Några ord om den galna 7-0-segern mot Crystal Palace.

På sistone har Jürgen Klopp fått motta en del befogad kritik för att inte ha roterat tillräckligt mycket. Framförallt har offensiva äss som Diogo Jota, Sadio Mané och Mohamed Salah fått otroligt mycket speltid, även mot lite svagare motståndare. Därför var det skönt att se Takumi Minamino ta Salahs plats i startelvan i matchen mot Crystal Palace.

Jag har efterlyst bättre insatser från squadplayers som Neco Williams, Divock Origi och just Minamino. För att Klopp ska kunna rotera på ett framgångsrikt sätt måste trots allt den typen av backup-spelare verkligen komma in och tillföra. De kan inte vara lika bra som de ordnarie spelarna, men de kan inte bara var ”alibispelare” heller.

Minamino har inte haft en särskilt lyckad säsong, men mot Palace var han så påkopplad och involverad som han måste vara för att förtjäna sin speltid. Matchen hann knappt börja innan Minamino satte 1-0-målet med en klassaktion. Det förlösande första målet satte tonen i matchen som ju slutade i en enorm 7-0-seger för Liverpool.

Klopp har varit inne på att Minamino har spelat i en för honom ovan position. Japanen har inte sett bekväm ut som mittfältare, men längre fram i banan presterar han desto bättre. Förhoppningsvis kommer inte Minamino att behövas på mittfältet framöver när skadade spelare är åter i spel.

7-0-segern justerade också målskillnaden som har varit ”sådär” sedan 7-2-förlusten mot Aston Villa. Liverpool radade upp fina anfall och fantastiska avslut mot Palace, det är sådant som stärker självförtroendet inför fortsättningen, men naturligtvis ingenting som kommer att ske särskilt ofta.