Bara två omgångar har spelats och ingen kan dra slutsatser över hela säsongen, men…

… Manchester City är fortfarande en vinnarmaskin. De har inte slagit av på takten.

… Manchester United är mer dysfunktionellt än någonsin. Erik ten Hag må vara en kompetent manager, men någonting är väldigt ruttet och truppen är i behov av många nya klasspelare.

… Arsenal med Gabriel Jesus i spetsen har fått en bra start. Viktigt för deras strävan efter Champions League.

… Chelsea var klasser bättre än Spurs och endast domaren räddade oavgjort för Antonio Contes mannar. Det var ett orättvist resultat. Med flera fina förstärkningar är känslan att Chelsea är klart bättre än förra säsongen.

… Newcastle fortsätter att ta poäng. Förra säsongen fixades till i januarifönstret. Deras sommarvärvningar är helt okej. De skyndar långsamt, men den positiva kurvan är tydlig.

… Brighton blir att räkna med den här säsongen också. En del bedömare befarade att tappet av Yves Bissouma skulle bli väldigt tungt, de bedömarna förstod nog inte hur bra Moisés Caicedo är. Gissningsvis kommer Caicedo att säljas dyrt nästa sommar.

… Aston Villa har redan drabbats av en blytung skada, då stjärnförvärvet Diego Carlos förväntas bli borta de kommande 6 månaderna. Trist för Steven Gerrard, som säkerligen hade hoppats att Carlos skulle bli lagets ledande försvarsspelare.

… Leicester fortsätter att vara ur slag. Brendan Rodgers lagbygge har tappat allt momentum de senaste årena och flera nyckelspelare ryktas vara aktuella för flyttas innan transferfönstret stänger.

… Everton har inlett tungt med två raka förluster. Ser ut att bli inblandade i bottenstriden den här säsongen också. Det återstår att se om Anthony Gordon blir kvar, men att tappa honom vore jobbigt på flera sätt, inte minst eftersom han är en egen produkt.