West Bromwich Albion fortsätter vara Liverpools ’bogey team’ den här säsongen när man tappade onödiga poäng i kampen om Champions League.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Karius, Gomez, Van Dijk, Klavan, Moreno, Henderson, Milner, Wijnaldum, Mane(66), Salah(84), Ings(66).

Liverpools bänk:  Mignolet, Lovren(84), Firmino(66), Oxlade-Chamberlain(66), Robertson, Solanke, Alexander-Arnold

West Bromwich startelva: Foster, Nyom, Dawson, Hegazi, Gibbs(76), Phillips, Livermore, Brunt, Mcclean(71), Rodriguez(89), Rondon

West Bromwich bänk: Myhill., Robson-Kanu(89), Yacob, Evans(71), Burke(76), Krychowiak, Field

* * *

Matchfakta:

West Bromwich – Liverpool 2-2 (0-1, 2-1)

0-1: Danny Ings 4′

0-2: Mohamed Salah 72′

1-2: Jake Livermore 79′

2-2: Salmon Rondon 88′

Skott på mål: 6 – 3
Bollinnehav: 38,7% – 61,3%
Passningsprocent: 70,6% – 84,2%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 48,1% – 69%
Vunna luftdueller: 55,2% – 44,8%
Offsides: 1 – 2
Hörnor: 7 – 4
Gula kort: 0 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Gjorde några rutinräddningar men hade utöver det mycket problem på fasta situationer där han ofta förlorade kampen mot de större och starkare West Brom-spelarna.

Gomez – Fightades bra på sin kant men lite väl slarvig med sina passningar. Skönt att ha honom tillbaka i truppen även fast detta inte var en av Joes bättre matcher.

Van Dijk – Väldigt stark i duellspelet och förlorade knappt en närkamp på hela matchen.

Klavan – Hade några skakiga ingripanden men gjorde i det stora hela en bra match.

Moreno – Lite flängig match och stora svårigheter med positionsspelet. Man ska såkart ta hänsyn till att detta var Morenos första match från start på mycket länge. Men hade velat se mer av spanjoren nu när han fick chansen.

Henderson – Inte tillräckligt konstruktiv i offensiven. Jobbade hårt i defensiven.

Milner – Gjorde mycket bra i offensiv tredjedel, tyvärr var den sista touchen, den sista passningen inte tillräckligt bra.

Wijnaldum – Assisterade fram till Ings ledningsmål vilket visade prov på bra spelförståelse.

Mane(66) – Bra tempoväxlingar och fina offensiva intiativ inledningsvis som kröntes av framspelningen till ledningsmålet. Försvann tyvärr från matchbilden ju längre matchen gick och blev logiskt utbytt.

Salah(84) – Fick massiv bevakning på sig och hade ofta minst två spelare emot sig. Lyckades imponerande nog hitta chanser på dom väldigt små ytor han hade att jobba med, och gjorde givetvis mål igen.

Ings(66) – Första målet för säsongen och hade kunnat blivit målskytt igen om inte Foster stått för en jätteräddning. Borde även fått straff med sig. Ett fall framåt även fast det fortfarande finns utrymme för förbättring.

Inhoppare:

Firmino(66) – Inte särskilt lyckosam i sina aktioner offensivt. Stod och sov vid kvitteringsmålet.

Oxlade-Chamberlain(66) – En riktig energiinjektion i offensiven. Gjorde mycket på egen hand och var hjärnan bakom 2-0 målet. Given i startelvan mot Roma.

Lovren(84) – Kom in för att hålla uppe försvarslinjen, vinna närkamper och hålla tätt. Misslyckades med allt.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

7 kommentarer
 1. Man kunde tro att jag borde ha vant mig vid det här laget men de engelska domarnas inkompetens fortsätter förbluffa mig vecka in och vecka ut.

  • Ja, man undrar verkligen hur utbildningen ser ut nuförtiden. Det är nästan som man längtar efter Howard Webb.

 2. Tack Gomez! Ingen av oss ville ju ha 3p. Va i hela helvetet håller killen på med!? Hur loj kan man va i slutet av en match som man leder med ett mål. Helt bedrövligt!
  Onödig press i ligan trotts att det nu ska mycket till att Liverpool missar topp 4.

  Man kan ju bara säga att rätt ytterbackar har spelat den senaste tiden. Gomez är för begränsade offensivt men det är väntat då han är mittback i grund och botten. Moreno är begränsad.(punkt) Nu när han inte levererar något hot offensivt så känns det som att han inte tillför något för laget längre.

  • Ja, vi ska kräva mer av en långtidsskadad Gomez och en relativt matchotränad Moreno, att dom inte står upp mer och krigar, använder huvudet och är bättre än senare tids ordinarie ytterbackar, katastrofalt dåligt spelat av dom, säkert med vilje också för jag kan inte tänka mig att de går in i matchen med en bra inställning ens.

   Eller så gjorde dom det bästa de kan med tanke på deras rådande situation(er)

 3. En helt okej genomförd insats. Märktes att fokus var på nästa match, ingen verkade ta ut sig onödigt mycket.
  Kommer absolut inte skylla på domaren för poängtappet, det är helt och hållet spelarnas fel. Kommer heller inte skylla på uttagningen och bytena, de är förståeliga med tanke på det som väntar.
  Det jag tar med mig från den här matchen som är positivt är 1. Gud vad härligt att Ings fick göra mål! Över 900 dagar sen. Vilken glädje både hos honom och lagkamraterna! 2. Salah gjorde mål igen, vilken sjuk form han är i! 3. Firminho fick komma in och göra sin hundrade match -Legend!
  Det negativa är förutom poängtappet vår lilla pojke Gomez. Förstår att TAA skulle vilas inför nästa match och Gomez gjorde comeback från skada men gud vad usel han var. Han kom fel hela tiden, vi hade tur att WBA inte spelade mer bollar på hans kant.

  Sen måste jag kommentera domarinsatsen. Jag brukar i stort sett alltid stå på domarens sida eftersom jag själv varit domare och vet hur svårt det är att ta ett beslut blixtsnabbt samtidigt som man får en massa spelare (plus publik) som är emot en oavsett vilket domslut man tar.
  Men den här gången kan jag inte skydda domaren. Han var verkligen urusel!
  Det är inte domarens fel att vi bara fick 2-2 men nivån han höll var skrattretande. Han missade tröjdragningar, slag i magen, knuffar, nersparkningar m.m. Kändes som att han inte hängde med i det fysiska spelet och la sig på helt fel nivå. Det var åt båda hållen så jag menar inte att bara det var bara Liverpool som borde fått mer frisparkar. Men eftersom man som supporter blir lite blind så var det tråkigt att han missade den i mina ögon solklara straffen, slagen i magen (borde bli en avstängning i efterhand), tacklingen med rak fot följd av spark i knähöjd samt den solklara offsiden på 1-2 målet.
  Men som sagt var, det var inte domarens fel att vi fick 2-2, han var urusel åt båda hållen.

  Nu tar vi och blickar fram emot semifinal och njuter av att få vara med i toppen av fotbollens finrum!

 4. Vi behöver 4 poäng till då vi har så bra målskillnad. Dock behöver Chelsea gå fullt för att ha chansen, så får vi oavgjort i London så är det klart (om vi vinner mot Stoke). Men onödigt poängtapp som kan göra det onödigt spännande.

Kommentarer är stängda.