[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Tidiga värvningar och förändringar i ledstaben gör att det finns mycket att skriva om på Totaal Liverpool!

Silly season med Liverpool är aldrig tråkigt. Det händer alltid mycket. Många spelare ska in och ut. Klubben tvingas säljas spelare som tvingar sig bort. Ibland byts ledare ut också. Därmed är silly season på Totaal Liverpool aldrig tråkigt heller. Den här sommaren verkar inte bli något undantag.

* * *

Liverpool har som bekant redan signat den erfarna och pålitliga allroundspelaren James Milner på free transfer. Han är förstås inte gratis, men hade naturligtvis varit betydligt dyrare om han haft kontrakt i flera år till. Ja, för det första hade Manchester City knappast varit intresserade av att släppa honom. Make no mistake, Milner var en viktig spelare för City och kommer att bli minst lika viktig för Liverpool.

* * *

Vilka kommer Liverpool att signa härnäst? Av allt att döma blir det ytterligare kontraktslösa spelare i form av Danny Ings och Adam Bodgan.

Tja, frågar ni mig kommer både Ings och Bodgan antagligen att fylla de tilltänkta funktionerna. Ings kommer att utgöra ett bättre alternativ än Fabio Borini gjorde 14/15 och kan växa ytterligare. Bodgan är ingen drömvärvning, men känns rent spontant som en klart bättre målvakt än Brad Jones, vad det nu säger (kanske inte särskilt mycket…).

Jag har egentligen inga problem med att Liverpool värvar billiga squadplayers som Ings och Bodgan. Tvärtom har min idé alltid varit att det bästa vore att hämta in billiga utfyllnadsspelare för att möjliggöra dyrare spetsspelare. Kanske är det planen i sommar?

* * *

Slutligen. Det var vackert att se Luis Suarez lyfta Champions League-pokalen i Berlin. Jag har alltid haft full förståelse för Suarez beslut att lämna Liverpool och har svårt att klandra den gode uruguayanen för att han pressade fram en flytt till Barcelona.

Det var även fint att se Javier Mascherano, som också slet hårt i Liverpooltröjan, lyfta pokalen. De senaste åren har flera Liverpoolspelare vunnit CL; även Xabi Alonso och Alvaro Arbeloa har triumferat i turneringen. Det är enkelt att konstatera att åtminstone tre (Suarez, Mascherano, Xabi) är spelare av extremt hög kvalitet och att Liverpool verkligen hade blivit bättre med någon av de i laget.

De tunga tappen har blivit ännu tyngre av att Liverpools rekryteringsarbete ofta lämnat mycket i övrigt att önska. Kanske kan det bli bättring på den fronten i sommar?

1 kommentar
  1. Reds announce Ings deal
    Liverpool have confirmed the signing of Danny Ings, subject to a medical.

Kommentarer är stängda.