benteke

Imorgon kommer ni att få ta del av en specialinsatt TL-panel som enbart beror den stora försäljningen av Raheem Sterling. Tills vidare får ni nöja er med mina antingen hastigt utkastade tankar om vad Liverpool bör gör med de många miljonerna som försäljningen genererar.

Make no mistake, Liverpool kommer att spendera. En väldigt intressant upplysning i sammanhanget vore att få reda på om Liverpool verkligen hade råd med Christian Benteke utan att sälja Sterling. Utåt valde klubben förstås att insistera att det eventuella köpet av Benteke inte påverkades av den eventuella försäljningen av Sterling – men stämmer verkligen detta?

Liverpool Echo har redan förnekat de rykten som gör gällande att Liverpool vill köpa Denis Cheryshev. Lokaltidningen betonar att Brendan Rodgers fokus ligger på att förstärka anfallet:

The 24-year-old is believed to be surplus to Rafa Benitez’s requirements at the Bernabeu but it is understood that Liverpool’s attentions remain firmly focused on strengthening their striking options.

Christian Benteke has gone on tour with Aston Villa to Portugal, but was an unused substitute in the team’s defeat by Fulham yesterday.

He remains Liverpool’s number one target although the club do not rate the player at the £32.5m stated in his buy-out clause.

Benteke has two years left on his Villa contract but the Reds remain hopeful that a compromise can be reached with the Midlands club. – Liverpool Echo, 12/7 – 2015.

Jag tror att FSG inser att de måste spendera varenda pund som de får av Manchester City. Sannolikt kommer Liverpool att betala £32,5 miljoner för Benteke men om detta inte sker kommer klubben att lägga pengarna på andra spelare.

Min uppfattning är att Liverpool behöver tre spelare; en backup på vänsterbackspositionen, en defensiv mittfältare som kan starta matcher på regelbunden basis, samt en anfallare som också kan starta många matcher och leverera. I anfallarens fall handlar det förstås om att leverera mål. Liverpool har redan mängder av duktiga offensiva pjäser, men anfallare som passar in i lagets spel och levererar mål är ett måste att få in. Rodgers tror att Benteke är den spelaren, men jag är tveksam.

Jag tror faktiskt att Saido Berahino vore ett bättre alternativ, om Rodgers nu insisterar att värva från Premier League. Berahino var tidigare diskvalificerad från att ens nämnas i resonemanget, men eftersom han har haft det goda omdömet att sparka Aidy Ward så är han ”back in the game” för mig. Av allt att döma skulle Berahino gå på omkring £20 miljoner att köpa loss från WBA.

Berahino är jobbar hårt, kan avsluta väl, är duktig i djupledsspelet och stark i kroppen. Jag tror att han skulle kunna göra succé i Liverpool. Och som sagt, att han sparkade Ward visar i mina ögon att han är en starkare karaktär än Sterling. Och starka karaktärer kommer Liverpool definitivt att behöva framöver.

På mittfältet är mitt val naturligtvis William Carvalho, som troligtvis skulle gå på £20-25 miljoner att köpa loss från Sporting Lissabon. Det går inte att göra annat än att älska grabbens defensiva mittfältsspel. Han är så bra och så lugn.

Vänsterbackspositionen blir per automatik minst viktig i och med att det bara handlar om en backup eller kanske i mer rättvisa ordalag någon som ska konkurrera med Alberto Moreno. Jag tror att Nices 21-åriga vänsterback Jordan Amavi vore ett utmärkt val; han vore dessvärre inget billigt val, då prislappen ligger på omkring £9 miljoner.

37 kommentarer
 1. Är verkligen Berahino ditt förstaval till strikerpositionen? Älskar också att han skickade Ward åt h*****e men det gör inte honom till en så pass mycket mer värdefull fotbollsspelare i mina ögon.

  Jag har flera gånger ratat Benteke i diverse kommentarer men jag står fortfarande utan svar när jag får motfrågan vem jag hellre vill se i Pool. Bacca hoppades jag stenhårt på trots åldern, men nu vet jag inte längre.

  Hade varit roligt att se en ny topp fem anfallare som är realistiska och skulle kunna ta det ansvar som krävs samt leverera som vi så desperat behöver.

  G.

  • Tilläggas bör att det är fantastiskt att den här såpan är lagd åt sidan nu, även om jag från början hellre hade sett att han såldes senare för kommande affärers skull så tror jag det var bäst för alla parter att det blev ett slut på den här ”såpoperan” nu sett till utvecklingen den senaste tiden.

   G.

  • ”Jag tror faktiskt att Saido Berahino vore ett bättre alternativ, om Rodgers nu insisterar att värva från Premier League.”

  • Omformulerar då: förstaval från premier league.

   G.

 2. Bästa du skrivit på länge Pelle. Kanske bäst någonsin till och med.

  Håller med i allt du skriver med brasklappen att jag sållar mig till de (få?) som tror att Benteke – Liverpool kan bli en match (”made in heaven”).

  Angående vänsterbacken du nämner vet jag ingenting. Och har egentligen inga tankar om denna vakansen mer än att det är just en vakant plats.
  Finns det ingen i ungdomsleden som kan vara redo att agera backup bakom en lösning med Moreno som förstaval och Sakho som andraval/worst case?

  • Är väl egentligen Brad Smith som är närmast i akademin? Tror inte han är redo för att vara back-up och faktiskt inte göra bort sig i PL tyvärr, men vore lite spännande att ge honom chansen! 🙂

 3. Är inte Flanagan tillbaka snart? Han är ju mer än duglig som backup på VB. Sen verkar det som om vi inte får iväg Enrique. Han kan väl göra ett jobb i alla fall till januari?

  • Hört att han är tillbaka efter nyår, och då kan man ju fråga sig om formen efter ett såpass långt skadeuppehåll!

 4. Skönt att Ryssen inte är aktuell. Skulle ju förstöra för Ibe och Markovic som jag tycker ska få chansen i år

 5. Benteke och Carvalho eller Illarramendi så är jag nöjd.

 6. Jag tror faktiskt att loic Remy skulle vara ett perfekt val, han är löpvillig och har bra avslut samt bra på huvudet.

  • Tror inte Remy är så sugen på en ny läkarundersökning i LFC… Jag tvivlar också på att Chelsea skulle släppa honom till ett rimligt pris till oss. Så det är nog bara att glömma. Inte många realistiska och tillräckligt bra spelare kvar att slåss om. Tyvärr så är United också på jakt efter en striker så det kan bli tufft att landa en kille som gör skillnad! Det blir nog Benteke till slut ändå för £30-32 miljoner. Så får vi hålla tummarna för att det funkar!!!

 7. GE OSS MARco reus eller lacazette

 8. Vidhåller mitt förstaval som anfallare: Lacazette !!!

  Vad gäller de övriga två positionerna så tar jag gärna Carvalho, men hur troligt är det att vi kan få dessa båda?!

 9. Hoppas vi går stenhårt efter Lacazette och iaf ger det ett försök, annars håller jag med om att Berahino hade vart en bättre värvning än Benteke. Skulle passar betydligt bättre i vårt spel.

 10. Någon som har koll på exakta summor vad vi spenderat vs sålt hittils?

 11. Lacazette blir nog omöjlig utan CL. Men £40m och £200k/w kanske får han och Lyon på andra tankar. Är han SÅ bra då?

  • Frågan är om vi har råd att chansa på att han inte är det? Dags att sätta på sig spenderarbyxorna och utmana i detta fönster. Lacazette, Carvalho och en back-up på vänsterbacken så är vi tillbaka och krigar om ligatiteln

  • Liverpool har inte några pengar för att kunna lägga £200k/w på någon spelare. FSG är väldigt tydliga med att inte sabba lönestrukturen på något sätt… så att en enskild spelare skulle få de summorna kommer inte hända av den enkla anledningen att man i så fall skulle skapa stor missnöje i truppen och även skulle behöva höja lönen på alla övriga spelare.

   Vet att många drömmer om Lacazette och Reus men man måste vara realistisk. Reus har tackat nej till Barcelona och Real Madrid, varför skulle han då kovända och gå till LFC? Lacazette spelar bara poker med Lyon för att höja sin lön. Jag tror inte att han vill lämna än. finns liksom ingen anledning för honom att göra det med laget som Lyon har till sitt förfogande just nu – en trupp som håller högre klass än Liverpools dito.

  • Vi har redan sabbat lönestrukturen när vi gav milner 150 000/ veckan.

  • Inkl sturre som även han tjänar 150000/ veckan som jämt är skadad. Har vi inte missnöje i truppen nu lär vi aldrig få det.

  • Milner kom på free transfer och därför har han ju en sign-on bonus inbakad i den lönen. En lön blir alltid högre när man kommit utan övergångssumma. Så den är fullt normal skulle jag säga med tanke på att Milner kommer ses som en av våra nyckelspelare, och inte någon truppspelare som jag förstått att många tror.

   Sedan kvarstår även faktum att det är en otroligt stor skillnad på 150 och 200 i veckan. Slå ut 150 000 och 200 000 i veckan mot varandra på ett år. Det är en j*vla skillnad.

  • Med det argumentet så kan vi höja lönen på sterling också för han har ju inte kostat oss något.
   Folk tycker sterling är överhypad, var är inte milner då. Folk tror ju han kommer bli en frälsare men det är en ytterst begränsad spelare som har kanske två bra år kvar innan han kommer dippa.
   För mig har han ingen given startplats som tex firmino har o då kan man ju knappast kalla han för en nyckelspelare.

  • Det är ju liksom inte något argument att spelare att åtminstone en del spelare som kommer som Bosman får högre lön än de annars skulle ha fått. För jag hade i alla för mig att det var ganska vanligt.

   Sedan har Liverpool precis sålt Sterling för 49 miljoner pund, det är väl bevis på att han är något överskattad. För just nu är han faktiskt en väldigt lovande spelare inget annat, och det är långtifrån säkert att han kommer att bli en världsspelare.

 12. Jag får panik av tanke på att vi ska slösa bort alla Sterling-pengar på Benteke.

  • OS// Jag får inte panik men håller annars med dig om att spendera Sterlingpengarna på Benteke känns inte bra! Varför siktar man inte in sig på Reus, Higuain, Jovetic, Cavani eller Lacazettte? Det blir kanske inte någon affär med någon av dem men försöka går väl?

  • Om man hade haft någon chans på dessa så hade man naturligtvis försökt. Svårt att konkurrera lönemässigt med spelarna du nämner. Samtliga tjänar nog högre än vårt lönetak med undantag för Lacazette.

  • Enligt mig är det bättre att köpa ingen än att spendera multum på Benteke. Visst, får vi honom för 15 kanske men 32,5 är löjligt.

 13. En anfallare som går till oss kommer att ha en sån stor press och det känns som att vem vi än köper inte kommer duga. Jag tror Ings kan fungera bra med sin spelstil och med speltid och självförtroende kan smälla in några mål.

  Oavsett om Lacazette, Benteke, Reus kommer vad är godkänt i eran bok för en anfallare? Har pris och lön någon effekt på erat beslut? Om vi köper Lacazette och vi spelar bra, han gör 20 mål men vi kommer 5a eller vi köper Benteke han gör 10 mål vi spelar sämre fotboll men kommer 4a vilket är bästa köpet?

  • En anfallare som gör 20 mål bör ju vara ett bättre köp än en anfallare som gör 10 mål, såvida nu inte den senare genom sitt spel öppnar andra att göra mål. För om man skall bedöma huruvida en spelare är ett bra köp eller inte, så måste dennes individuella bidrag till laget vara bedömningsgrunden. Annars så skulle ju en anfallare som är skadad hela säsongen, samtidigt som Liverpool vinner ligan vara ett lyckat köp.

  • Är inte flertalet av oss oroade över att Benteke inte passar det sätt vi spelar (försökte spela) förra säsongen. Han känns helt enkelt för statisk. Det är iaf så jag ser på honom kontra t.ex. Lacazette. Vet inte om Reus eller Cavani har visat sådan form att de ”går före” Benteke i min bok, så jag låter det hänga löst så länge. Vad gäller Benteke så tror jag även att många oroas över att summan kommer bli högre än vad den bör vara.

   Vem det än blir lär vi inte få veta svaret förrän vi har facit i hand på hur den vi slutligen värvar presterat. Men min röst lägger jag ändå som sagt på Lacazette, då jag anser han passar oss bättre till spelsättet (återigen, det vi försökte spela efter förra säsongen).

 14. Pär// Underligt resonemang. Laget går ju alltid före spelaren, även om enskilda prestationer naturligtvis är nödvändiga.
  Det är klart det är bättre att komma fyra än femma, oavsett vem eller vilka som köps in eller gör målen.

  • Såg det som en rolig grej eftersom de flesta verkligen inte vill ha Benteke men alla vill ha Lacazette om spelare gick före laget.

  • Om spelare gick före laget ???????

  • Jag vill ha Lacazette för att jag tror han passar lagets spelstil bättre (som vi försökte spela förra säsongen iaf). Tänker alltid på laget i första hand.

  • Rent generellt så ser även jag Lacazette som en mer passande spelare men frågan är om det i ett ekonomiskt perspektiv håller. Vet heller inte varför BR måste ha just Benteke. Det enda som känns rätt säkert är att är vi inte med i racet vid Jul kommer med största sannolikhet Rodgers att försvinna.

 15. Väldigt vad tyst det är på ryktesfronten nudå. Benteke som vanligt på tapeten, och lite om Medel. Två som jag tycker vi ska strunta i, även om jag vet att Rodgers är upp över öronen ”förälskad” i belgaren och säkert kommer ge Villa vad de kräver.

  Hoppas några säljs snart så vi får lite nya rykten att glädjas eller spy galla över.

Kommentarer är stängda.