Senaste nytt

Kommentar: Som en blixt från klar himmel

BOOOOOOOOOOOM!

Helt plötsligt hände det!

Liverpool tar in en defensiv mittfältare. Inte Jorginho eller någon annan som det ryktats om utan Fabinho!

Det i sig är ett styrketecken. Inga läckor förrän några timmar innan övergången offentliggjordes. Det är man inte bortskämd med som LFC-supporter, då man är van med utdragna transfersagor.

Liverpool är ute efter spets i sommar. Kvalitet över kvantitet. Brister åtgärdas med etablerade klasspelare. Det påminner om hur Manchester City agerade förra sommaren när de förstärkte målvakts- samt ytterbackspositionerna som tidigare var lagets svagheter.

Fabinho tillför egenskaper som Liverpool saknat. Han är en Gilberto Silva-typ som kombinerar teknik med goda defensiva egenskaper. Han kommer att bli den spelaren som skyddar backlinjen; den spelartypen som många av oss har efterlyst under hela säsongen. Han kommer att göra mittbackarnas jobb enklare och se till att laget släpper in färre mål. Han kommer att hjälpa oss stabilisera spelet, inte minst när laget ska bevaka en ledning.

Dessutom är 24 en bra ålder. Erfarenheten från Ligue 1 och Champions League finns där, men också utvecklingspotentialen och hungern. Att flytta till Liverpool blir ett naturligt steg för en spelare som troligtvis har som (realistisk) ambition att ta en plats i Brasiliens stjärnspäckade landslag.

Liverpool är förstås inte färdiga här. Nabil Fekir är fortsatt högaktuell och Klopp vill ha Alisson mellan stolparna. Det låter inte helt tokigt, eller hur?

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Kommentarer

 1. Toyen

  Äntligen så värvas en ”färdig” spelare med mångsidighet att kunna spela ytter/dcm/hb.

  Bra fot och öga, det Can tillförde hela säsongen (de matcher som spelades) kommer Fabbe göra på en halv inräknat om han blir skadad.

  Rätt in i 11’an, riktigt kul/bra värvning.

 2. Coutinho

  Känns bra med lite positiva nyheter nu efter den blytunga CL-förlusten.

  Hur trovärdiga är källorna om Allison…

Laddar...