Det var mycket som var positivt med gårdagens seger mot Wolverhampton, inramningen var såklart det som värmde mest, men det var utöver det en hel del spelarinsatser som imponerade. En av matchens stora giganter var vår kapten, för han har verkligen utvecklats till en stor spelare nu Jordan Henderson.

När det pratas om Henderson är det först och främst hans ledaregenskaper som brukar komma upp, vilket inte är så konstigt. Klopp har pratat sig varm om hur vår kapten leder både på och utanför planen, med en inställning som är professionell rakt igenom. När Neco Williams klev in från start mot Ajax tidigare i veckan var han ifrågasatt, han skulle vara vår svaga punkt, där holländarna skulle sätta in sina stötar. Nu gjorde han i stället en fin match och en anledning till det var säkerligen att han hade Hendos guidande röst med sig genom hela matchen, något som också nämndes på presskonferensen inför gårdagen. Att ha sådana spelare i laget är ovärderligt, spelare som kan skapa en trygghet för de mindre rutinerade lagkamraterna. Om någon tvivlade på valet av honom som kapten för några år sedan tror jag de tvivlen dött ut nu, rejält. Han känns så självklar med bindeln på armen att det framstår som osannolikt att någon någonsin har tvivlat på hans förmåga. En annan sak som brukar nämnas kring Henderson är hans löpstyrka, hur han aldrig slutar springa och kan täcka större ytor än de flesta andra spelarna. Han är som klippt och skuren för att spela i ett Klopp-lag, något som varit tydligt länge.

Löpstyrkan och ledarskapet har han visat länge nu, men han har fortsatt att ta kliv i sin utveckling och det blir mer och mer uppenbart att han är en mittfältare av den allra högsta nivån. Han har skaffat sig den egenskap som kanske är den mest imponerande hos en mittfältare, nämligen den att alltid skapa tid och utrymme till sig själv. Det spelar ingen roll om han ser ut att få bollen i ett trångt läge, på något sätt blir det aldrig stressigt för honom, han spelar med ett stort lugn och ser alltid till att göra det bästa av situationerna. Igår såg han hela tiden att få lite mer tid på sig, om han fick bollen i ett trångt läge lyckades han alltid ta emot den på ett sätt som gjorde manöverutrymmet större. Hans sätt att värdera passningarna är en annan sak som bara blir bättre och bättre för varje säsong, han vet precis när det är läge att slå en hård passning i djupet eller när det är bättre att lugna ner spelet med en passning tillbaka till försvaret. Just den här delen tycker jag att många glömmer när de pratar om honom, kanske inte bland oss som följer laget, men rent allmänt verkar alla inte se vilken komplett mittfältare Jordan Henderson blivit. Om han tidigare kunde ta någon touch för mycket innan han slog en passning, vet han nu precis hur han ska agera för att hans spel ska bli vägvinnande. Vi förlorade tre matcher förra säsongen, två av dem kom när han var skadad. Vi har förlorat en match den här säsongen, i den matchen spelade inte Henderson en enda minut. Det säger en del.

Han kommer aldrig att bli en mittfältare som gör speciellt många poäng, hans styrka går inte att mäta i mål och assist, men att se honom leda Liverpool på planen nu är en ren fröjd. När han utsågs till Gerrards ersättare tyckte jag att det var ett klokt val, men jag trodde aldrig att han skulle få den här utväxlingen. I min värld var Jordan Henderson en spelare som kunde vara en del av att vinnande lag, att han skulle vara den som ledde ett lag till både Champions League och Premier League kändes väldigt långt borta. Steg för steg har han dock tagit mer och mer plats på planen. Han började med att driva på sina lagkamrater, sedan har han blivit en motor i spelet på planen och nu är han en spelare som kan styra ett mittfält på ett högklassigt sätt. Igår fick han god hjälp av både Wijnaldum, som vi måste kriga för att få ha kvar, och Jones, som tveklöst visat under de senaste matcherna att han inte är med för att se och lära längre, han är med och konkurrerar på allvar. Jordan Henderson har fått stora erkännanden det senaste året, men känns det inte ändå som att det pratas för lite om vilken förbannat bra fotbollsspelare han blivit?