Liverpool ställs mot den tidigare finalmotståndaren.

Varken Liverpool eller Real Madrid gör någon fantastisk säsong. Kommentarer är överflödiga gällande Liverpools andra halva av säsongen, men inte heller Real Madrid har levt upp till de skyhögt ställda förväntningarna. I skrivande stund ligger den spanska huvudstadsklubben på en för deras del blygsam tredjeplats i ligan; 6 poäng efter ledande Atletico Madrid och 2 poäng efter Barcelona.

I Champions League tog sig Real Madrid vidare till gruppspel efter att ha vunnit Grupp B, som även bestod av Borussia Mönchengladbach, Shakhtar Donetsk och Inter. Det mest anmärkningsvärda var att Real Madrid förlorade båda matcherna mot Shakhtar, som trots dessa två vinster inte lyckades komma bättre än trea i gruppen. I åttondelsfinalen tog sig Real Madrid sig förbi Atalanta relativt enkelt efter sammanlagt 4-1 (1-0, 3-1).

Real Madrid har som bekant vunnit CL vid flertalet tillfällen de senaste åren, vilket inte minst vi LFC-fans har ’drabbats’ av. Sedan dess har klubben försökt föryngrat laget stegvis genom att köpa in dyra unga spelare som exempelvis Vinicius Junior och Rodrygo, men precis som Liverpool består deras stomme alltjämt av spelare som var med när lagen möttes i CL-finalen för ett par år sedan.

* * *

Nedan är samtliga kvartsfinaler som lottades tidigare under fredagen:

Real Madrid – Liverpool
Chelsea – Porto
Bayern München – PSG
Manchester City – Borussia Dortmund