Klopp vill bara ha spelare som vill spela för Liverpool – kanske dags att lägga ner värvningsförsöket av Götze?

mane

Allt var som upplagt för Mario Götze i Liverpool. Hans väldokumenterade nära relation med Klopp, hans kontraktssituation, hans sportsliga situation i Bayern München samt deras villighet att göra sig av med honom gjorde att mycket talade för att Liverpool skulle kunna genomföra den här prestigevärvningen. Nu ser man ändå ut att gå bet. Inte för att någon annan klubb har norpat Götze, nej, där är vi lyckligtvis inte. Istället verkar det vara Götze själv som helt enkelt hindrar övergången från att bli av. Enligt Kicker var allt mer eller mindre klart; Liverpool och Bayern var överens om en övergångssumma på €25 miljoner och lönen var färdigförhandlad. Det som därefter skedde var att Götze på eget initiativ valde att sparka sin agent och även annonserade i medierna att han vill stanna i Bayern München. Det är dock fortfarande inte säkert att Götze blir kvar i Bayern; deras VD Karl-Heinz Rummenigge har även efter Götzes beslut om att stanna varit ute i medierna och sagt att han borde överväga en övergång.

Det är inte helt enkelt att förutse den kommande händelseutvecklingen. Kommer Götze att tvinga sig kvar? Kommer Bayern att tvinga bort Götze? Bayern verkar inte vara särskilt angelägna om att behålla Götze men är troligtvis desto mer angelägna om att få en övergångssumma för honom. Nästa sommar kan Götze lämna på free transfer och detta vill naturligtvis Bayern undvika. Eller är det så enkelt att Götze inväntar bättre anbud än Liverpool?

Idag uppger Liverpool Echo och alla de vanligtvis pålitliga engelska källorna att klubben är intresserade av Sadio Mané som ett alternativ till Götze. Ur ett LFC-perspektiv kan man säkert vänta lite till på Götze, men inte hur länge som helst, och hans till synes ovilja att flytta till Merseyside kan inte ha gått obemärkt förbi hos Klopp & co. Någonting som Klopp gillar att betona är att han vill värva spelare som verkligen vill spela för Liverpool – just nu är det inte mycket som talar för att Götze vill göra det.

Tidigare i veckan framhävde jag Sofiane Boufal och Andriy Yarmolenko som alternativ till Götze. Det står jag fast vid. Mané är absolut en bra spelare som egentligen kan avgöra vilken match som helst. Problemet med Mané är hans ojämnhet och lägstanivå. Dessutom ägs Mané av en PL-klubb (Southampton), vilket mer eller mindre per automatik innebär att han är övervärderad. Det blir en konsekvens av att ägas av en klubb i världens rikaste liga; de säljande klubbarna behöver inte sälja för att få in pengar. Det finns redan gott om pengar i klubbarna. Inte minst i Southampton.

Intressant nog skriver Liverpool Echo att LFC var nära att signa Mané redan 2014, men då ska Brendan Rogers ha tackat nej till honom. Den där transferkommittén kanske inte är så tokig ändå?

8 kommentarer
 1. Få in mane ist för lallana känns som en rejäl uppgradering.
  Visst, han kommer säkert att kosta en slant men känner ändå att han har enormt många verktyg i sin låda.
  Framförallt är han riktigt snabb och det saknar jag i coutinho, firmino o lallana..

  • Rejäl uppgradering? Verkligen inte. Lallana har varit utmärkt andra halvan av säsongen och till skillnad från Mané är bra mycket stabilare i sina framträdanden.
   Sen funkade Coutinho, Firmino och Lallana riktigt bra ihop.

   Tycker inte direkt Mané har många verktyg i sin låda (verkligen inte mer än Lallana om vi nu ska jämföra), han är snabb och i stort sett lever till 90% på det. Resterande 10% är att han försöker filma till sig frisparkar och straffar.

   Mané är mer passande som ytterforward än vad Lallana skulle vara men då Liverpool inte spelat med ytterforwards utan yttermittfältare(eller tre COM) så vet jag inte riktigt hur Mané skulle prestera då det skulle vara en mycket lägre utgångsläge än den han är van vid.

   Det finns bättre alternativ än Mané där ute för samma pris, är verkligen inte lika övertygad som du att han skulle vara någon större uppgradering på Lallana.

  • Lallana är väl allt annat än stabil, första säsongen var han ju rent ut sagt dålig och dena har han varit ok först nu på våren.
   Lallana om någon är ju begränsad, han är ok på att pressa samt att göra sin obligatoriska snurrfint men sen då….
   Mane är som du skriver riktigt snabb men även målfarlig, stark i kroppen, bra teknik och har även ett bra spelsinne.
   Mane i en offensiv trio med coutinho och firmino känns ordentligt vasst.
   Lallana känns mest som en bra truppspelare.

  • Som jag skrev, andra halvan av säsongen va Lallana lysande. Sen Klopps intåg så har Lallana producerat poäng med jämna mellanrum. Skulle faktiskt inte förvåna mig om Lallana va en av dom absolut första spelarna på pappret för Klopp när han skulle sätta ihop elvan.
   Om Lallana är ok på att pressa, vad är Coutinho och Firmino i jämförelse? Helt jävla inepta?
   Lallana är både tekniskt bättre och har ett bättre spelsinne än Mané samt att Lallana är tvåfotad.

   Sen vet jag inte om jag skulle kalla en spelare för målfarlig när han hade gjort 3 mål fram tills Liverpoolmatchen i den 31a omgången och som gjorde hälften av sina mål för säsongen på två matcher.
   För det pris SOTON med all säkerhet kommer kräva så kan man hitta ett dussin bättre spelare billigare.
   Mané funkar endast i stort sett som en kontringsspelare. Om det är någon offensiv spelare som Liverpool borde kolla på i Southampton så är det Tadic och ingen annan.

 2. Är det bara jag som tycker Draxler borde vara ett alternativ för Götze? Skulle nog kunna bli dubbelt så dyrt dock men tycker han har varit riktigt bra iår, speciellt i CL (såg endast en handfull Wolfsburg matcher i BL).

 3. Verkar som att Götze var inställd på Liverpool tills ha såg oss torska EL-finalen. Hade vi kunnat erbjuda CL nästa säsong tror jag affären redan varit i hamn…

  • Kanske… Eller så var det hans tidigare agent som körde ett solo-race hela tiden.

Kommentarer är stängda.