Senaste nytt

Matchkrönika: Hårt jobb, ödmjukhet och personkemi

[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Först vill jag passa på att säga att matchkrönikor kommer att bli mer frekventa den här säsongen. Att denna publiceras några dagar efter Spursmatchen beror på en kombination av stort fokus på Deadline Day och landslagsuppehållet, som gör att det är låååångt till nästa match.

3-0-segern på White Hart Lane gav sannerligen mersmak. Man längtar till nästa gång Liverpool ska spela. Även den här säsongens Liverpoolupplaga är ett offensivt, frejdigt och allmänt fräscht lagbygge där arkitektens namn naturligtvis är Brendan Rodgers.

Gerrard Balo

Somliga har varit oroliga för att Liverpool har värvat för många spelare. ”Vi kan bli som Spurs förra säsongen”, sade skeptikerna. I söndags blev det tydligt att flera av Liverpools nyförvärv redan har kommit in i laget på ett hela annat sätt än vad Spurs nyförvärv – exklusive Christian Eriksen – gjorde förra säsongen. Detta beror naturligtvis på att Liverpool redan har en väldigt fin grund och även på att nyförvärven helt enkelt är bättre än Spurs motsvarigheter.

Söndagens seger var egentligen aldrig hotad. Simon Mignolet behövde förvisso göra någon enstaka räddning, men överlag var Liverpool klart bättre än Spurs. Rodgers taktiska disposition gjorde att Liverpool fick ett numerärt överläge på mittfältet. Konsekvensen av detta blev att hemmalagets offensiva spelmotor Eriksen blev helt utraderad ur matchen. Utan den danska bollvirtuosens inflytande blev Spurs anfall väldigt idéfattiga. Lägg därfter till att Erik Lamela som vanligt såg extremt frustrerad ut så fort han togs hårt i närkamperna… Och att Emmanuel Adebayor som vanligt visade att han inte är en av de allra bästa anfallarna i ligan… Ja, då kan man förstå att Spurs blev nollade.

Gudarna ska veta att Liverpool inte spelade ett fantastiskt försvarsspel. I synnerhet inte i första halvlek. Som tur är var Spurs offensiv som sagt inte särskilt vass – snarare tvärtom.

Liverpool lever alltjämt på ett starkt anfallsspel, där kontringsspelet utgör det absolut största hotet. Raheem Sterling var bäst på planen mot Spurs och fortsätter därmed visa väldigt god form. Daniel Sturridge ser också allmänt vass ut, även om han inte blev målskytt den här gången.

Jag måste också nämna några ord om nyförvärvens insatser. De många spelarna har såväl spetsat som breddat truppen. Två som förtjänar extra uppmärksamhet efter Spursmatchen är Alberto Moreno och Mario Balotelli.

alberto moreno

Moreno gjorde en väldigt, väldigt bra match. När såg vi senast en ytterback göra en lika bra insats i Liverpooltröjan? Jag vetefan. Moreno känns väldigt komplett. Mest imponerad är jag faktiskt över hans ettrighet och närkampsteknik. Kan inte tänka mig att han är särskilt stark i kroppen, men han går in i närkamperna på ett väldigt effektivt sätt. Målet var en högklassig individuell prestation och knappast någonting som Glen Johnson, Jon Flanagan & co skulle klara av att utföra.

Balotelli kunde mycket väl ha blivit målskytt flera gånger om, men han saknade skärpan i avsluten. Vad jag ville se från honom var framförallt hårt jobb, en ödmjukhet att underkasta sig lagets taktik samt personkemi med medspelare.

Då syftar jag på personkemi på planen och inte utanför densamma. Balotelli uppfyllde samtliga tre kriterier, vilket känns viktigt inför fortsättningen. Det kriterierna är nämligen grundpelare i detta lagbygge och att uppfylla dessa är därmed en direkt förutsättning för att kunna lyckas i dagens Liverpool.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

26 Kommentarer

 1. Coutinho

  Frågan är om du själv kan läsa din egna text…
  Oavsett fall så verkar du gilla g Johnson som spelare och jag gör det inte. Längre än så verkar vi inte komma.

 2. Coutinho

  OS

  Att han inte kan längre….. ja är det verkligen så? Och ska vi jämföra borde det vara lika för tidigt att hissa Moreno efter en bra match som det är att dissa honom efter en dålig….

  Hoppas du kan läsa din egna text… Jag gillar framförallt slutet, att dissa Johnson efter en dålig match. Har du inte sett Liverpool dem senaste två åren eller….

  1. OS

   Det står inte ens så. Läs igen, Morenos namn står där. Är du säker på att våra ytterbacksproblem är lösta för att Moreno precis som Flanagan gjorde förra säsongen lyckades överglänsa Spurs?

   Jag har sett de flesta matcherna, jag tycker inte att GJ har varit konsekvent dålig eller för den delen sämst på plan så som jag antar att du antyder.

 3. Coutinho

  City borta är nog seriens svåraste match att debutera i, att ta den matchen med moreno o jämföra mot Johnson är väl inte helt rättvist. Att dissa Johnson efter en dålig match, hallå eller….. Han har varit dålig i minst två säsonger.

  Nej du OS, det var inte många rätt i din text.

  Sammantaget är jag grymt nöjd med vårat sommar fönster. Alla våra nyförvärv känns genomtänkta förutom lovren, jag hade gärna sett en högermittback istället som kan spela med Sahko men man kan inte få allt. Våran första elva tycker jag ser nästan lika bra ut som fjolårets trots suarez. Sterling kommer att bli årets spelare om han håller sig skadefri!

 4. Joakim

  ”sedan inte gjorde vare sig massa assist eller mål är en grej”
  ”Hans lön är kanske inte motiverad men deal with it, han har den lönen.”

  Med en hög lön och vara en av stöttepelarna så kommer större förväntningar, deal with it.
  Med det sagt menar nog inte jag eller någon annan att Flanno ska spela på Glenns bekostnad enbart för han är mer prisvärdig. Men du förväntar dig mer saker av Glenn än Flanno.

  Precis som du förväntar dig mer av senior arkitekt än en lärling, det är så i alla yrken.

  Du tror inte United kommer ha högre krav / förväntningar på Falcao än t.ex Blackett? Eller för den sakens skull Luke Shaw även om han också är ung så kommer han med en hög lön och prislapp och därmed en massa förväntningar och krav.

  Självklart ska vi, oavsett lön, spela med bästa manskap vi har.
  Det tycker jag var backlinjen vi såg mot Spurs, möjligen Skrtel för Sakho men det är mest en smaksak, på lång sikt så ska ju Sakhos vara tänkt att vara 1 av 2 mittbackar.

  1. OS

   Jag efterlyste inte en fridlysning av Glen. Han ska också kritiseras men läs mitt inlägg igen så förstår du nog att det var det jag mena. Kolla videon så ser du att han gjorde en hel del lyckade aktioner ifjol, något folk hävdar inte har hänt på flera år.

   I City-matchen när han var helt okej var det någon som ville få det till att det var hans fel vid 2-0 när han desperat som siste man försökte rädda situationen.. Istället för att titta på varför hela vänsterflanken fallerat från mittplan och nedåt. Någon gnällde över att han inte fortsatte att spela skadad. Någon var glad att han var skadad. Någon sa att han varit klart sämst på plan senaste åren….. Tycker du att det är nyanserat och annat än en häxjakt?

   Angående lönen så vet du precis som jag och alla andra som följt klubben åtminstone några år bak i tiden att hans kontrakt kom till när det var andra förutsättningar. Därav deal with it, du vet precis som jag att han aldrig hade fått det kontraktet idag. Det känns därför irrelevant. Vill du kan vi titta på helhetsbilden för klubben ekonomiskt sett nu när han trots allt bara har kontrakt till sommaren.

  2. Joakim

   Videon hade nästan motsatt effekt på mig. Extremt lite om det där är hans best of video för en HEL säsong. Ett par bra inlägg, någon dribbling. Det mesta är ju bara några vanliga interceptions och mycket av det han gör avbryts ju (när videon cuttar). Jag har bra mycket högra krav på en spelare som ska vara ledande i vårt lag.

   Kan inte snacka för alla här, men jag har inte sagt att han är kroniskt värdelös och jag tycker också det är drygt att folk är glada när han blir skadad. Han har gjort helt okej insatser ibland, men på det stora hela och framför allt under en längre, nästan 2 års period, tycker jag hans nivå har varit för låg för ett lag med titel och CL-ambitioner. Att göra 2-3 dåliga matcher, 1-2 okej, för blanda med 1 riktigt bra håller inte riktigt.

   Man kan ju bara jämföra med spelare som Zabaleta, Ivanovic, Baines och Azpilicueta förra säsongen. De levererar vecka in och ut.

  3. OS

   Saken med videon var väl att man säger att han inte gör något alls av det där. Det är säkert inte allt han hitta på under förra året, har väldigt svårt att tro att någon gått igenom samtliga matcher och minuter GJ spela ifjol för att klippa ihop en video..

   Ja men Joakim, då förstår jag inte varför du svarar på mitt inlägg så som du gör, då är du inte en av dem. Tycker att jag var väldigt tydlig med att det var nyans jag eftersökte, inte att man ska sluta vara kritisk.. ser inte dig som en av dem heller. Jag tycker att inläggen om GJ har hållit sjukt låg nivå i många fall (det betyder inte i alla fall) och det tycker jag är trist… för i regel har vi sluppit lfc.nu-nivån här. Du verkar även dela min åsikt att dessa inlägg är kassa.

   Men ska man säga något om det du skriver så kokar allt alltid ner till lönen.. det är trots allt bara en kostnad i att hålla igång en spelare. Om vi tittar på den här säsongen och hur det hade belastat ekonomi att ersätta GJ….

   Jag har för mig att GJ tjänar 100.000 pund i veckan. LFC hade valet att mer eller mindre skänka bort honom i somras för att ingen vill ta över den lönen, som sagt kom den till under andra förutsättningar. Köpa in en HB som ersatte vilket hade kunnat FÅ kostat ca 15 miljoner pund, lägg därtill att jag inte ser många alternativ i den prisklassen samtidigt som vi behövde stärka på en rad andra positioner framförallt och inte minst inte minska bredden. GJ bemästrar dessutom vänsterbacken på ett okej sätt.

   En årslön för GJ är 5,2 miljoner pund – En årslön för Moreno är väl ca 2 miljoner pund har jag för mig. En motsvarande ersättare för GJ hade väl fått 2-3 miljoner i årslön. Inför säsongen stod vi alltså inför följande alternativ:

   Köp en ny ytterback och sälj GJ och hoppas på 2-3 miljoner pund sett till kontraktstid och hur kasst betalt vi fått tidigare för dessa spelare vi velat dumpa:
   15 miljoner ut för ny back
   3 miljoner in för GJ
   2,5 miljoner i lön för ny spelare 14/15
   = 14/15 kostar 14,5 miljoner pund och vi får en ny oprövad back, kan bli lyckat, kan bli flopp. I GJ vet vi vad vi får efter alla år, det är inte bländande men inte dåligt heller.

   Behålla GJ och låta kontraktet löpa ut:
   5,2 miljoner pund ut.

   Sedan kan avskrivningar osv diskuteras. Väl dock är GJ, sin lön till trots, det ekonomiskt bästa alternativet för den här säsongen. Vi hade inte Utd:s transferbudget. Att ställa krav utifrån ekonomiska aspekter är så klart relevant men i GJ:s fall inför den här säsongen tycker jag att det är rätt sekundärt.

   Och ja.. som det är hade jag gärna bytt ut GJ mot samtliga du nämner, men det är också spelare i 20-30 miljoners klassen. Det har aldrig GJ varit, han kom för 17.

   Din jämförelse med en arkitekt haltar. En lärling får aldrig sista ordet och i slutändan är det senioren du blir debiterad för.

  4. Joakim

   Anledningen till att jag skriver/svara är för det är intressant att diskutera, och du är en av de flitigaste på bloggen. Jag förstår (nu) att du vill ha en nyanserad bild av diskussionen. Även om det verkat ibland som du bara försökt försvara och säga att Glen inte är (så) dålig som alla andra tycker. Finns ju inget rätt och fel där.

   Samtidigt, om man tar bort de skadeglada (det var väl bara 1-2 idioter som uttryckte sig så), så verkar de flesta vara ganska missnöjda med Glen Johnson. Jag vet inte hur folk ska uttrycka sig då för undvika att bli anklagad för vara del i en häxjakt?

   Ett annat exempel:
   Jag förstod att Lucas fick kritik i början av sin Liverpool-karriär, med all rätt dessutom. Men sedan när hans roll ändrades och han började bli en väldigt viktig del av vårt lag så hade folk svårt att uppdatera sin åsikt om Lucas och faktiskt se på det han bidrog med nu. Folk höll kvar vid vad de hade sett och baserat sin åsikt på för flera år sedan. Det irriterade mig enormt.

   Det är kanske svårt att för dig att tro, men jag har varit en av Glens stora beundrare. Tyvärr tycker jag han har gjort en omvänd Lucas och gått från väldigt bra till dålig.

   Jag använde bara lönen i argumentation om att man kan ha motkrav och vissa saker att leva upp till. Samma med liknelsen med en färsk arkitekt. Förväntningar påverkas av ålder, rutin, status och lön. Jag har inga problem med hur mycket han tjänar, men han är en av de äldsta, mest rutinerade och ska vara en av de som går i bräschen för de andra. Igen, jag tycker inte Flanno eller någon annan ska spela på bekostnad av Glen för han är mer prisvärd, absolut inte. Men jag förväntar mig en högre och jämnare nivå hos honom. Att en färsking som Flanno och Sterling skulle skifta i nivå på sina insatser är mer normalt i den åldern då de inte hunnit etablera sig på seniornivå (även om Sterling inte visar några tecken på det).

   Jag håller med om att GJ är användbar både till höger och vänster, och jag vill inte att vi säljer honom ens, men jag tror han kan må bra av en tid på bänken, ökad konkurrens och inte ta sin plats för givet. Jag hoppas det kan få igång honom igen.

   Backarna jag nämner är det jag önskar/drömmer om från våra ytterbackar i prestationer och jämnhet. Förstår att det kostar som fan att köpa sådana färdiga spelare.

   Seamus Coleman kom för £60000 från Sligo Rovers 2009. Det måste vara en av PL-erans bästa och mest prisvärda värvningar där uppe med Sami. Bale gick från en misslyckad vänsterback till den han är i dag på relativt kort tid. Nu är de här två extrem-fall, men jag är fan av att ge yngre förmågor chansen att spela och växa ut. Har stor tro på Moreno, och även Mannquilo har jag blivit ganska positiv till.

 5. OS

  Angående Glen tycker jag att alla kan tänka sig tillbaks till förra året när han var skadad och inte skadad. När han kom tillbaks fick vi också betydligt mycket lättare att etablera spel på offensiv planhalva, att han sedan inte gjorde vare sig massa assist eller mål är en grej… men knappast avgörande. Hans lön är kanske inte motiverad men deal with it, han har den lönen. Vi blir inte av med honom i år och ville tydligen inte sälja honom till varje pris i somras. Man kan förvänta sig mer osv. Men han är inte den katastrofen som vissa vill ha det till och det är tröttsamt, någon hävda att han var sämre än Aspas och konstant sämst senaste åren.

  Att han inte kan längre….. ja är det verkligen så? Och ska vi jämföra borde det vara lika för tidigt att hissa Moreno efter en bra match som det är att dissa honom efter en dålig….
  https://www.youtube.com/watch?v=r_uBLxWePTY

  Sedan ser det jävligt lovande ut med Moreno om han tänker hålla nivån offensivt som han gjorde mot Spurs. Det ser dock inte klockrent ut på vänster sidan av plan i defensiven. Det var katastrof mot City och inte klockrent mot Spurs… det är säkerligen sånt som utvecklas när samspelet blir bättre.. men glöm inte att den kritiken fanns redan innan köpet mot Moreno, att han brister bakåt.

  Jag tycker att lite nyans behöver komma till. Spelarna har den lönen de har, det är något vi kunde hanterat i somras och har valt att göra det så här. Nu bedömer vi de efter sportslig förmåga, för det är sjukt ointressant att diskutera lön nu. Spelar inte Flanagan hellre än GJ bara för att man i en ekvation mellan lön och prestation skulle få ett bättre nyckeltal. Bästa tillgängliga manskap på plan nu. Jag tycker att vi kan se fram emot en säsong med positiv tillförsikt. Vi kommer få ett blixtrande kantspel offensivt förhoppningsvis då vi i Manquillo, Moreno och Johnson faktiskt verkar ha tre snabba och kompetenta ytterbackar. Defensivt ser det skakigare ut men med samspel och om vi har tur med skador borde det ha alla förutsättningar till att vara bättre än förra säsongen som under vissa stunder var bedrövligt dålig.

  Det här är ett inlägg i diskussionen under inlägget och inte mot det som skrevs i inlägget.

 6. Coutinho

  Häxjakten på g Johnson är ju helt befogad. Vi har PL mest överskattade högerback som alltid har varit kass bakåt men som nu är även kass framåt. Sedan att han platsar i engelska landslaget säger väl allt om Roy hogdson. Hans kroppsspråk när han har förlorat bollen blir man ju nervös av, han helt enkelt skiter i det. Att han spelar mkt hos oss är ju att vi har inte haft den hårdaste konkurrensen på hans plats.
  Tycker manquillos två matcher är bättre än vad g Johnson har spelat dem senaste två åren och detta snack om att han har rutin, ja varför gör han så mkt individuella misstag då om han har så mkt rutin…

 7. Glenn

  Det måste ju vara tillåtet att få uttala sig om de egna spelarna. Och det inbegriper kritik. När spelare gör ngt dåligt (som Moreno mot City) så ska man självklart få kritisera, och tvärtom när han gjort ngt bra. Samma sak bör gälla både spelarköp och försäljningar. Vill man ha in en viss spelare eller inte? Varför Osv..

  Jag tycker personligen att GJ aldrig kommit upp till den standad man hoppades på. På fem matcher gör han två rent ut dåliga insatser, två ok och en bra. Ett sånt facit räcker inte i en PL-aspirerande klubb (och inte till den lönen. En spelare med den transfersumman och lönen ska vara en av PLs och världens bästa högerbackar år efter år). Sen får man ju tänka på vilka förstärkningsord man använder om både de egna och andras spelare.

  Samma sak tycker jag gäller Lucas. Han var ytterst dålig de första säsongerna. Den kritik han fick var berättigad. Han var riktigt dålig, men vi kom undan med det för att Masken vanligtvis spelade, så det gjorde inte så mkt. Sen när Masken lämnade växte han ut till en av ligans bästa def mittfältare, och då ska han också få höra det. De sista säsongerna syns igen det mediokra passningsspelet och långsamheten. Men som jag skrev igår så är jag ändock glad att han blev kvar när ingen ersättare kom in. Detsamma gäller GJ. Men det är två spelare jag hoppas vi ersätter kommande säsong. Sen är det också dax för Allen att börja leverera på en jämn och hög nivå.

  Angående VB: Där ser det väldigt bra ut. En defensivt stark Enrique kompletteras av en offensivt begåvad Moreno. Sen kan våra högerbackar även vikariera där. Precis som det ska vara. Och om Moreno kan plocka fram de defensiva kvaliteter han visade i söndags (som jag inte trodde han hade av det lilla jag sett från ifjol, och särskild då i EL-finalen) är det ju görnice!

  Så: jag är inte så imponerad av min namne med sina bolltapp och därefter småjoggningar hem. Men jag hoppas att han gör jla fina matcher framöver. och isf ska jag berätta det för er 😉

  1. Joakim

   Allen har varit riktigt bra i de två senaste matcherna. Väldigt stabil. Hoppas han fortsätter så.

 8. Salmon

  Håller oxå med om att GJ får ta oskäligt mkt skit överlag, han har tappat sen han peakade men är fortfarande ett väldigt gediget alternativ! Ifjol fick han ju ½skadad hoppa mellan höger och vänstersidan, och löste detta utan att gnälla!
  Sen kanske han tjänar mkt sett till prestationen idag, men finns väl ett ½ dussin spelare i klubben som chashar in fett utan att lyfta ett finger!

  Han ska inte vara given på gamla meriter, men han har absolut en roll i vår klubb denna säsongen! Flanno/Manquillo har inte jag sett tillräckligt mkt stabilitet ifrån för att känna mig helt trygg med framöver!

 9. JohanE

  Jag tycker också häxjakten är överdriven. Glen kanske inte gör klassmål längre men det gör inte Gerrard heller men båda kan ändå göra ett gott jobb för oss. Glen kommer få matcher men inte vecka ut vecka in. Det jag tycker är frustrerande med Glen är hans tvekande med bollen. Passa och skjut mer han har kvalitén! Defensivt är han helt ok tycker jag.

  1. pelle2x

   Fast är det verkligen häxjakt att konstatera att Moreno kan göra saker som GJ (och Flanagan) inte kan? Om man skriver att Hendersons löpstyrka behövs i laget och konstaterar att Gerrard inte längre är lika löpstark som för 5 år sedan – är det då häxjakt på Gerrard eller en korrekt verklighetsbeskrivning som man bör ha i åtanke när man analyserar laget?

   I Gerrards fall har Rodgers skräddarsytt en roll som han verkligen behärskar. Han är ju en mångsidigare och överlag en bättre fotbollsspelare än GJ, som aldrig har varit en av världens bästa individuella spelare. Det är betydligt svårare att skräddarsy en roll för GJ – särskilt när hans konkurrenter i truppen imponerar. Gerrards främsta konkurrent om den defensiva mittfältspositionen (Lucas Leiva) har som bekant inte tagit chansen när han har fått den det senaste året.

 10. Johan

  Kassen: Kanske kan vara dags att sluta läsa dessa forum om Liverpool då om du nu är så ofantligt less på denna häxjakt? Speciellt med tanke på att det är väl ungefär du och max 4-5 stycken till i världen som tycker att Glenn’s nuvarande kompetens platsar i ett CL-lag…

  1. Kassen

   Tack för tipset Johan! Det är ett alternativ.
   Men det är inte forumet i sig jag är less på. Killarna på totaalliverpool gör ett jättejobb och jag har njutit av vad de skrivit under lång tid.
   Jag, Glenn Strömberg, Liverpools coach, Englands förbundskapten och möjligtvis nån till beundrare kanske är en för liten skara människor för att vi ska få yttra oss, när vi nu bara är 4-5 st i hela världen?
   Tro mig! Jag tycker också han är i en urusel form just nu. Men han platsade trots allt i det nuvarande cl-lag som var snubblande nära att vinna ligan förra säsongen.
   Jag hoppas som sagt att han kommer tillbaka bättre än någonsin. Fram tills dess skulle jag föredra att kritisera de som faktiskt spelar.
   Det känns bara synd att ta udden av Morenos fantastiska insats med tråkiga slag-under-bältet-kommentarer.

  2. jesperess

   Först av allt vill jag tacka för berömmet. Om vi ska gå in på Glen Johnson så är det nog jag som är mest negativ till honom här på TL – speciellt i min senaste matchrapport. Sedan kan jag dock hålla med dig om att vissa grejer runt Johnson är avskyvärda. Jag tänker exempelvis på videon som figuererade på nätet där en grupp supportrar jublar när de får höra att Johnson är skadad. Sånt beteende tycker jag är oacceptabelt för han är fortfarande en LFC-spelare och man önskar inte att sina egna spelare ska bli skadade.

   Men kollar vi på den rent spelmässiga kritiken så tycker jag den är befogad då han helt enkelt visat upp alldeles för lite för att vara en given startspelare i Liverpool.

 11. Kassen

  Börjar innerligt tröttna på denna häxjakt på Glen Johnson! Nu får han t o m skit när han inte ens spelar! Kom igen!
  Grabben har gjort väldigt mycket bra för Liverpool under lång tid och jag kommer minnas Glen med glädje den dagen han lägger av med fotbollen.
  Men han är fortfarande en Liverpool-spelare. Och så länge han är det kommer jag försvara och stötta honom och Liverpool i med och motgång.
  Att påstå att han inte skulle klara av att göra en sådan genombrytning som Moreno gjorde är bara idiotiskt. Ett populistiskt, ogenomtänkt uttalande (bland många på sistone) som jag är urtrött på.
  Jag hoppas Glen inom kort kommer tillbaka i gammalt gott slag och återigen stänker dit ett världsklassmål.
  Tills dess kan vi njuta av några fina aktioner från tidigare: https://www.youtube.com/watch?v=Q4n944R9rsQ

  1. pelle2x

   Jag förstår egentligen inte vad du menar med häxjakt på GJ. Särskilt inte i relation till det här inlägget. Det var snarare rejält beröm till Alberto Moreno än kritik gentemot GJ och Flanagan.

   Är det verkligen idiotiskt att betvivla att GJ skulle kunna erövra boll vid mittplan och därefter i full fart transportera bollen tills han placerar in den i bortre hörnet? Jag tycker snarare att du saknar verklighetsförankring om du tror att GJ är kapabel att göra det nuförtiden. Spursspelare hade sprungit ikapp GJ om han hade transporterat boll en så lång sträcka. Han hade antagligen inte ens försökt göra det som Moreno gjorde.

   Förstår egentligen inte varför det nödvändigtvis måste tolkas som kritik mot GJ (varför nämner du inte Flanagan? skrev ju exakt samma sak om honom…) om man hyllar Moreno.

  2. Kassen

   Det är möjligt att jag gör en höna av en fjäder. Men jag tolkade det som ganska grov kritik på GJ. Vill även minnas att det tidigare har förekommit en hel del negativ kritik gentemot GJ. Därav kopplingen till häxjakt. Påstår inte att det är du som står för allt det. Men den senaste kommentaren blev lite droppen för mig. Kändes bara löjligt helt enkelt.
   Att jag, enligt dig, saknar verklighetsförankring kan stämma, eller inte.
   Hur det än är med den saken så väljer jag att tro att GJ fortfarande kan göra drömmål. Och jag väljer att tro att SG kommer sätta ett stenhårt skott från trettio meter innan den här säsongen är över. Det känns helt enkelt bättre så.
   Hoppas jag inte stampade dig allt för hårt på tårna.
   Jag tycker fortfarande, som jag tidigare nämnde, att ni överlag gör ett fantastiskt jobb här.

Laddar...