Rodgers

Idag presenterades trupperna till träningsmatcherna mot Helsingfors och Swindon, föga oväntat var varken den evigt playstation-spelande Enrique, Borini eller Balotelli inkluderade i trupperna. Det läckte även ut uppgifter om att Rodgers haft ett privat samtal med Balotelli om att han numera är sjundevalet på anfallsplatserna i truppen.

Huruvida det är sant eller inte är såklart omöjligt att veta, med det anmärkningsvärda är inte att uppgifterna har läckt, det skulle inte förvåna mig om det var Rodgers själv som planterade de hos närmsta journalist på Merseyside. Det anmärkningsvärda är att Balotelli är rankad efter 6 andra anfallare i dagens trupp. Det innebär alltså att de självklara förstavalen Sturridge och Benteke går före i rangordningen, följt av Ings, Origi samt ynglingarna Sinclair och Ojo.

Ovan nämnda trio är även beordrade att träna själva och är i praktiken placerade längst ned i Rodgers frysbox. Här ligger mitt problem med den här soppan. Jag personligen gillar Balotelli och hade gärna sett mer tålamod med honom. Att Balotelli inte var Rodgers värvning har alltid varit tydligt och är inte mindre tydligt nu. Att Rodgers vill sälja honom kan man ha synpunkter på, men samtidigt är det så fotbollen fungerar. Det jag inte gillar med det hela är sättet vi behandlar spelarna i fråga på. När Sterling tvingar sig bort genom att spela omöjlig och uppföra sig svinigt så rasar hela supporterskaran och han får utstå både hot och rasistiska kommentarer.

Även om varken Liverpool eller Rodgers, vad jag har sett i alla fall, har fördömt Sterlings agerande med något vidare eftertryck, så är jag säker på att samtliga förkastar hans sätt att tvinga sig bort. Därför anser jag nu att agerandet mot Balotelli, Borini samt Enrique är under vår värdighet. Så vitt jag förstår är alla tre spelare omtyckta personer av sina medspelare, det enda felet som jag kan lasta dessa spelare med är att de helt enkelt har varit för dåliga. För dåliga för att ta en plats i ett Liverpool som länge levt under parollen ”The Liverpool way”.

Borini, Enrique och Balotelli är under kontrakt med Liverpool för att de har blivit lösta från sina tidigare kontrakt och erbjudna en lön för att spela för Liverpool. Är det såhär vi behandlar spelare som valt att komma och spela för oss och till synes inte uppträtt respektlöst emot klubben? Om ja, då vill jag inte höra gnäll när nästa spelare kör en ”Sterling”.

24 kommentarer
 1. Sant varenda ord om behandlingen. De kan inte rå för att tränaren (och många andra också) anser att det finns andra spelare i klubben som är bättre. Alla i klubben förtjänar respekt.

 2. Bra poäng. Ett osportsligt sätt att hantera läget på från Liverpools sida tycker även jag.
  Såvida spelarna inte blev informerade om den här risken när dom skrev på kontraktet. Men är det så, så är ju vår klubbs sätt att värdera människor och spelare vedervärdig.

 3. Nja jag håller inte helt med! Vi vet som sagt inte alla detaljer men när spelare är på väg bort från vilken klubb som helst, brukar speltiden bli mindre och mindre. Om man tar Borini så var han BR:s köp och skulle kunna bli behandlad annorlunda, men han hade chansen att få gå förra säsongen men vägrade, jag tycker Borini får skylla sig själv. LFC var sååå nära att gå med vinst på Borini men han vägrade lämna för hans fina lön i LFC samt ”kämpa” sig till en plats i startelvan.
  Balo han är bara så icke en riktig Liverpoolare med sin attityd, inställning osv.
  Enrique förstår jag inte vad som hänt med. Känns märkligt måste jag hålla med om, han har ju varit hyfsat bra när han varit frisk.

  • Förstår inte vad speltiden har med saken att göra, men att tvinga tre spelare att träna för sig själva när de står under kontrakt med oss är fel.

  • Robin D// Hade det varit fel att låta Sterling träna själv? Vad vet vi om spelet bakom kulisserna?

  • Balo har ju haft en ganska bra inställning tycker jag, det känns som att han har försökt jobba hårdare än vad man brukar se han göra…

  • Klart man minskar speltiden när spelare är påväg att lämna klubben, men man har väl aldrig hört om att spelare som sliter hårt och kämpar (oklart Enrique) blir portade från lagets träningar. Om det inte är tillräckligt bra för att ens träna med laget, vem f*n ska köpa dem? Om de inte är tillräckligt bra tränade minskar ju chansen att få en hyfsad peng för dem också.
   Balotelli tycker jag har haft en bra inställning av vad man har sett på planen och han har ju faktiskt hållit sig undan skandalrubrikerna. Alla spelare har mindre lyckade perioder och vet att Balotelli kan så mycket mer än han har visat, och skulle förmodligen få ut mer om Rodgers förstod hur man skulle få ut max av Balo. Man anade ju faktiskt att Balotelli-Sturridge skulle bli väldigt farliga, som man kunde se i Tottenham-matchen.
   All respekt till Borini för att han stannar kvar och krigat för sin plats, som han dock inte har tagit och inte heller fått särskilt mycket tid att visa upp sig. Blev också besviken när han inte valde att gå till Sunderland, men spelare som vill stanna och kämpa för speltiden ska väl verkligen vara något man ska ta vara på istället för att skicka dem till frysboxen och inte tillåtas träna.
   Enrique har man ju noll koll på nuförtiden, men han har väl gått och blivit slö helt enkelt.

 4. Att klubben velat bli av med Mario, Fabio och Enrique ett bra tag nu råder det ju ingen tvekan om. Att dessa tre spelare inte håller måttet för att vara en del av Liverpool FC 15/16 tror jag de flesta är enade om. Inget personligt, säkert jättetrevliga personer alla tre, jag känner dem inte, men som spelare är trion inte bra nog för LFC. Balotelli har fått chans på chans men ej levererat. 1 Ligamål som forward talar sitt tydliga språk. Borini är för mig en poor mans Djibril Cissé (minus snabbhet) och har inget i ett topplag att göra överhuvudtaget. Enrique ska vi inte ens tala om. Skulle vara intressant att se korrelationen mellan sociala mediers etablering bland spelarna och hans brutala formdipp.. En gång i tiden var han en habil försvarsspelare men nuförtiden verkar han ha mer fokus på att skjuta perfekta selfies än att spela boll.

  Jag har svårt att se dramatiken i att Rodgers väljer att placera dem utanför matchtruppen och att trion numera inte tillhör a-truppen vid träning, inför en säsong då BR ska matcha ihop en grupp där dessa herrar uppenbarligen inte ingår. Professionell fotboll är trots allt en miljardindustri med allt vad det innebär. Snarare går det att argumentera för att det faktum att Rodgers tagit ett snack med Balotelli är italienaren till gagn och jag har svårt att se dramatiken kring uppriktigheten här? Det finns uppsjö av exempel där fotbollsspelare på betydligt lägre nivå har blivit behandlad med total tystnad i liknande situationer. Det om något är en utfrysning, inte att en tränare talar om för en spelare att han ej är en del av planerna inför stundande säsong.

  Problemet är ju att bli av med överskottet och det dilemmat ligger högre upp i hierarkin enligt mig. Rodgers kan inte göra mer än att identifiera de spelarna han vill bli av med i vad som redan är en övergödd trupp. Därefter måste någon högre upp i klubbledningen verka aktivt för att bli kvitt dessa herrar.

  Jag kan sakna den, i röda kretsar, så utskällde Damien Comolli i detta läge. Hans korta tid i klubben är ju ett kapitel för sig egentligen, men om det var något han kunde så var det att bli av med skadat gods. Hans ”rensning” sommaren 2011 glöms lätt bort i kölvattnet av köpen han och klubben gjorde samma sommar. Att bli av med spelare som Poulsen, N´gog, Soto, mfl och få ut en respektabel slant för dessa är en egenskap som saknas i dagens LFC. Numera känns det som att det inte händer så mycket mer efter att klubben tagit ett beslut om vilka spelare som skall avyttras. Jag efterlyser en mer osentimental och klarare struktur kring transfers ut.

  • Håller med om allt utom att jag inte anser att det är nödvändigt att ställa de utanför träningsgruppen. så länge de är professionella, vilket jag antar att de är, så bör de vara en del av gruppen tills de är lösta från kontraktet. Att de inte är önskade inför 15/16 lär de fått veta.

 5. De verkar ju vara med på träningarna dock inte matcher. Helt naturligt tycker jag om BR vill kolla in ungtupparna istället. Han vet nog vad han har Mario, Fabio och selfie.
  Jag hade gärna sett en chans till för Mario och låna ut Origi som jag tycker ser lite valpig ut ännu. Men det är ju inte jag som bestämmer.

 6. Som vanligt är vi supportrar väldigt enögda.
  Vi har en väldigt stor skillnad i tolerans och förståelse om en spelare gör sig omöjlig i en klubb om vi vill köpa eller om de vill lämna oss.
  Vi blir irriterade på klubbar som inte ”förstår” att de övervärderar sina spelare samt undervärderar våra oönskade spelare.
  Vi anser att spelare minska sin lön bara för att få speltid trots att vi vid upprepade tillfällen skrivit kontrakt som gör medelmåttor ekonomiskt oberoende på några år.
  Tänk att jobba två dagar mindre i veckan, slippa lämna familjen i hela dygn och ändå behålla din lön.
  Vi tycker i att spelare och agenter ska förstå saker och ta förnuftiga beslut när uppenbarligen varken tränare eller klubbledning är kapabla till det.

 7. Angående Balotellis inställning den senaste säsongen, läs dagens krönika Liverpool Echo av James Pearce. Kanske den inte varit sådär fantastisk ändå. Det är så mycket som vi som står utanför inte har en aning om.

 8. Full förståelse för Rodgers agerande. I synnerhet mot Balotelli och den relation de fått, går ju extremt starka rykten om att Balotelli mer eller mindre vägrat följa instruktioner och även missat träningar – Han var ju ovanligt mycket ”sjuk” i fjol.

  Hans arbetsinsatser på matcherna var ju bedrövlig – Vi kan nog anta att Balotellis samtal med Rodgers innan transfer handlade bl.a om detta.

  Han verkar ju också vart inställd på att stanna. Tror inte Balotellis beteende och inställning är något bra att ha (världsomfattande uppfattning) när han ändå inte ingår i planen för säsongen. Så detta blir ju ett sätt att sätta press på agent och spelare att hitta ny klubb. Är det sämre än hur det fungerar åt andra hållet?

  Borini har ju via sin agent redan tidigt deklarerat att han inte kommer stanna – Så varför ska han ta en plats i truppen nu i förberedelserna?

  • Återigen, det handhar inte om matchtruppen. Det handlar om att det tvingas träna vid sidan av resten av gruppen. Det är överdrivet och ett dåligt sätt att behandla våra spelare på.

  • Jag uppfattar det som ett högst normalt hanterande av spelare som av någon anledning är icke önskvärda inom fotboll på världselitens nivå.

   Att vara någon mysförening där alla ska få vara med oavsett hur dålig eller oprofessionell man är håller inte.

   Det du beskriver är en idealiserad bild som inte existerar på aktuell nivå.

 9. Dock innebär epitetet ”träna ensamma” inte samma som att vara portad från träningen. Är övertygad om att de är involverade i standardövningar, men när det kommer till matchträning och spelövningar som är tänkte för A-truppen får de stå till sidan. Detta i sig bör inte vara några märkvärdigheter, med tanke på att rodgers mål är att ha en så slagkraftig trupp som möjligt när ligan drar igång.

  /MrJensen

 10. Om vi belyser frågan ur ett mer generellt perspektiv. Nämnda tre spelare är anställda av arbetsgivaren Liverpool. Arbetsgivaren betalar ut en lön och eventuella övriga ersättningar som i dessa fall är på en exceptionell nivå i förhållande till vad gemene man erhåller. I utbyte mot ersättningen tillhandahåller arbetstagaren ett utfaörande av arbetsuppgifter. Att sparka boll.

  Arbetsgivaren har uppenbarligen gjort bedömningen att arbetstagarna inte är kapabla till att utföra sitt yrke på önskvärd nivå, är oprofessionella på annat vis, på något sätt påverkar övriga arbetstagare negativt eller dylikt osv. Som en effekt av detta har man valt att omplacera arbetstagarna, i detta fall i väntan på en permanent lösning vilken sannolikt blir en anställning hos annan arbetsgivare.

  Med tanke på den exceptionellt höga ersättning dessa arbetstagare erhåller är det deras uppgift att acceptera situationen och göra den bästa av den. De har uppenbarligen misslyckats med den uppgift det varit tänkt att de skulle utföra.

 11. Jag upplever det som att Rodgers kontinuerligt har behandlat sina spelare med hårdhandskarna rätt så omgående genom sin tid i klubben. Om man i alla fall ser till speltiden som spelarna får (egentligen enda sättet för mig att bedöma situationen på då jag inte vet vad som sägs bakom de stängda dörrarna). Antingen så är man med eller så är man det inte. Det finns liksom ingen riktig gråzon där. Tänker till exempel på Enrique och Manquillo, som blev lika svårupptäckta som Jeti’n, framförallt i Manquillos fall som man inte såg röken av under hela våren. Vi har också många fall där spelare också gått från totalt uträknad till en viktig kugge i lagbygget. Som Henderson’s resa från en medioker bytesbalansen utan värde till lagkapten. Eller Lucas och Borini’s intåg under vändningen av fjolårets form.

  Men i detta fall tycker jag faktiskt inte att det är allt för många konstigheter. Så länge man har spelat med öppna kort redan från säsongsavslutningen. Vilket verkligen känns som fallet i denna övning. Framförallt i Borini och Enrique’s fall så borde ju spela förstå att de under återkommande fall fått chansen men aldrig riktigt tagit den. Dags att testa på en ny arbetsplats helt enkelt.

 12. Hoppas ägarna ställer lika hårda o rättvisa krav på BR, o han får kicken om vi inte får igång ett fungerande spel med de enorma resuraserna han har i ryggen!!

 13. Samtidigt fick Lambert följa med på turnén OCH spela matcher. Han var inte mer önskvärd än nyss nämnda trio inför den kommande säsongen och han var inte särskilt duktigt under föregående säsong heller.

  Kan det vara så att Lamberts inställning belönade honom med ett hedersamt avslut, och att José, Borini och Balo ej gjort sig förtjänta av ett sådant under säsongen?

 14. Har man fått se hur truppen mot Swindon ser ut? Jag har inte sett något sådant nämligen.

  Gällande behandlingen av Balotelli, Borini och Enrique så håller jag med om att det är förkastligt beteende från Liverpool med Rodgers i spetsen att de får träna på egen hand trots att de är kontrakterade för klubben. Dels ur ett moraliskt perspektiv, kontrakt är till för att följas, och det gäller från båda håll, så länge nämnda spelare inte gjort något för att förtjäna denna behandling så tycker jag det är bedrövligt och ovärdigt en klubb som Liverpool.

  Sen finns det även affärsmässiga aspekter att ta hänsyn till, att placera dessa spelare som man så uppenbart vill bli av med i frysboxen lär väl knappast höja deras värde? Borini är Rodgers egna värvning och efter att han valde att kämpa för sin plats (något som även Hendo valde att göra året innan med ett bättre utfall) förra året så har han inte fått en ärlig chans att lyckas, och nu kommer vi sälja honom för småpengar utan att ha dragit nytta av hans kunskaper alls.

  Balotelli är uppenbarligen inte Rodgers värvning och det känns knappt som att Rodgers har försökt att få det att fungera och nu kommer vi göra en enorm ekonomisk förlust på honom på grund av det, jag tycker inte det är försvarbart att agera på det sättet. Man kan inte kräva att alla spelare som värvas ska lyckas, det är orimligt, men det måste finnas någon lägstanivå som gör att vi inte hamnar i sitsen där alla som inte gör succé får fiaskostämpel och reas ut för halva priset sommaren efter. Det är inte hållbart att arbeta på det sättet och det känns som att det är Rodgers envishet som sätter käppar i hjulen för oss.

  Sakho är inte heller Rodgers värvning vilket även det är väldigt tydligt, han visar gång på gång att han är en bättre spelare än Lovren men trots det så kommer Lovren att spela premiären just för att han är en Rodgers-värvning. Sakho kommer antagligen säljas med förlust nästa sommar trots att han har kapacitet att leda vår försvarslinje i många år framöver.

  Det blev ett inlägg med mycket negativitet men jag är helt enkelt inte speciellt positiv till delar av det som händer i klubben just nu.

 15. Borini ville ju klubben sälja till Sunderland i fjol och han vägrade. Han sumpade även en övergång till QPR för han krävde enorma pengarna. Han har nog lite väl höga tankar om sig själv verkar det som. Rodgers var dessutom tydlig med att han inte skulle få många chanser och vara sist i kön om han stannade kvar. Nu fick han ju några chanser ändå. Så jag vet inte om jag tycker det är så himla konstigt egentligen. Borini får nästan skylla sig själv kan jag tycka som vägrade sig kvar.

  Rodgers väljer ju självklart att ge speltid till de som han ser ingå i truppen denna säsongen. Vet inte om de får träna med laget men är utanför 2-måls träningen bara?

  Spelare sätter sig på tvären och gör sig omöjliga och tvingar sig bort. Klubben måste också ha någon makt. Sen är det ju inte så att spelarna går direkt lottlösa, de drar ju in sina miljoner varje månad.

  • Han ville inte byta ner sig till en sämre klubb och ville såklart lyckas i Liverpool, det är beundransvärt när han väljer att stanna trots mer lukrativa erbjudanden, han tackade nej till QPR där han hade tredubblat sin lön för att slåss för en plats i Liverpool. Och så får han inte ens chansen att göra det för att Rodgers är så förbannat envis och vägrar använda honom trots våra anfallsproblem och trots att vi saknade just det spelet utan boll som Borini faktiskt är bra på.

   För mig är det jävligt märkligt och det leder såklart till att vi nu kommer att sälja Borini, utan att ha dragit nytta av att han trots allt är en hyfsad spelare som hade kunnat bidra förra säsongen, för max hälften av vad vi köpte honom för.

Kommentarer är stängda.