsen bakom Trent Alexander-Arnold på högerbackspositionen. Hoever har varit öppen med att han inte har för avsikt att spendera den här säsongen i reservlaget och en utlåning verkade trolig.

Nu uppger dock Daily Mail att 18-årige Hoever är ytterst nära att säljas till Wolverhampton, som ju nyligen sålde Matt Doherty till Tottenham. Enligt Daily Mail är Liverpool och Wolves överens om en övergångssumma på £10m.

Hoever anslöt till Liverpool sommaren 2018. Då betalade klubben en minimal kompensation för honom, eftersom han inte hade skrivit på ett proffskontrakt med Ajax. Därmed ser Liverpool ut att göra en stor ekonomisk vinst på Hoever.

Det är oklart om Liverpool har förhandlat till sig en återköpsklausul i avtalet med Wolves.

1 kommentar
  1. Inte helt konstigt att man säljer. Det är ett bra pris. Stor talang utan tvekan men på HB verkar han inte ha en större chans att bryta sig in i A-laget och sen har han blivit omsprungen av både Billy och Sepp bland mittbackarna. Nu är jag inte helt hundra på hans längd, men han ser lite flr kort ut för att spela mittback också.

    Sen måste man säga att han va väldigt dålig i den senaste månadens träningsmatcher. Kan bara vara lite ur form men det är ändå där som unga spelare som han ska visa framfötterna, vilket han enligt mig inte gjorde.

    En återköps klausul vore fint att ha, han har stor potential trotts allt, det såg man under dom få framträdanden i cuperna han fått göra. Men det är inte hela världen, har svårt att se honom ta steget upp. Neco är klart mer ”färdig” för seniorfotboll än Hoever.

Kommentarer är stängda.