[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

City

Jag antar att ni minns när vi senast mötte Manchester City i andra omgången av Premier League, det var under Rodgers första säsong vid rodret. Vi gjorde en bra match och hade läget under kontroll, fram tills dess att Martin Skrtel råkade ge bort bollen till en fristående Carlos Tevez och därigenom gav bort två av de tre poäng vi hade inom räckhåll. När vi möttes igen den säsongen var det samma visa igen, då var det en mindre klok utrusning av Pepe Reina som gjorde att vi tappade poäng. När vi möttes på bortaplan under förra säsongen var det många som ställde sig tveksamma till Mignolets agerande vid Citys segermål. Igår var det dags igen, en miss i försvaret i slutet av första halvlek gjorde att City, i mina ögon oförtjänt, kunde ta ledningen och sedan trumma på mot en säker seger. Det är så otroligt kostsamt att göra misstag mot de bästa lagen i ligan, det visade sig igår, det visade sig mot Chelsea i fjol och det har visat sig mot City många gånger genom åren.

Spelmässigt är vi inte sämre än City, inte så länge det är jämnt målmässigt. Lovren och Skrtel såg stabila ut inledningsvis, Moreno kändes bekväm ute till vänster. Mittfältet hade en helt annan balans när bollbekväme Joe Allen tagit Lucas plats och framåt oroade Raheem Sterling Citys backlinje. Det var inget snack om att vi kom in i matchen på ett bra sätt, men så kom det där misstaget och matchbilden svängde. Jag tycker att man kan se en skillnad mellan oss och de mer vana topplagen på den fronten, vi har en tendens att tappa fokus ibland och jag tror att det kan vara en av anledningarna till att vi släpper in fler mål än de andra lagen i toppen. Mot de sämre lagen kan vi reparera våra missar, men mot ett lag som City, som blir livsfarliga i ledning, är det otroligt mycket svårare. Tredje målet igår var ännu ett exempel på att vi tappar koncentrationen, det går alldeles för lätt för Aguero att springa sig fri och placera in bollen, vi var inte med. Det målet händer inte om alla är snabba i tankarna. Det här är något vi måste jobba med, när vi möter lag med elva världsspelare på planen går det inte att slappna av, inte en sekund.

En sak som oroar mig lite är att vi släppt till två mål och en bra målchans på ganska likartat sätt, nämligen med att vi misslyckas med att följa med i djupledslöpningar. Clyne fick göra mål på oss ostört förra omgången, Citys 2-0-mål igår gick också alldeles för enkelt och i första halvleken är det mycket nära en straff för Zabaleta när han kommer i löpning bakifrån. Det ser lite för lätt ut och den delen i vårt spel måste vi få ordning på. Om det ligger hos mittfältet, backlinjen eller om det är ett samspel vet jag inte, men jag ser gärna att vi reder ut det. Givetvis är det inte konstigt att vårt lag känns en smula ofärdigt, vi har många nya spelare, vi har tappat vårt viktigaste offensiva hot från fjolårssäsongen och det tar ett tag att få in alla i det system som var så framgångsrikt då. Att backlinjen inte synkar riktigt än är inget konstigt, att Sturridge, Sterling och Coutinho inte riktigt sätter sitt samspel än är inte heller konstigt, det kommer att komma.

Det är också viktigt att komma ihåg vilken match vi spelade igår. Vi spelade på bortaplan mot de regerande mästarna, ett lag som kunde kasta en argentinsk, en spansk och en brasiliansk landslagsman under andra halvlek. Ett lag som knappt vet hur det känns att förlora på hemmaplan. Att vi förlorar mot City är egentligen inget att säga om och den hårda kritik man på vissa håll kunde se mot en backlinje, som aldrig spelat ihop tidigare, var i hårdaste laget. I det stora hela gör vi en ganska bra insats, men blir hårt straffade när vi gör misstag. Vi ska bli besvikna när vi förlorar, men det här var trots allt en match där en poäng hade varit en bonus. Jag hoppas vår nya backlinje får spela ihop sig ordentligt nu, får en chans att lära känna varandra, så att inte de luckor som kan dyka upp ibland fortsätter att göra det. Vi har en mycket svår match igen nästa helg, mot ett Tottenham som antagligen är rätt sugna på revansch från förra säsongen, det är verkligen ingen mjukstart för våra nya spelare. Avslutningsvis är det värt att nämna att av de tre mål vi gjort hittills har två gjorts när vi spelat med två rena anfallare(Sturridge/Lambert) på planen, jag skulle inte bli förvånad om Sturridge får sällskap av en viss nummer 45 mot Tottenham.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

3 kommentarer
 1. Bra krönika! Det tråkiga angående samspelet i försvaret är att både Johnson och Moreno är frågetecken inför söndagens match, så vi kommer troligen att få se en helt nykomponerad backlinje mot ett revanschsuget och hårt pressande Tottenham.

 2. Är det bara jag som hellre ser oss använda diamant som vår ”go to” startelva i de större matcherna?

  Mignolet
  Manquillo – Skrtel – Lovren – Moreno
  Gerrard
  Henderson – Coutinho/Lallana
  Sterling
  Sturridge – Balotelli

 3. Ut med Borini och Agger,Lucas,Assaidi om möjligt och sedan två tokbud på Cuadrado och Begovich innan fönstret stänger!

Kommentarer är stängda.