Trots en mängd avbräck lyckades Liverpool ta sig samman och rättvist besegra Burnley med 3-1.

Laget:

Startelvan: Kelleher, Trent(46)-Quansah-van Dijk-Robertson(90), Endo(90)-Mac Allister(90)-Jones, Jota-Nunez-Diaz(82)

Bänken: Elliott(46), Gakpo(82), Tsimikas(90), McConnell(90), Clark(90)

* * *

Om matchen:

Liverpool kom till spel utan ett antal nyckelspelare. Utöver flertalet tunga skador och en sörjande Bradley saknades Alisson och Gomez på grund av en förkylning som cirkulerat i truppen den senaste veckan. Dessutom var Konaté avstängd efter att ha dragit på sig två gula kort i den senaste ligamatchen. Det gjorde att Klopp mönstrade spelare som Kelleher, Quansah, Endo och en comebackande Robertson från start mot Burnley.

Gästerna Burnley inledde piggt och hittade ytor i omställningsspelet mot ett som vanligt segstartat Liverpool. Hemmalaget spelade upp sig allt eftersom och ingen blev nog särskilt överraskad när Jota nickade in 1-0 i samband med en hörna efter dryga halvtimmen spelad. Desto mer överraskande var att Burnley – som vanligtvis är svaga på fast situationer – kvitterade på en hörna precis innan halvtid. O’Shea fick komma upp lite för ostört och fick till en perfekt nick som Kelleher inte lyckades ta.

Liverpool lät sig inte lamslås av den sena kvitteringen i första halvlek. Som salt i såren tvingades Trent byta i halvtid, då han kände av sin tidigare knäskada, vilket gjorde att Elliott kom in på mittfältet och Jones flyttades ner till högerbackpositionen. Klopp behövde med andra ord hitta en kreativ och aningen oväntad lösning genom att göra Jones till högerback under en halvlek.

Trots alla avbräcken tog sig Liverpool samman och vann till slut med 3-1 efter att ha dominerat i andra halvlek. Elliott kom in med en skicklighet och stod för assist till båda målen, samtidigt som Diaz och Nunez hittade bra ytor mot ett ofta lågt stående Burnleyförsvar.

För Liverpools del innebar 3-1-segern att man återtog serieledningen av Manchester City, som vann mot Everton tidigare under dagen. För Burnleys del var detta en i raden av matcher där de visserligen spelade bra och charmade publiken under perioder, men där deras försvarsspel gjorde att de förlorade i slutändan. Mycket tyder på att Burnley kommer att åka ur Premier League igen just eftersom de inte lyckas kriga till sig segrar, som exempelvis Luton gör emellanåt.