Laget:

Startelvan: Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Allen, Henderson, Lallana(88), Moreno(64), Coutinho, Sterling, Sturridge.

Bänken: Jones, Johnson(88), Toure, Lovren, Gerrard(64), Lambert, Markovic.

* * *

Matchfakta:

Swansea – Liverpool 0-1 (0-0, 0-1
0-1: Jordan Henderson 68′

Skott på mål: 3 – 5
Bollinnehav: 46,3% – 53,7%
Totalt antal passningar: 481 – 562
Långa passningar: 13,1% – 8,7%
Passningsprocent: 81,7 – 84,9
Totalt antal inlägg: 18 – 17
Vunna dueller: 47,3% – 52,7%
Vunna luftdueller: 64,7% – 35,3%
Offsides: 1 – 0
Hörnor: 4 – 5
Gula kort: 0 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Liverpool gjorde sannerligen ingen fantastisk insats på måndagskvällen. Den första halvleken var väldigt svag både defensivt och offensivt. Man fick inte igång passningsspelet och man läckte bakåt. Det var egentligen ”bara” Mignolets storspel som gjorde att laget hade 0-0 in i halvtidsvilan; Sigurdsson, Gomis & co hade nämligen utmärkta chanser som belgaren lyckades rädda. Därmed fick man ett gediget resultat att spela vidare på.

I den andra halvleken spelade Liverpool upp sig avsevärt. Man höll bollen inom laget mer, vilket enligt min mening illustrerades främst av Allen, som spottade upp sig rejält. Dessutom började LFC skapa allt hetare målchanser. Känslan var onekligen att om något lag skulle vinna den här matchen, så var det Liverpool. Och så blev det. Den numera djupledslöpande och målfarlige Henderson blev segerskytt i den 68:e minuten. Därefter hade Liverpool bud på mer, men framförallt försvarade man sin ledning på ett bra sätt. Jag vill passa på att berömma Skrtel och Sakho i försvaret; framförallt den sistnämnde spelade väldigt bra i duellspelet mot Gomis under den andra halvleken. Det var en stor skillnad mot för föregående halvlek, då Gomis var väldigt framgångsrik i targetspelet.

Noterbart är även att Liverpool fick betydligt bättre organisation och balans efter Gerrards inträde några minuter innan segermålet. Rodgers valde att ta ut Moreno, som inte hade någon särskilt bra dag på jobbet. Spanjoren tenderade att dra på sig onödiga frisparkar. Bytet gav positiv effekt och med facit i hand kan Rodgers vara väldigt nöjd med sitt beslut.

På något vis är detta precis den typen av ”skitmatcher” som man måste vinna för att haka på i racet om CL-platserna; därför känns segern extra skön. Den färska 3-poängaren innebär att Liverpool endast är 2 poäng bakom inför söndagens stormatch på Anfield. Hur viktig är inte den matchen?!

* * *

Spelarkommentarer:
Mignolet – Stod för två fina räddningar på Gomis och Sigurdssons avslut. Känslan var att dessa räddningar var oerhört viktiga för matchutgången. Som vanligt medioker i spelet med fötterna.

Can – Inte riktigt så bra som vi är vana med att han är som back. Hade svårt i närkamperna mot Gomis. Kan bättre.

Skrtel – Stark i duellspelet men hade lite problem att hänga med i vändningarna under den första halvleken.

Sakho – Bara växte och växte under matchen. Bra i duellspelet. Hur kylig som helst med bollen när laget skulle försvara ledningen, skönt att se en spelare som verkligen kan hantera press.

Allen – Gav bort bollen vid flera tillfällen i första halvlek, men spelade verkligen upp sig i den andra. Snudd på fantastisk sista 45. Hade massvis med energi, vann dueller och fint passningsspel.

Henderson – Visste knappt att han gjorde mål, men mål blev det. Gjorde inte någon av sina bästa matcher, men på något vis hade hans eviga löpande tjänat ihop till den typen av mål.

Lallana(88) – Spelade framförallt på kanten. En besvikelse i den här matchen. Måste tillföra mer om han ska behålla sin plats i startelvan.

Moreno(64) – Hade problem med snabba Swanseaspelare. Hade inte riktigt tajmingen i närkampsspelet och kom inte till sin rätt offensivt heller.

Coutinho – Lite för osynlig, särskilt i första halvlek. Förväntar mig mer av en så oerhört skicklig spelare.

Sterling – Hade svårt att komma loss och utgjorde inte ett tillräckligt stort hot. Fick en så småningom en kantroll i matchen, men där hade han defensiva svårigheter istället.

Sturridge – Inte riktigt i toppform än.Tar ändå smarta löpningar, producerar poäng (assist) och hade ett stolptskott. Får gärna slipa formen lite ytterligare inför söndagens stormatch!

Inhoppare:
Gerrard(64) – Kom in och tillförde stabilitet. Liverpool kontrollerade matchen på ett helt annat sätt med Stevie på planen.

Johnson(88) – Spelade för kort tid för att kunna kommenteras.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

28 kommentarer
 1. Det går inta att klaga på startelvan, hoppas de presterar också.

 2. Den bästa elvan vi kan ställa upp med enligt mig.

 3. Är jag ensam om att bli förbannad på Niklas Holmgren som måste påtala att Can har turkiskt påbrå varje gång han nämner honom ”- tysken Can med turkiskt påbrå”. Varje match.

  • Niklas Holmgren verkar ha något emot liverpool överlag. Stör mig som fan på honom varje match.

  • Att han dessutom svamlade om att Swansea hånade Sakho för att han är osäker med boll och svag i passningsspelet visar ju bara att han inte har koll på något.

  • RobinD: Eller hur!?! Holmgren verkar inte gilla att läsa statistik.

 4. Joe Allen har varit så jävla bra de första 30 min.

 5. Skäms inte snorungen när han begär feta löner samtidigt som han spelar som han gör?

  En spelare i hans ålder som är värd en sådan lön ska prestera 100% varje match.

  • Håller fullständigt med !!

 6. Oj vad jag hoppas att Brendan byter ut Sterling i paus och sätter honom på plats så han fattar att han inte är så jävla grym!!!

 7. Oj vad dåligt vi spelar! Märks att spelarna har fått vila mycket längre än vad dom varit vana vid senaste månaderna, väldigt segstartade och en massa felbeslut och felpassningar.

  Är det bara jag som undrar när Sturridge egentligen ska komma igång. Blir det nåt denna säsong, eller får vi vänta tills nästa säsong innan vi kan räkna med honom?

 8. Bästa med 1:a halvlek att vi inte släpper in nått mål

 9. Jag tycker man ser tydligt att när det går trögt för spelarna så syns det hur orutinerat lag vi har. Vi gör omogna misstag.

 10. Ett exempel: När sturridge springer offside så löper han tills domaren blåser, då kan domslutet ifrågasättas från honom. Men när stunden kommer och han inte är offside, då stannar han för att han tar för givet att det är offside..

 11. Bra uppryckning i andra :)! Allen var briljant idag

 12. Dude om det är samma situation vi tänker på så stanna han upp kort för bollen rann iväg utom räckhåll. Sen snabbt så inser han kan pressa målisen och gör därefter. Tycker inte just det var ngt att anmärka på.

 13. Mignolet, Allen och Skrtel är mina 3 bästa idag.

 14. Hur magiskt bra var inte Joe Allen idag? Hans bästa insats i Liverpool-tröjan.

 15. Förstår inte riktigt vad Allen gjorde så fel i första halvlek. Räddade oss vid flera farliga tillfällen som kunnat leda till mål. Att han slarvade i passningsspelet i 1:a var han knappast ensam om och det positiva övervägde det negativa där också. Andra halvlek behöver inte nämnas. Definitivt motm. Sterling matchens besvikelse utan tvekan

 16. Sterling kanske ska börja göra lite bättre reklam för sig själv.

 17. När Gerrard kom in så ska jag vara helt ärlig och säga att jag blev orolig. Swansea har väldigt snabba spelare och extremt duktiga i deras offensiva presspel. Men jävlar vilken skillnad det var! grymt att Rodgers fick in ”diamanten” även i det här spelsystemet.

  Swansea fick inte låna bollen och när de väl fick tag på den så var vi redan 6 spelare framför dem! Sen när de skulle anfallas så var det väldigt många spelare som var fria.

  Väldigt imponerad utav Allens dribblingar. TOM i offensivt straffområde såg han ut som Messi en gång, haha.

 18. Sämsta första halvleken på väldigt väldigt länge så man önskar man kunnat höra vad Rodgers sa i halvtid. Andra halvlek var betydligt bättre men vi borde kunna skapa ett mer konstant tryck. Hendersons kanon var ju en delikatess där han i harmoni med backen skapade ett stycke magi, årets mål?

  Har Sterling kontrakt till sommaren 16 eller 17? Känns som att vi får svårt att få betydande summor för honom om han bara har ett år kvar i sommar. De flesta klubbar kommer ju då vänta 6månader och få honom gratis istället för att punga ut 100milj. Jag kan ju tycka att han ändå är värd en hög lön för killen är 20år och är en av våra bästa spelare. Sen använder vi honom på alla anfallspositioner vi har idag och han presterar ändå helt ok även som anfallare och wingback. Han har fog att begära hög lön med det han presterat eller tycker ni Balotelli gör bättre jobb för sina 90`?

  • Klart att han ska ha en hög lön, vilket han har blivit erbjuden! 100 000 pund i vecka, för en 20åring. Sen så tror jag på allvar att det är hans agent som gör som han gör. Eller jag hoppas det iallafall.

   Nu har jag inte jättebra koll på hur det fungerar med agenter, men om vi erbjuder Sterling en lön på 100 000, har han själv rätt att acceptera den? Eller måste agenten vara den som accepterar i slutet? Eftersom Sterling anställer ju honom för att sköta hans förhandlingar osv…

  • Klart han ska ha en hyfsad lön men inte en chans att han är värd 150 pund i veckan när han inte håller den nivån på regelbunden basis.

  • Självklart är en lön på 100` riktigt bra men han vet nog själv hur bra han är på väg att bli och hur viktig han varit för klubben i år. Sen är det en ful fisk med i spelet som försöker få upp lönen men jag hoppas både för klubben och Sterling själv att han stannar. Man tycker ändå han borde acceptera erbjudandet för det är ändå nästa kontrakt han skriver som troligtvis kommer bli det där riktigt stora om han fortsätter ta kliv framåt. Då är han 24-25 och har sin prime time.

   Om vi nu skulle tappa Sterling vilken skulle komma in och ersätta. Ibe känns väl naturlig och tar han den platsen direkt då eller kommer vi värva in någon och vilken skulle ni i så fall vilja se?

 19. Det är lätt att bli fartblind men nog är väl 1,3 miljoner i veckan en bra lön, och det har han nobbat (så klart att det är han och inte agenten som har det sista ordet) för att istället kräva 2 mille i veckan..
  Kanske ingen tillfällighet att valutan heter Pund Sterling?

Kommentarer är stängda.