Match: Sunderland – Liverpool
Plats: Stadium of Light
Tid: 13.45
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay.se).

PremierLeague

Liverpool spelar den tidiga matchen när man åker till Sunderland för att beträda Stadium of Lights gräsmatta.

Sedan Brendan Rodgers valde att satsa på en 3-4-2-1-formation ser Liverpool betydligt bättre ut än tidigare under säsongen. Nya spelare har fått chansen på nya positioner. Emre Can och Mamadou Sakho har definitivt tagit chansen i backlinjen, medan Lazar Markovic har sett väldigt intressant ut på framförallt vänsterkanten. Mittfältet har sett balanserat ut de tillfällen som Jordan Henderson har spelat med antingen Steven Gerrard eller Lucas Leiva. När Gerrard och Lucas har spelat tillsammans har det däremot ser segt ut. På det offensiva mittfältet har Adam Lallana och Philippe Coutinho opererat, och Raheem Sterling har gjort det bra längst fram.

Lallanas skada kommer att tvinga Rodgers att vaska om lite. Jag skulle gärna se att Markovic tar Lallanas plats och att Alberto Moreno tar vänsterkanten. Med tanke på Coutinhos enorma spelskicklighet vill jag gärna ha snabbhet och löpningar från den andra offensiva mittfältaren. Där skulle Markovic kunna vara ett bra alternativ. Ett annat alternativ vore naturligtvis att starta Mario Balotelli på topp och flytta tillbaka Sterling till mittfältet. Vad tycker ni?

The Sunderland Echo rapporterar att Liam Bridcutt förväntas starta på deras mittfält, eftersom Jack Rodwell och troligtvis även Lee Cattermole inte kommer till spel på grund av skador. En annan Sunderlandspelare som ser ut att missa morgondagens match är backen Anthony Reveillere.

5 kommentarer
  1. Jag tycker Sunderland ska lämna WO.

    • Ja, om Cattermole inte kan spela är det nog lika bra att de lämnar WO.

  2. Låter bra med Moreno och Markovic men sen bör Sterling få fortsätta på topp så Coutinho får någon att passa. Sen tycker jag Lucas ska få spela som den defensiva mitten då han är betydligt bättre än Gerrard i den positionen. Skulle egentligen vilja se Can i den positionen och se hur han passar in.

    • Jepp, det vore intressant att se Emre som defensiv mittfältare, men jag tycker att han har varit så pass bra i backlinjen att han bör bli kvar där den här säsongen.

  3. Det ryktas om att Sterling är på Jamaica? Verkar ju ytterst märkligt. Vila? Vadå vila?
    Jag förstår inte. Har ingen bra känsla inför denna matchen.

Kommentarer är stängda.