Liverpool föll mot Arsenal – och förlusten var en rättvis sådan.

Många trodde nog att detta skulle bli ett mellanår där Liverpool är inne i en föryngringsprocess och i stort sett bytte ut en hel lagdel – mittfältet – inför säsongen. Istället har detta nya Liverpool tagit Premier League med storm och leder alltjämt ligan när vi är inne i början av februari.

Faktum är att Liverpool bara har förlorat två av tjugotre ligamatcher den här säsongen. Den första förlusten kom mot Tottenham och berodde ärligt talat mer på felaktiga domslut än själva spelet. Den andra förlusten kom mot Arsenal och var en desto mer befogad sådan.

Det går naturligtvis att hitta förklaringar, eller bortförklaringar om man så vill kalla de, till förlusten. Liverpools spelschema har varit enormt mycket intensivare än Arsenals den senaste månaden, mycket på grund av framgångarna i de inhemska cuperna. Sådant tär på krafterna. Dessutom hade man flera oerhört tunga avbräck i form av Szoboszlai, Salah och succémannen Bradley, medan spelare som Nunez, Trent och Robertson visserligen var tillgängliga, men ännu inte är i form efter olika typer av skador. Det hade naturligtvis blivit en annan match med dessa herrar i topplag.

Arsenal stängde ner Liverpool effektivt och utnyttjade defensiva misstag från främst van Dijk och Alisson. Det hör inte till vanligheter att dessa halvgudar gör stora misstag, men i just den här matchen kom misstagen när laget behövde det som allra minst. Det gjorde att förlusten kändes oerhört bitter.

Förlusten innebär också att Manchester City bara är två poäng bakom Liverpool – med en match mindre spelad. Och vi vet alla att en match troligtvis innebär tre poäng för City.

1 kommentar
  1. Rättvis förlust på alla plan, men kändes lite som att allt gick Arsenals väg. Jag tycker vi var mer utspelade i FA cupen men gick ändå hem med vinst. Här skapade Arsenal inte så mycket men bollen studsade deras väg. Första målet så gör Alisson en superräddning på friläget, men bollen studsar givetvis till en Saka med öppet mål. Sen har vi tur med vårt mål då den på nåt konstigt sätt studsar in. Sen i andra så kändes det verkligen som att matchen stod och vägde och så studsar bollen rätt och knuffen på Van Dijk i rätt ögonblick av Martinelli gör att det blir en kollision och öppet mål…

    En bra dag med detta lag så hade vi i alla fall kunnat få med oss ett gnet-poäng eller om turen varit framme igen alla 3. Men sett över hela matchen så klart att Arsenal förtjänade vinsten.

Kommentarer är stängda.