Bussen från Madrid rullar vidare i Champions League efter Liverpools spel mot ett mål.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Adrian, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson(105), Wijnaldum(105), Oxlade-Chamberlain(82), Salah, Mane, Firmino(113)

Liverpools bänk: Lonergan, Fabinho(105), Milner(82), Minamino(113), Lallana, Origi(105), Matip

Atletico Madrids startelva: Oblak, Trippier(90), Savic, Felipe, Lodi, Correa(105), Koke, Partey, Saul, Costa(56), Felix(103)

Atletico Madrids bänk: Adan, Gimenez(105), Morata(103), Lemar, Llorente(56), Carrasco, Vrsaljko(90)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Atletico Madrid 2-3 (1-0, 0-0) 2-4 totalt

1-0: Wijnaldum 43′

2-0: Firmino 94′

2-1: Llorente 97′

2-2: Llorente 105+1′

2-3: Morata 120+1′

Skott på mål: 11 – 6
Totalt antal skott: 34 – 10
Skott utanför: 16 – 4
Bollinnehav: 71% – 29%
Passningsprocent: 83,6% – 59,2%
Vunna luftdueller: 42,4% – 57,6%
Offsides: 2 – 4
Hörnor: 16 – 3
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Adrian – Stod länge sysslolös innan misstagen började komma och bollarna började trilla in. Tyvärr helt avgörande i slutändan.

Alexander-Arnold – Stekhet. Hittade sina medspelare över hela planen med sina fina passningar och hans aviga rörelseschema ställde till med mycket problem för Atletico. Visade prov på en stabil försvarsinsats även fast frisparken precis innan ordinarie tid kunde blivit kostsam.

Gomez – En klippa i luftrummet och vann massvis av bollar åt laget som ett resultat av detta. Även lugn och trygg i defensiven på det stora hela.

Van Dijk – Smartare än vilden Diego Costa och numret större än den uppkäftige Correa. Ett hot i offensivt straffområde utan att skapa de riktigt heta chanserna.

Robertson – Lär gräma sig över sina tre missade målchanser på sin födelsedag. Vann utöver det en hel del fasta som han tillsammans med Trent levererade in mot straffområdet på ett bra sätt.

Henderson(105) – Läste spelet fantastiskt bra och vann både boll och fick upp tempot i Liverpools anfallsspel. Storartad insats innan soppan tog slut på övertid.

Wijnaldum(105) – De stora matchernas man slog till igen med en sylvass nick i nät. Jobbade oerhört hårt och täckte stora ytor ur både defensivt och offensivt perspektiv.

Oxlade-Chamberlain(82) – Fortsatte där han började i helgen med en magnifik insats. Tog distansavslut, tog egna initiativ, tog smarta djupledslöpningar, hittade in i luckor själv och spelade även fram till ledningsmålet. En av hans bästa insatser någonsin i Liverpool-rött.

Salah – Lurig i en mot en och skapade mycket oreda i det väloljade Atletico-försvaret. Det enda som saknades var det sylvassa avslutet.

Mane – Intensiv kamp på vänsterflanken utan att riktigt få möjlighet att komma loss och uträtta något på egen hand. Försökte avsluta med ett par cykelsparkar utan lycka. Bra försök.

Firmino(113) – Det dröjde väldigt lång tid innan Bobby kom in i matchen och bidrog överhuvudtaget. Fick instruktioner i paus som förbättrade hans positionsspel avsevärt och därmed även hans nytta för laget. Missade några bra lägen innan han tryckte in bollen bakom Oblak. Ojämn insats.

Inhoppare:

Milner(82) – Spelade klassiskt cyniskt brittiskt spel med några tuffa brytningar. Gav laget välbehövlig tyngd.

Fabinho(105) – Inte lika bra på att läsa spelet som Henderson.

Origi(105) – Kunde inte göra någon skillnad mot slutet av matchen.

Minamino(113) – Fick några minuter under bältet.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1237874622994890758
5 kommentarer
  1. Bra jobbat Adrian. Karius vibbar hela vägen.

  2. Nej vilket antiklimax det var igår. Vi spelade kanske vår bästa match den här säsongen och så släpper vi in 3 skitmål på övertid. Känns riktigt billigt.

  3. Trodde det skulle bli en typisk 0-0 match eftersom Atletico är kända för att kunna stänga matcher. Att vi lyckades gå upp till 2-0 i förlängningen kändes som ett under och att det var klart. Men så kom misstagen och så var äventyret över för den här gången. Tråkigt för Adrian och laget men nu för vi rikta in oss på ligaavslutningen och förhoppningsvis fira vår första ligatitel på 30 år om inget extremt oförutsett händer!

  4. Ingen uppdatering på tre dagar. Dags att skriva några tankar om Corona, hur ni tror det kommer bli med säsongen osv?
    Det hetaste just nu verkar vara att man ställer in säsongen och att man inte utser någon vinnare. Jäkligt surt i så fall med tanke på att vi i stort sett är klara vinnare.

    • Hej, det kommer flertalet uppdateringar inom de närmaste timmarna 🙂

Kommentarer är stängda.