[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Deadline Day fortsätter att vara panikköpens stora dag. Ibland lyckas panikköpen, ibland inte. Ibland lyckas spelare och agenter roffa åt sig oskäliga pengar, ibland inte.

Totaal Liverpools deadline-bevakning delade upp i tre kategorier:

  • Officiellt bekräftade övergångar
  • Liverpoolrelaterade rykten
  • Icke-Liverpoolrelaterade rykten

Jag tänkte passa på att kommentera några övergångar medan ämnet fortfarande är hett.

För Liverpools del handlade gårdagen mestadels om att skeppa spelare. Truppen behövde trimmas! Man hade helt enkelt på tok för många spelare som inte var aktuella för spel. Killar som Oussama Assaidi och Sebastian Coates hade inte någon realistisk möjlighet att få speltid – men klubben hade blivit tvungna att betala ut deras löner vecka efter vecka. I en idealisk värld hade Liverpool naturligtvis sålt den girige (Assaidi) och den store (Coates) till Stoke respektive Sunderland, men lån är trots allt bättre än om de hade blivit kvar.

Enligt The Guardian blev Fabio Borini och Lucas Leiva informerade om att deras möjligheter till speltid kommer att bli ”väldigt begränsade”. Liverpools inställning verkar ha varit orubblig: de får gärna gå, men det skulle vara försäljningar och inte utlåningar. Dessvärre, för Lucas del, verkar intressenter som Napoli och Galatasaray endast ha erbjudit sig att låna honom.
I Borinis fall är det väldokumenterat att QPR fick ett fint bud accepterat, men att italienaren inte lyckades komma överens om lönen med Londonklubben. Detta gjorde att Borini – med all rätt – har fått utstå mycket kritik på sociala medier. Ett exempel:

Hur desperata trodde Borinis camp att QPR var? En veckolön på £90 000 för en offensiv spelare som bara gjorde ett fåtal spelmål i Premier League under fjolårssäsongen? QPR gjorde naturligtvis helt rätt som inte var tillmötesgående mot Borinis orimliga lönekrav. Borinis girighet kan mycket väl få ödesdigra konsekvenser för hans fortsatta karriär som fotbollsspelare. Dels kommer han att slösa bort åtminstone en halv säsong – i bästa fall på en bänk – och dels har han fått en girighetsstämpel på sig.

Objektivt betraktat var ligans största händelser under Deadline Day naturligtvis de stora anfallsövergångarna. Paniken i Manchester United har gjort att de väldigt snabbt har etablerat sig som ligans allra största köplag. Sir Alex Ferguson värvade väldigt sällan färdiga världsstjärnor, men nu har United värvat två – Angel di Maria och Radamel Falcao – på väldigt kort tid.

Det som slår mig är att United inte varen har värvat en riktigt bra mittback eller en högklassig mittfältsgeneral. För mig, var de ’givna värvningarna’ Mehdi Benatia och Arturo Vidal, men istället la klubben vääääldigt mycket krut på offensiva superstjärnor. Jag tror att de gjorde felprioriteringar. För mer läsning om United kan jag för övrigt rekommendera bloggen på Muss.se.

Arsenal lyckades inte heller vaska fram en mittback. I deras fall behövdes backup bakom Per Mertesacker och Laurent Koscielny snarare än en startspelare. Calum Chambers har visserligen inlett sin karriär i Londonklubben på ett bra sätt – och han måste fortsätta på den inslagna vägen om deras defensiv ska hålla den här säsongen.

Slutligen: Danny Welbeck till Arsenal… Ja, vad ska man egentligen säga? United låter sin enda etablerade ’local lad’ flytta till en av huvudkonkurrenterna. Den försäljningen måste vara väldigt svår att acceptera för Uniteds supportrar.

3 kommentarer
  1. Det är märkligt med United, hoppas att de ligger långt efter till nästa fönster så de inte kan rädda detta år heller med framtida superköp så att vi slipper en konkurrent till nästa års cl spel

  2. Ja United har helt klart köpt på sig mycket kvalitet.
    Men stora namn betyder inte bra resultat.

    • Speciellt inte när de stora namnen inte finns i de lagdelar som faktiskt behöver förstärkning 😉

Kommentarer är stängda.