Det var bara ett lag på banan stora delar av matchen mellan Liverpool och Chelsea, som hemmalaget till slut med 4-1 inför en entusiastisk publik på Anfield.

Efter FA-cupsegern mot Norwich skrev jag en matchkrönika med fokus på Conor Bradleys genombrott. Efter 4-1-krossen mot Chelsea – där Bradley var ännu bättre – får man konstatera att hans genombrott är ännu större och mer kraftfullt än någon kunnat förutse. Bradley var fantastisk mot Chelsea och stod för mål och två(!) assist. Att leverera tre poäng och bra spel i båda riktningarna mot en så skicklig motståndare är minst sagt anmärkningsvärt.

En annan som var fruktansvärt bra mot Chelsea var Alexis Mac Allister. Han spelade som i trans stora delar av matchen; han låg rätt i banan, hade grym timing, vann närkamper och som vanligt ett fantastiskt passningsspel. Tänk att Liverpool lyckades värva en världsmittfältare i sina bästa år för bara £35m – WOW!

* * *

En kollektiv seger

Trots fantastiska individuella insatser där alla var bra, men vissa stack ut mer än andra, var segern framförallt en kollektiv sådan. Medan Chelsea ställde ut elva skickliga fotbollsspelare på planen ställde Liverpool ut ett lag. Det fanns sekvenser där man kunde se prov på oerhörd individuell skicklighet hos bortaspelarna, men de synkade inte, hjälpa inte varandra och satt inte ihop på samma sätt som Liverpool.

Redan under matchinledningen möttes Liverpool och Chelsea i en väldigt jämn match, där Chelsea ärligt talat var närmast segern. Sedan dess verkar Mauricio Pochettino inte ha lyckats få något särskilt uträttat, medan Jürgen Klopp och hans ledarstab har lyckats implementera ett bra kollektivt spel.

* * *

Olika syner på akademierna

Liverpool och Chelsea har olika syner på akademierna. London-klubben använder i princip de egna produkterna som inkomstkällor för att klara Financial Fair Play (FFP), medan Liverpool tar fram spelare med avsikten att de ska bli bofasta i klubbens A-lag.

Det är helt otänkbart att Liverpool vore beredda att lyssna på bud på spelare som Bradley, Curtis Jones och Jarell Quansah, men Chelsea kommer antagligen behöva fortsätta sälja egna produkter för att klara FFP, eftersom de har köpt så otroligt många spelare med långa kontrakt (och långa avskrivningar).

Det finns nog ingen supporter som föredrar Chelseas strategi.

* * *

Nunez ramträffar

För att återgå till matchen. Darwin Nunez gjorde massvis med bra saker, men sumpade också massvis med chanser inklusive en straff.

Mot Chelsea blev Nunez den första spelaren i Premier Leagues historia att stå för fyra ramträffar i en och samma match. Det var ingen överraskning att just Nunez slog rekordet, om man säger så.

Sålänge laget vinnar och Nunez spelar bra kan vi leva med hans ramträffar.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Chelsea 4-1 (2-0, 2-1)
1-0: Diogo Jota (Bradley) 23′
2-0: Conor Bradley (Diaz) 39′
3-0: Dominik Szoboszlai (Bradley) 65′
3-1: Christopher Nkunku (Chukwuemeka) 71′
4-1: Luis Diaz (Nunez) 79′