Det är dags för Oxlade att flytta vidare i sommar – för allas skull.

Som supporter till en storklubb som Liverpool har man en speciell relation till spelarna. På ett sätt en helt opersonlig relation; man ser spelarna utöva sitt yrke som fotbollsspelare på planen; man ser de mediedrillade spelarna visa upp sina goda sidor som människor i klubbens egna kanaler men också i väl utvalda externa medier. Trots den i grund och botten extremt opersonliga relationen kan man som supporter inbilla sig att man lär känna vissa spelare som människor, eller åtminstone att man touchar dom på ytan.

Alex Oxlade-Chamberlain är en sådan spelare som nog alla inbitna LFC-supportrar känner är en bra kille. Han verkar vara schysst. Glad, sympatisk, positiv. Man tänker att han är en bra kille utanför planen. Man unnar honom verkligen all framgång.

Dessvärre har Oxlade inte haft särskilt många personliga framgångar i Liverpool. Visst har han gjort en och annan bra insats under åren, men jämnheten har aldrig funnits där, samtidigt som skadeproblemen har varit påtagliga. Det har aldrig blivit någon rytm för Oxlade i varken prestationer eller fysisk form. Istället har det blivit några ärligt talat ganska bortkastade år för honom personligen i Liverpool, även om det säkert har varit trevligt att fylla på medaljskåpet.

Nu är Oxlade 27 år gammal, inte i närheten av att vara en startspelare i Liverpool och varje gång man ser honom på planen undrar man när nästa skada kommer. Det är trist att skriva, men så känns det verkligen. Det illustreras också av Gareth Southgates senaste landslagstrupp, där Oxlade naturligtvis inte var med, och där det känns hur naturligt som helst att andra spelare – till och med en halvfigur som Jesse Lingard – rankas högre än honom av Englands förbundskapten.

Trots att Liverpool egentligen är i behov av fler engelsmän i truppen bör Oxlade säljas i sommar. En försäljning vore bäst för alla inblandade parter. Oxlade skulle med fördel kunna följa Danny Ings inslagna väg och återvända till Southampton på permanent basis. De skulle säkerligen välkomna honom som en hjälte och han skulle säkerligen bli en nyckelspelare i deras lag. Ings hade också en skadedrabbad tid i Liverpool och platsade inte heller i Reds startelva, men nere i Southampton har han etablerat sig som en toppanfallare i Premier League. Det är precis den typen av scenförändring som Oxlade också behöver i det här skedet av sin karriär.