FSG har löst mycket med rekryteringarna av Edwards och Hughes, men att de ämnar att köpa en till fotbollsklubb lämnar en besk eftersmak.

Michael Edwards är tillbaka i Liverpool. Eller åtminstone så mycket tillbaka som han kan vara utan att för den delen vara anställd av Liverpool.

Edwards kommer att vara anställd av FSG som ”CEO of Football”, vilket betyder att han kommer att vara chef för hela fotbollsverksamheten, där Liverpool naturligtvis är kronjuvelen, men inte kommer att vara ensamma.

I FSG:s pressmeddelande sa Edwards bland annat: ”“It was vital for me that, if I did return, it had to be with renewed vigour and energy. In practice, this means having fresh challenges and opportunities. As such, one of the biggest factors in my decision is the commitment to acquire and oversee an additional club, growing this area of their organization. I believe that to remain competitive, investment and expansion of the current football portfolio is necessary.

* * *

Edwards kommer uppenbarligen att ha ett övergripande sportsligt ansvar, medan pålitliga medierapporter uppger att Bournemouths sportchef Richard Hughes – som känd Edwards i 20 års tid – är klar som ny sportchef i Liverpool.

Hughes är uppenbarligen ”Edwards gubbe” och vi kan räkna med att de kommer att synka bra.

Av allt att döma har Hughes gjort ett gediget jobb som sportchef i Bournemouth, som ju inte är inblandade i den absoluta bottenstriden av Premier League. Bournemouth har flera spännande spelare som Hughes har fyndat, och managern Andoni Iraola har också sig visat vara en lika modig som bra rekrytering.

* * *

Edwards-Hughes är en fantastisk duo att få in för Liverpool, men dagens besked om att FSG ska köpa ytterligare en fotbollsklubb lämnar ändå en besk eftersmak.

Det kanske kommer bli omöjligt för storklubbar att hävda sig i framtiden utan detta upplägg, men som fotbollssupporter kan man bara beklaga att FSG kommer att förstöra någon annan klubbs identitet genom att göra de till Liverpools farmarlag. c

Säkert blir farmarlaget en rolig utmaning för Edwards och säkert kommer Liverpool gynnas av ett farmarlag på lång sikt, men jag tycker ändå att det är en beklaglig utveckling som FSG hakar på.

1 kommentar
  1. Oundvikligt kanske med tanke på att det beskrivs som en förutsättning till att vara konkurrenskraftig. Hade gärna dock sett att supportrar samlats för att försöka slå ner detta, alternativt att UEFA eller FIFA förbjuder det. Det är ju ännu ett inslag av den moderna fotbollen som sliter av en del av själen i sporten, och det skulle bli ännu en asterisk i sitt supporterskap

Kommentarer är stängda.