Den spektakulära Wolves-spelaren kan vara på väg att röra på sig i januari.

Förra säsongen var Adama Traoré den mest hypade spelaren i ett starkt Wolves. Som hämtad ur en Buster-serie sprang muskelknippet ifrån de flesta motståndarna med en rasande hastighet och dessutom hade han mer slutprodukt än tidigare i sin karriär. Många trodde att han skulle skriva på för en större klubb i förra sommarens transferfönster, men av allt att döma såg Wolves till att hindra en övergång genom att kräva omkring £70m för Traoré. Sedan dess har Traoré inte levererat.

I skrivande stund – den 22:a december – har Traoré fortfarande inte gjort mål eller assist under säsongen. Hans speltid har också minskat, trots att Wolves som bekant sålde Diogo Jota till Liverpool och Raul Jimenez har råkat ut för en ytterst olycklig huvudskada som kommer att hålla honom borta från spel under en längre period.

Som ett brev på posten har nya flyttrykten dykt upp kring Traoré. Nu är det dock främst inte storklubbar som är på tapeten – utan istället spekuleras det om en flytt till nykomligen Leeds United – vilket ju onekligen inte vore ett steg upp i hierarkin.

Traoré har en historia med Leeds nuvarande skyttekung Patrick Bamford, då de spelade tillsammans i Middlesbrough. Samtidigt kan Leeds vara på väg att få en ekonomisk boost, då NFL-klubben San Fransisco 49ers vill öka sitt ägandeskap från 10% till 25% genom att investera £50m i klubben. Därför är Traoré-ryktena inte särskilt förvånande.

Det är främst den relativt seriösa sajten 90min.com som kopplas samman Traoré med Leeds. Huvudpersonen själv uppges vara intresserad av en flytt för att få mer speltid och därmed chansen att komma med i Spaniens EM-trupp, där det ju råder enorm konkurrens.

Liverpool har tidigare kopplats samman med Traoré och mycket talar för att man kommer att skeppa Divock Origi i januari – men det återstår att se om man kommer att ersätta belgaren och om Traorés namn i så fall återfinns på listan över potentiella ersättare.