Emotionell scener när Klopp gick från manager till supporter.

Jürgen Klopp kommer alltid att vara en del av Liverpool FC:s historia. Han enade klubben, han fick oss alla att tro att Liverpool kan tävla mot de allra bästa igen och han har för evigt en plats i våra hjärtan.

Det var blandade känslor att se Klopp ta farväl till publiken på Anfield. Jag var glad för hans skull; han känner uppenbarligen att energin inte räcker till och det är omöjligt att inte lyckönska honom på ett rent personligt plan. Samtidigt var inte glädje den fullständigt dominerande känslan; där fanns också vemod och sorg över att Klopp inte längre är Liverpools manager.

Vi som är lite äldre kommer naturligtvis ihåg att Liverpool före Klopp, de som är mycket äldre kommer ihåg ofantligt framgångsrika managers som Paisley och Shankly, men de yngsta supportarna har inte upplevt Liverpool under någon annan manager än Klopp. Tysken blev självklart aldrig större än klubben, men i dagens samhälle med fullständigt galna informationsflöden på sociala medier har Klopp blivit klubbens absolut mest kända ansikte.

Klopp har inte alltid varit populär bland andra lags supportar, medier och naturligtvis heller inte alltid bland domare, men bland oss Liverpool-supportar har populariteten och kärleken varit enande och obestridlig.

* * *

I sina bästa stunder är idrott en starkt enande kraft. Klopp representerar det bästa inom idrotten. Ingen annan hade enat oss LFC-supportar som honom.

Att Klopp lyckades åstadkomma den stora enigheten vittnar om hans storhet som ledare. Han har verkligen blivit ”untouchable” bland oss, inte ens de största galningarna på sociala medier har lyckats iscensätta drev mot honom. Förhoppningsvis fortsätter vi supportar att visa värdighet gentemot klubbens managers, det är ett ansvar vi har och någonting som vi kan påverka. Vi kan välja att inte bete oss som as på sociala medier, helt enkelt.

* * *

Klopp hade flera budskap i sitt tal under gårdagen. Ett var att han numera också är en LFC-supporter och att han stöttar Arne Slot till fullo.

Låt oss följa Klopps exempel.