Senaste nytt

Krönika: Den unge och den gamle

Harvey Elliott och hans mer än dubbelt så gamla lagkamrat James Milner var matchens behållningar mot MK Dons.

Det är sällan man ser 16-åringar spela A-lagsmatcher för klubbar som Liverpool. Det är ännu mera sällan som man ser 16-åringar faktiskt prestera någonting när de spelar för en klubb som Liverpool. Igårkväll gjorde Elliott båda sakerna. Han spelade – och han gjorde det förbannat bra.

Elliott omges av en kaxig aura. Han är uppenbart självsäker och tror på sin egen förmåga. Det häftiga är att hans faktiskt lever upp till sin kaxiga aura genom sin skicklighet på planen. Han är inte bara ”snabb och teknisk” som unga offensiva talanger har en tendens att vara; tvärtom är hans smartness och rörelsemönster de mest imponerande egenskaperna i hans spel, även om man förstås inte kan låta bli att nämna hans fina vänsterfot också.

Det faktum att Elliott var i ständig rörelse och alltid på jakt efter nya ytor var det som grundlade hans framgångar mot MK Dons. Han ser planen på ett bra sätt, tar oftast rätt beslut med och utan boll, och har uppenbarligen en ljus framtid förutsatt att han är beredd att maximera sin potential genom att lägga ner ett oerhört hårt jobb de kommande åren. Framgångar på den yttersta nivån kommer inte gratis och motgångar såsom skador kommer att behöva övervinnas, men Elliott har alla grundförutsättningar att bli en riktigt bra LFC-spelare. Det tror jag att vi alla är överens om.

Trots Elliotts fina insats var han inte bäst på planen. Det var åldermannen James Milner.

Milners speltid har minskat rejält den här säsongen, men mot MK Dons fick han chansen när Klopp mönstrade ett lag mixat av talanger och etablerade spelare som inte startat många matcher hittills under säsongen. Om det inte vore för att Andy Robertson är en så förbannat bra ytterback skulle faktiskt Milner kunna konkurrera på allvar om vänsterbackspositionen; med det här spelet hade han konkurrerat ut nästan alla vänsterbackar som LFC har haft de senaste 10-15 åren.

Det säger också mycket om Milners attityd när han tar sig an en ligacupmatch mot MK Dons som om det vore vilken CL-slutspelsmatch som helst. Hans arbetsinsats var förträfflig och aktionerna innehöll mycket kvalitet. Det är bara att lyfta på hatten för 33-årige Milner.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Kommentarer

    1. Faint

      Beroende på hur ligan går. Om Liverpool redan vunnit eller förlorat ligan innan säsongen är över så är det nog där han kan få en chans. Men det är inte helt omöjligt att han kan få göra något kort inhopp innan dess. Så imponerande va han.

    2. pelle2x

      Håller med Faint. Beror lite på hur ligan går och vilka skador man får. Galet intressant spelare i alla fall.

Laddar...