Liverpool ser ut att behöva sälja för att köpa i sommar och Loris Karius är en av spelarna ute på marknaden som lockat till sig intresse.

Både pålitliga Neil Jones på Goal och Dom King på Daily Mail rapporterar att Liverpool kommer kräva £6 miljoner för Karius, där Montpellier är angelägna om att värva tysken.

Karius gjorde 67 framträdanden under sin tvååriga lånesejour i den turkiska huvudstaden, men valde själv att säga upp kontraktet i maj efter en långvarig tvist med obetalda löner.

Besiktas betalade initialt £2,5 miljoner för att låna honom och hade även en permanent uppgörelse där turkarna hade behövt betala £7,25 miljoner om ett antal resultatrelaterade kriterier uppfyllts.

Istället för att återvända till Melwood när kontraktet bröts och träna ihop med Liverpools trupp så valde Karius istället att vända hem till Tyskland. Den numera 27-årige tysken har fortsatt två år kvar på sitt kontrakt med Liverpool och har själv betonat att han bara kommer lämna för en klubb som ger honom regelbunden speltid.

Utöver det hetaste spåret Montpellier så har även storsatsande Hertha Berlin frågat sig för om Karius. Det återstår att se om någon av klubbarna är villiga att betala de £6 miljoner som Liverpool vill ha. Klubben är i alla fall övertygade om att en värdeökning skett sedan man betalade Mainz £4,2 miljoner 2016.

Kollar vi på läget i Montpellier så lånade dom in argentinaren Geronimo Rulli från Real Sociedad förra sommaren. Han kan fortfarande bli kvar permanent i Frankrike, men lär kosta mer än vad Liverpool kräver för Karius. Vi håller såklart ett extra vakande öga på den här affären i sommar.