Liverpool imponerande från första till sista minut trots antalet skador i truppen. Segern skrevs till 3-0 men var trots det ett resultat i underkant.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Milner, Fabinho, Matip, Robertson, Wijnaldum, Keita(53), Jones, Jota(89), Mane(89), Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Minamino(89), Tsimikas, Origi(89), Phillips, Clarkson, N.Williams(53)

Leicesters startelva: Schmeichel, Albrighton, Fofana, Evans, Fuchs(62), Justin, Mendy, Tielemans, Barnes(62), Maddison, Vardy

Leicesters bänk: Ward, Morgan, Thomas, Choudhury, Praet(62), Ünder(62), Ihenacho

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Leicester 3-0 (2-0, 1-0)

1-0: Evans (självmål) 21′

2-0: Jota 41′

3-0: Firmino 86′

Skott på mål: 13 – 4
Totalt antal skott: 24 – 11
Skott utanför: 8 – 5
Bollinnehav: 57,2% – 42,8%
Passningsprocent: 85,5% – 77,8%
Vunna luftdueller: 38,2% – 61,8%
Offsides: 2 – 1
Hörnor: 10 – 3
Gula kort: 0 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Var med på ett antal utrusningar och klev fram med en riktigt fin räddning mot Vardy i slutet av matchen. Värdefull hållen nolla i Ray Clemence ära.

Milner – Började som högerback och slutade som central mittfältare. Briljant med att hitta ytor och kändes väldigt trygg i passningsspelet. Levererade två assist på hörna. Utmärkt.

Fabinho – Läste spelet mycket bra, spelade enkelt och samarbetade väl ihop med sin nya mittbackskamrat.

Matip – Inte rädd för att stötbryta när det krävdes och nära en målnick i offensiv riktning. Stabil insats överlag utan att ställas på några större prov.

Robertson – Grym initiativförmåga och blandade ständigt sina beslut offensivt vilket gjorde det svårt för Leicester att försvara sig mot skotten. Levererade även ett utmärkt inlägg till Jota som gav viktiga 2-0 innan paus.

Wijnaldum – Allti-allo Gini fick slotta in i den defensiva mittfältsrollen med tanke på skadesituationen, och gjorde det med den äran. Bra positionerad och på att hålla passningstempot uppe. Lyckades också skaka av sig en stygg brytning av Mendy som träffade illa. Puh.

Keita(53) – Energirik och ville verkligen visa upp sig från sin bästa sida. Det tekniska utförandet var dock inte alltid lika bra som tanken i många situationer. Klev av skadad med en dragen baksida.

Jones – Unge Jones imponerade verkligen. Bra bollbehandling på små ytor, släppte den oftast i rätt lägen och visade även en resolut sida för att vinna tillbaka bollen. Dribblade kanske lite väl mycket i utsatta positioner men självförtroendet på killen är orubbligt. Tog chansen helt klart.

Jota(89) – Omöjlig att hålla reda på. Magisk på små ytor, snabb att komma till avslut och smällde in ytterligare ett mål på Anfield med en kanonnick. Klass återigen.

Mane(89) – Gav inte den hypade Fofana en lugn stund. Lyckades komma till avslut och ta sig till flertalet målchanser i och runt straffområdet. Mycket bra även han.

Firmino – Inledde matchen väldigt bra och det osade sedan mål flertalet gånger med bollar i stolpen och på mållinjen innan han äntligen fick sätta dit den med skallen mot slutet. Skönt för självförtroendet både gällande insatsen i sig, och för den sviktande målformen.

Inhoppare:

N.Williams(53) – Gjorde första minuterna på länge. Sugen på att kliva framåt och vara involverad i spelet. Lite orutinerad i sitt beslutsfattande emellanåt.

Minamino(89) – Sugen på att komma till avslut.

Origi(89) – Fick spela hem de tre poängen på kontot.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

1 kommentar
  1. Satt lite halvt och väntade mig att vårt veka mittfält skulle köras över och första Anfield-förlusten sedan hjulet uppfanns skulle bli ett faktum. En del lag skulle tvivla på sin egen förmåga när mer än halva startelvan saknas, men inte Liverpool under Klopp. Vilken utskåpning och vilket styrkebesked, hatten av!

    Hela laget med beröm godkänt. Jota naturligtvis bäst på plan, men tycker också Milner förtjänar en extra applåd. Vem hade kunnat tro att han skulle vara lika vass offensivt som TAA?! Blir med ett nöjt leende jag strax lägger huvudet på kudden.

Kommentarer är stängda.