Senaste nytt

Krönika: Ett snedsteg

Vi har fortfarande ett bra utgångsläge i ligan, vi har ett fast grepp om en plats till nästa säsongs Champions League. Men greppet borde ha varit hårdare, poängförlusten idag var onödig och kommer att påverka CL-matcherna mot Roma.

Det märktes att WBA inte på något sätt givit upp säsongen, även om deras chanser att hänga kvar är minimala visade de hjärta under 94 minuter, men det borde inte ha räckt till poäng. När vi gjorde 2-0 med tjugo minuter kvar borde det ha betytt tre poäng, men gamla synder upprepade sig under slutskedet. Vi har varit förskonade från försvarsslarv och baklängesmål på fasta situationer ett tag, men rotation i backlinjen gjorde att vi återigen fick uppleva frustrationen det innebär att åka på mål i luftspelet. Ringrostigheten hos våra två ytterbackar känns lite oroande inför en säsongsavslutning där de kommer att behövas. Alberto Moreno har tidigare haft en tendens att vara direkt svag när han kommit tillbaka från skada eller från en plats på bänken, som bäst har han varit när han fått spela kontinuerligt. Insatsen idag var för dålig och samma sak måste sägas av hans kollega på den andra sidan. Joe Gomez har gjort en bra säsong i stort, men var tyvärr helt under isen spelare idag. Han kan bättre och behöver visa det nästa gång han får chansen. Nu är det ganska lång vila mellan CL-matcherna mot Roma och ligamatchen mot Stoke, men om vi vunnit idag hade vi kunnat unna oss att vila några av spelarna ändå. Krysset idag innebär att vi måste vinna mot Stoke för att inte behöva ta poäng mot Chelsea på Stamford Bridge. Vi ska såklart slå Stoke, men matchen kan vara deras sista chans att rädda kontraktet och vi kommer behöva vara på topp för att göra det.

Även om vi inte var på topp idag såg det länge ut att bli tre poäng. Ett otroligt efterlängtat mål av Danny Ings och ett mål av Salah, som vanligt, gjorde utgångsläget inför matchavslutning bra. Salahs mål kom som en följd av ett fint förarbete av Alex Oxlade-Chamberlain, vars intåg i laget imponerar mer och mer. Inledningen av säsongen såg engelsmannen rostig och tveksam ut, idag är det en helt annan spelare. Ox är inte rädd att sätta fart framåt och utmana sina motståndare, poängproduktionen ser bättre och bättre ut och värvningen av honom känns mer och mer lyckad. Det ska blir väldigt spännande att se vilken utväxling vi kan få från honom det kommande året, potentialen är större än jag trodde när vi plockade in honom. Klopp har hyllats för mycket den senaste tiden och en sak som han verkligen förtjänar att berömmas för är det senaste årets värvningar. Salah, van Dijk, Robertson och Ox är våra fyra senaste nyförvärv och frågan är om vi någonsin haft ett så pass bra utfall på nya spelare in? En skyttekung, en mittbacksrese, en billig vänsterback som ser ut att kunna bli den bäste vi haft på många år och en ung, etablerad engelsman som passar in utmärkt i spelidén.

Jag måste avsluta med en känga till dagens domare. Även om jag blev upprörd när Ings inte fick straff är det lätt att tänka att sådana beslut är svåra för domaren och jämnar ut sig över en säsong, vi hade marginalerna med oss mot City, men mot oss idag. Det jag har svårare att köpa är de lägen där de inte skyddar spelarna. Nyoms satsning mot Milner hade kunnat sluta väldigt illa, Rondons dubbla sparkar mot Ings hade kunnat leda till en skada på en spelare som redan haft stora problem. Hegazis knytnävsslag i magen på Ings borde ha varit ett solklart rött kort och det hade inneburit en helt annan match. De två första incidenterna var i den första halvleken och i stället för att stävja stämningen på planen lät Atwell efterslängarna gå ostraffat förbi. Det här måste bli bättre i PL, vi minns nog alla satsningen som Aguero råkade ut för mot United, som även den släpptes. Straffsituationer, handslägen och filmningar är oftast svårbedömda, men när tacklingar av den här typen sätts in måste domaren säga ifrån. Det är inte hårt spel. Det är farligt spel. Fult spel.

Äh, på tisdag spelar vi semifinal i Champions League, förhoppningsvis var det här bara ett litet snedsteg på vägen mot en lyckad säsong. Men jag slipper gärna fler snedsteg.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Kommentarer

 1. OS

  Man gick ändå och vänta på baksmällan lite, onödigt som fan i lördags och domaren förtjänar skit… men hoppas att det här gav lite tillnyktring i ruset bland spelarna och att de skruvar upö skärpan inför avslutningen, inte minst inför imorgon.

  Som tur är möter Chelsea ett Swansea som borde vara minst lika desperata på poäng som Chelsea… och Stoke.

 2. Fowler

  Vi måste inte vinna mot Stoke. Kryssar vi mot Stoke har vi 72 p. Chelsea har 62 och kan maximalt ta 75. Eftersom vi har överlägsen målskillnad räcker det med seger i sista matchen mot Brighton för att vara säkra. Även om vi torskar mot Chelsea.
  Men visst vore det skönt att ha marginaler. Och om Chelsea tappar poäng mot Swansea borta i nästa match.

 3. Fowler

  Vi måste inte vinna mot Stoke. Kryssar vi mot Stoke har vi 72 p. Chelsea har 62 och kan maximalt ta 75. Eftersom vi har överlägsen målskillnad räcker det med seger i sista matchen mot Brighton för att vara säkra. Även om vi torskar mot Chelsea.
  Men visst vore det skönt att ha marginaler. Och om Chelsea tappar poäng mot Swansea borta o nästa match.

Laddar...